Man of Steel

Alp Turgut
Alp Turgut

23 Haziran 2013 tarihinde eklendi
Henry Cavill'in mükemmel Superman yorumu ve gerçekçi yapısıyla Superman efsanesine harikulade bir açılış yapan "Man of Steel / Çelik Adam", gelmiş geçmiş en iyi Superman filmi olmasının yanında yönetmen Zack Synder'ın da en iyi filmi. Etkileyici ve heyecanı bir an bile elden bırakmayan aksiyon sahneleriyle seyirciye olağanüstü bir seyir deneyimi sunan filmin en büyük eksiği ise devam filmleriyle giderilecek önemli senaryo boşlukları. Buna rağmen özellikle Krypton sahneleriyle DC evrenine daha derinden bakmamızı sağlayan filmdeki Superman kostümü de bir o kadar başarılı.
Ahmet Büke
Ahmet Büke

10 Mart 2022 tarihinde eklendi
bildiğimiz klasik süperman filmi bu.. Çok fazla fantastik ve abartılı.. Benim tarzım değil ne yazık ki imkansız ve fantastik filmler… kadro ve oyunculuğun hatrına 10 / 65 tarzı sevmiyorum ne yazık ki
Tolgakocak
Tolgakocak

19 Ocak 2023 tarihinde eklendi
bence gayet güzeldi cristopher reeve sonra en iyi süpermendi bence konuyu biraz değiştirmişler ama iyiydi 10/7
Yigit S
Yigit S

18 Haziran 2013 tarihinde eklendi
yönetmenler bryan singer ve christopher nolan sayesinde çizgi-roman uyarlamaları ciddiye alınır çünkü her iki sinemacının tek bir önceliği vardı,o da süper-kahraman filmlerinin sanki çizgi-romandan değil de gerçek,yaşanmış bir hikayeden uyarlanıyormuş gibi olmasını sağlamak.böylece çizgi-roman karakterleri olduğundan daha sahici,ayakları yere sağlam basan,derinlikli ve karanlık bir yorumla beyazperdeye taşındı.ne de olsa çizgi dünyasında abartının sınırı yoktu.

man of steel filminde de senaryoyu yazarken tek bir soruya cevap aranmış:'superman eğer gerçekten yaşasaydı ne olurdu?'elde tüm zamanların gelmiş geçmiş en fantastik çizgi-roman karakteri varken christopher nolan'ın batman(yarasa-adam)/kara şövalye üçlemesindekine benzer bir sahiciliği yakalamak zor ne kadar film hiçbir şeyin havada asılı kalmaması için hemen her şeye bilimsel/mantıklı sayılabilecek cevaplar getirmeye çalışsa da olmuyor, filmimizin ayakları yere basamı bu superman fanları için iyi bir şey aslında,onlar zaten önceki superman filmlerinden ve çizgi-romanından buna alışıktılar.

hiç şüphe yok man of steel;teknik anlamda gerçekten çok iyi çekilmiş ve çok iyi yönetilmiş bir şarılı görüntü yönetmenliği ve etkileyici özel efektleriyle tam bir görsel şö oscar yarışında teknik dallarda adaylık kazanması filmin bilgisayar oyunundan farksız olduğu yönündeki eleştiriler de haksız sayı michael bay veya roland emmerich filmlerine benziyor da denebilir ki bu kesinlikle bir övgü değil.

man of steel filminin adından da anlaşılacağı üzere eski superman serisiyle bir alakası her şeye sıfırdan başlayan yeni bir superman elen 2000'lerin batman serisi gibi bu da bir üçleme of steel'de bu üçlemenin ilk halkası;yani bir başlangıç filmi.

eski superman serisinden farklı olarak bu kez krypton gezegenine daha yakından bakı krypton,avatar'daki pandora gezegenine benzetilmiş bu kez.

