öncelikle bu filmin türk sinemasında bir ilk olduğu görüşleri tamamen saçma. 1950'lerden başlayarak onlarca bu türden (korku gerilim) film çekildi. ayrıca aynı konuyu işleyen bir düzine amerikan filmi de izledik. bence bu film onların kötü bir kopyası olur ancak. ayrıca "taylan biladerler" de neyin nesi. herşey bir kopya. kendilerini "coen" kardeşler zannettiler galiba!!!
iyi tamam anladık bazı konular iyi işlnmişte bu kadar çok niye küfür kullanılmış ki bu filmi izlemeye giden bi sürü ufaklık vardı.....ama film orta yollu bide filmin sonu pekte iyi bağlanamamış ama idare eder..
Korku öğesi komedinin yanında hafif kalan filmde, Sır Dosyası ile X-Files özentisi taşıyan Taylan Biraderler’in Okul ile Amerikan gençlik filmlerine olan özentisi gözden kaçmıyor değil. Hayaletin beş lise öğrencisine açtığı felaketten çok asıl felaket elbetteki makyaj. Hugo esprisi, Bay E, Orçun ile Ediz’in muhabbetleri ve Emre Kınay’lı Kur’an kursu sahneleri başarıyla kotarılırken, genç oyuncuların performansları da hayli başarılı. Senaryodaki noksanlıklar, cevapsız kalan sorulara rağmen sonuç olarak, Okul, Türk Sineması için bir ilktir, iyi ya da kötü bu değere her ne olursa olsun sahip çıkılmalıdır diye düşünüyorum.
Korku filmi endüstrisi,mantığı ve şablonlarının ülkemizde yeni yeni oturması hasebiyle filme karşı çok da insafsız bir tavır takınılması doğru değil kanaatimce.daha katedilecek uzun bir yol var.