zafer-calayoglu
11 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
kesinlikle aldığı puanı haketmeyen bir yapım olmuş. burada bür ülkenin başarısızlığını elinde bulunan teknoloji sayesinde başarıya dönüştürmeye çalışmasını çabalarken buluyoruz ve bu alandaki yetersizliğini gözler önüne kyan bir yapım olmuş çok objektif bir açıdan yansıyan bu filmde anlatılan o kadar çok mesaj varki bu mesajları düşündüğünüzde türkiye bunun neresinde diye sormak geliyor? türkiye filmde anlatıldığına göre bende bir arslan oluyor kuzulara sa tahmin ettiğiniz kişiler ve ülkeler çıkıyor 10/8
Enteresan bir film olmuş diyebiliriz. İkili konuşmaların üst düzeyde ön plana çıktığı ve aşağı yukarı filmin tamamının iki ayrı diyalog üzerine kurgulandığı bir deneme.. Oyunculuklar açısından gayet başarılı ancak senaryo ve kurgulama açısından derinlik istenildiği ölçüde sağlanamamış. Ancak yine de usta oyuncular ile baştan sona kadar akıcılığını kaybetmiyor. 7/10
Öncelikle filme Amerikan Propagandası diyen arkadaşları inanın hiç anlamıyorum.
Özellikle Senatorun odasında ve Amerikalı Komutanın Karargahdaki durumu (ki ne bu durum onlar oradan emirler yağdırıyor asıl aslanlar ölüyor) kesinlikle ABDnin politikasını sorgulayan durumlar.
Ha neyi belirtmek isterim filmde keskin bir bakış açısı yok biraz daha orta yolu seyrediyor. (Inaritu, Clooney ve Moore tarzı yok tabii ki)
Ama kesinlikle mesaj veriyor diyor ki en azından bi şekilde tepkinizi gösterin.
Ama filmin durağan ilerlediği gerçek bazı arkadaşlar sıkılabilir. 7,6/10 Aslında bizden çok; kandırılan Amerikan halkı "mutlaka" izlemeli bu filmi. . .
Öncelikle duyarlılıkları için beyazperde.com’a teşekkür ederim.Filmi izledim.Gerçekten ilginçti,bildiğimiz politik gerilim değildi.Savaş öğeleri barındırıyordu çünkü.Redford yönetmen olarak başrollerden birini de kendisine biçmiş.E hal böyle olunca da,kendisi biraz kendini beğenmiş konumuna düşmüştü--en azından benim gözümde.Şimdi ise,epey güzel oyunculuklar barındıran,ama nedense izlemeyenlerin bile fazla önyargıyla yaklaştığı iddialı bir yapım var karşımızda.Bakalım Akademi’de şansı ne olacak?
Amerikayı yerden yere vuran çarpıcı bir film... Filmi, Eleştirenler neyi eleştirdiklerini bile anlamıyorum.. Filmi izleyin ve amaçları uğruna kimlerin nelerden vazgeçtiğini görün... bu kişiler amerikalı olsalar bile...
Puanina aldanmayin!!! Burnu havada Amerikalıları ve siradan filmlerini dusunecek olursak, kendilerine azicik da olsa elestri yapmalari guzel bence, bana bekledigimden fazlasini veren bi filmdi.
merly streep'in hafif eflatun gizeminin verdiği ilgi çekiciliği ve Tom'un umarsızlığa kaçabilecek kararlılığını buluşturan bu film çok konuşturacak gibi, merakla bekliyorum...
Karşı durduğu Politikacıyı yükselten gazeteci İnandığı değerleri sadece hava atmak için Ps başında yada sınıftaki kızlara hava atmak için kullanan üniversite öğrencisi. Askerini kurtarmaya çalışan ama üzerindeki techizatı bilemeyen komutan. Bir fikrin doğruluğunu ,sağ dönerek yada ölüp yanlış olduğu kanıtlamaya çalışan gerçek ölüme gidebilicek iki dost. Bu filme bakarken neler gördüğünüzle bağlantılı. Sanırım Sinemaya giderken burda yazılanları pek umursamayacağım.