filmin zengin oyuncu kadrosu herkesin seçimi yerinde.özellikle henry cavill superman rolüne cuk oturmuş,ki bu fragmanından da zaten anlaşılıt kaslı,atletik,yapılı bir superman'imiz baştan sona tam bir -el rolü için de marlon brando'dan sonra russell crowe'dan başkası düşünülemezdi ız üvey baba jonathan kent rolündeki kevin costner'ın fazla geri planda kaldığını sö kötü adamı general zod rolüyle aktör michael shannon'da fena değ de filmde öyle güçlü bir oyunculuk yok tabii.

hatırlanacak olursa eski superman serisinin-2006'daki superman returns filmi de dahil-eşsiz müziklerinde usta besteci john williams'ın parmağı vardı.yeni seride de müzikler bu kez bir başka usta hans zimmer'e ait ve williams'tan sonra zimmer'in film için bestelediği müzikler de oldukça başarılı.

önceki superman filmlerinden-hatta esin kaynağı olan dc comics imzalı çizgi roman serisinden-muhafazakar ve milliyetçi mesajlara oldukça alışığı snyder yönetmenliğindeki man of steel'de de bu gelenek aynen devam yandan "pentagon'un işi bu,yalan söylemek" denilirken bir yandan da amerikan ordusunun muzafferliğine vurgu yapılıyor ve sonlarda bizzat kahramanımız superman'in ağzından amerikalı olmak övülüyor.

finalde hayali amerikan kenti metropolis'in yıkıma uğradığı sahneler de 11 eylül'ü hatırlatan ç olarak hala en iyi superman filmi '78 yapımı richard donner filmi olarak de ilk sıradaki favori dc comics karakterim batman/kara şövalye olmaya devam edecek...
Alp T.
Alp T.

14 Haziran 2013 tarihinde eklendi
Film beklentilerimizi yerine getirdi mi? Hayır.
Film iyi miydi? Evet.
Aksiyon ile görsel efektleri güzel miydi? Evet. (Galiba bunun üzerinde çok çalışılmış.)
Verdiği mesajlar güzel mi? Evet.
Bu diğer Süpermen filmlerinden daha mı iyi? Hayır. Ama son filmden daha iyi ve sürükleyici.
İzlettiriyor mu? Evet. En başları biraz kötü başlıyor (Süpermen filmlerine göre) ama sonra hikaye kendini toparlıyor ve güzel bir dram, aksiyon filmi ortaya çıkıyor. Görsel efektleri de unutmamak lazım.
Kısacası film idare eder. Beklentileri fazla yerine getiremese de güzel bir film ortaya çıkmış. Oyunculuk performansları da iyiydi. Puanım: 3.5/5
Hasan Burak T.
Hasan Burak T.

28 Şubat 2014 tarihinde eklendi
Doğa üstünün üstüne kaçmış bir film. Zaten Superman bunu gerektiriyor. Benim beklentimi karşılamadı ama fena değil.
sinema
1 ziyaretçi
24 Haziran 2013 tarihinde eklendi
Oyuncu olarak cuk diye oturuyor bazı rollere Russell Crowe ve filmin başında göründüğü andan itibaren bu sekans bitmesin diyor insan süperman başka bir bölümde de izleyebiliriz. Yinede kırmızı pelerinli itici bu kahramanın tıpkı batman de olduğu gibi revizyondan gecirilmis hali izlenmeye değer diye düşünuyor ve sinema'nın yolunu tutuyor insan. Film verdiğiniz zamanın, paranın hakkını veriyor. Güzel hata Yenilmezlere çok benzeyen son çeyreğinde bence Yenilmezlerden daha başarılı. Günümüzde dizilerde sıkça karşımıza çıkan flash backler bu filmde de alışkın olmadığımız bu süper meni yakında tanımamız için kullanılıyor. Film belirttiğim gibi izlenmeyi hak ediyor bir iki eksiği de var tabi.... ben en çok dünyanın bu kahramanla (yada Sam Amcanın) tanışması bu kaosda birbirlerinden uzak hareket tarzı dostun düşmanın insan zihninde karıştığı sahnelerde rahatsız oldum.
Furkan E.
Furkan E.

13 Temmuz 2013 tarihinde eklendi
Film gayet süper..Zack Snyder'ın yapımları hep hoşuma gider 'ın da yazar ekibinde olduğu bir ekip Clark Kent'in daha doğrusu Kal-El'in karanlık ve ''prequel'' modeline el atmış.Tabi bu Dark Knight kadar başarılı yapılmamış ama IMAX kalitesiyle izlenirse hem bu türün hem de aksiyon meraklılarını baya baya sevdireceğine eminim.
Figen G.
Figen G.

29 Haziran 2013 tarihinde eklendi
Gayet güzel olmuş.İzlemeye değer,evde değil mutlaka sinemada izleyin derim ,ayrıca nerdeyse yüzyıllık bir kahraman ilk fantastik kahraman ,ben zevkle seyrettim beğendim
gencebayx
gencebayx

15 Haziran 2013 tarihinde eklendi
Ben 34 yaşında sayısız film izlemiş ve artık çoğu filmi beğenmeyerek sonunu dahi getiremeyen nuzu okuyarak girdim tim mi düştü nedir?Ben filmi genel olarak beğ nasıl 3 verebildiniz(hele ki Bullet To The Head ile aynı puan) şaşırıyorum doğ sonuna doğru bi dolu klişe vardı spoiler:
(kadının molozlar arasından kurtulması,o kadar yıkıntının biranda düzeltilmesi,binlerce insan ölmüşken öpüşmeyi düşünebilmeleri v.s.) ama sıkı bir aksiyon ve iyi bir kurgu vardı ı kesinlikle incelemede verilenden daha fazla.
Faruk Koçak
Faruk Koçak

8 Kasım 2013 tarihinde eklendi
Nolan' ın Batmaninden sonra son zamanlarda çelilen en iyi süper kahraman filmi. DC karakterlerinin sinemaya böylesine uyarlanmada çok geç kalındı ama Marvel' e göre daha başarılı bir grafik sergiledikleri kesin.
Osman M.
Osman M.

15 Haziran 2013 tarihinde eklendi
Şimdiye kadar yapılmış en iyi Superman filmi, tartışmasız. Yılın en iyi aksiyon filmi olmaya da aday bence. Ana hikayeden biraz sapmışlar, evet, ama hikayenin altını çok daha iyi doldurmuşlar. Tek düşündüğüm ikinci defa sinemada mı seyretsem, yoksa bluray versiyonunu mu beklesem...
Beklem O.
Beklem O.

14 Haziran 2013 tarihinde eklendi
mrb
il önce bu filmn diğer superman filmlerinden farklı olduğunu ilk bakışta anlıyoruz gerilim biraz daha artmış kahramamnımızın giysisi farklı bir hava katmış ve gerek görselliğiyle gerekse yönetmenin farklı tarzzıyla çok farklı olduğuna inanıyorum ve herkesin izliyebileceği bir film olduğuna inanıyorum kesinlikle baştan sona kadar sıkılmıyacaksınız.
DRACK
DRACK

4 Temmuz 2013 tarihinde eklendi
Nolan hatrına izlediğim film. Gereksiz yere uzatılan aksiyon sahneleri mevcut. Nolan filmlerine göre vasatın altızseniz bişey kaybetmezsiniz
emre-can-ist-samsun
emre-can-ist-samsun

24 Haziran 2013 tarihinde eklendi
Fizik kurallarına aykırı bir çok unsur olsada
örneğin
süperman her türlü dünya yapımı demir çelik gibi materyali pamuk iplik içinden geçer gibi geçiyor eğip büküyor ama ZOD eline aldığı bir dünyalı yapımı demir çelikle vurduğunda çeliğin yamulması gerekirken süperman darmadağın oluyor. Filmin mantığına göre sadece ZOD un yumrukları bu hale sokar süperman i

Ancak aksiyon un görsel ögelerle bütünleşmesi muazzam. Filmi izlerken bir ara Matrix,independence day ve war of the worlds ü aynı anda bir filmde izliyormuş gibi hissettim.

Senaryo yıllardan beri izlediğimiz ve bildiğimiz KAL- EL,CLARK KENT ,SUPERMAN hikayesinin benzer ve hızlandırılmış hali .
Kesinlikle sinemada izlenmeli. Oldukça iyi vakit geçirirsiniz.