Man of Steel
Ortalama puan
4,0
706 Puanlama

43 Kullanıcı yorumları

5
5 Eleştiri
4
21 Eleştiri
3
9 Eleştiri
2
5 Eleştiri
1
2 Eleştiri
0
1 Eleştiri
Sırala
En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
greendestiny
greendestiny

Takipçi 192 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
15 Haziran 2013 tarihinde eklendi
Öncelikle belirtmeliyim ki iyi bir film man of steel, fakat daha iyi olacak bir film aceleye getirilmiş.. onunda bir nedeni var: telif hakları. telif haklarından dolayı dikkat edildiyse superman denmiyor özellikle (3.5 kez söylenir ve üstü kapatılıyor). daha başka değinmediği noktalarda var belki ondan dolayı bazı şeyleri es geçmiş olabilirler...aceleye getirmişler dediğim konuda telif haklarından dolayı 2015 e kadar bir film daha çekmek istiyorlar eğer bu film yeteri kadar kazanabilirse ki tahminler kazanacağı yönde...birde şu 3D mevzusu var; gerçekten baydı artık bu yaw, post prodüksiyon aşamasında yapılan 3D gerçekten bir zırıltı, filmi bir ton karartıyor o gözlükte zaten rahatsız edici..eğer yapacaksanız real 3D yapın yoksa dokunmayın.
Ata Kalinyazgan
Ata Kalinyazgan

Takipçi 204 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
1 Ağustos 2013 tarihinde eklendi
Kripton'un süper oğlanı Kal-El

Artık fazlasıyla alışılmış Superman, Batman, Spiderman gibi kahramanlardan sıkılmadık mı? Ben sıkıldım. Sürekli geçmişin kahramanlarını günümüz teknolojisiyle süsleyip bize sunmaktan bıkmadılar. Bunlar arasında bir tek Iron Man'e lafım yok. Onun yeri bam başka, süper kahraman olmasına rağmen mantıklı açıklamalar barındıran, bilim kurguyu en iyi şekilde kullanan ve çizgi romandan uyarlanan en başarılı film olduğu şüphesiz bir gerçek.

Iron Man'den sonra da Christopher Nolan'ın Batman'i, Kara Şövalye gelebilir. Batman gibi bir saçmalıkla ne kadar iyi bir film yapılabilir sorusunun cevabını Nolan, üç filmle tam anlamıyla veriyor. Tabii Christian Bale'in müthiş performansı da kahramanın yeni halini sevmemizi sağlıyordu. Bu iyi yapılmış süper kahraman filmlerinin yanında Yeşil Fener, Thor ve Süperman Dönüyor gibi hayal kırıklığı yaratan berbat filmler de var.

Süperman deyince de akla yedi yaşındaki çocuğun elinde oyuncağı olan, mavi tayt giymiş, uçup kaçıp her seferinde dünyayı kurtaran bir saçmalık geliyor. Zaten 2006'da Bryan Singer tarafından katledilmiş Superman, hiç bir zaman bir Iron Man veya Dark Knight olamaz. Ama Man of Steel, fragmanına baktığımızda umut veren, Christopher Nolan'ın yapımcılığını üstlendiğinde bizi heyecanlandıran, Zack Snyder ismini duyduğumuzda tereddüte düşüren, tamamen yenilenmiş bir süperman filmi.

Zack Snyder, 300 gibi berbat bir filmden sonra Watchmen ile toparlayıp Sucker Punch'la tekrar düşüşe geçmiş bir yönetmen olduğu için yeni bir süpermanin kaderini böyle bir yönetmene teslim etmek pek akıllıca değildi. Ama rahatlıkla söyleyebilirim ki tüm şüphelerime rağmen Snyder ilk defa kendi türünde kusursuza yakın bir film çıkarmış.

Süperman efsanesinin başlangıcını konu alan film, Kripton'da müthiş savaş sahneleri eşliğinde, görsel efekt şaheseri bir açılış yapıyor. Filmin senaryosu da bilindik süpermanlerden farklı olarak, Kal-El'in Clark Kent ve Süperman oluşunun öncesini sunuyor bize. Sonu da hepimizin tahmin ettiği gibi bitmesine rağmen, alışılmışın biraz üstünde olması filmin kalitesini yükselten bir unsur

Clark Kent rolüne bürünenler genelde hep soğuk bir hava katardı filmlerine. Bu sefer Henry Cavill tam yerinde ve doğru bir seçim olmuş. Russel Crowe'da az görünmesine rağmen her zamanki gibi filme güzel bir hava katmış. Man of Steel, tüm çizgi roman hayranlarını fazlasıyla tatmin edecek, süperman hayranlarını büyüleyecek, sinemaseverlere keyifli bir iki buçuk saat yaşatacak, devam filmlerinden beklentilerimizi yükseltecek bir DC Comics filmi. 8/10
jamesbond-2
jamesbond-2

Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
17 Ekim 2013 tarihinde eklendi
2006 yılındaki superman returns'ün hayal kırıklığı yaratmasının ardından böyle bir devam filmi daha çekmek riskli bir iş olacaktı bu yüzden filmin içinde bir sürü değişikliğe gidilmiş;yönetmen,oyuncular,konu özellikle aksiyon ve kapışma sahnelerine önem verilerek kotarılmaya çalışılmış.Güzel olduğunu söyleyebilirim,ortaya iyi bir iş çıkmış tabiki eleştirilir yönleri var mesela;clark'ın dünyaya geldikten sonra ailesiyle tanışması yok,lois lane'le olan ilişkisi yüzeysel kalmış,aksiyon sahnelerindeki kurgu çok hızlı bir süre sonra takip etmek zorlaşıyor ve spoiler:
tabiki sonundaki klasik düşmanı alt etme sahnesi aşırı basite kaçmış o kadar kapıştılar 2 sn'de adamı zod'u öldürüyor sonuçta gidin görün,kendiniz değerlendirin 8/10
Gürkan A.
Gürkan A.

Takipçi 165 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
14 Temmuz 2020 tarihinde eklendi
güzel bir başlangıç olmuş serinin devamı çekildi mi bilmiyorum ..film heyecanlı güzel iyi bir bilim kurgu olmuş ben beğendim
elensarburak
elensarburak

Takipçi 32 değerlendirmeler Takip Et!

4,5
23 Haziran 2013 tarihinde eklendi
Öncelikle daha önce superman çizgi romanlarını okumamış ayrıca eski superman filmlerini sadece yüzeysel izlemiş biri olarak şunu söyleyebilirim film gerçekten çok iyi. müzikleri,yönetmenliği,efekleri,oyunculuklar kesinlikle çok iyi supermanı oynayan adam karaktere çok yakışmış.Filmi izlerken gerçekten bir saniye bile sıkılmadım sanırım normalden farklı ama bana gayet mantıklı bir senaryo ve iyi bağlanılmış geldi. spoiler: general zod'un ölüm anına kadar gayet iyidi sadece orası biraz basit kaçtı ama bu sahne dışınca
bence film defalarca izlenesi bir film 4.5/5 hakediyor kesinlikle.
Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
8 Ekim 2014 tarihinde eklendi
Eğer bu filmi hala izlemeyen varsa bilsinki süperman serisinin en iyi filmini kaçırıyor demektir
Popüleritesini kaybetmiş Batman filmlerini yeniden oluşturup ayaga kaldıran ve tüm dünyada 3 filmiyle gişede müthiş başarılara imza atan C. Nolan O filmin senaryosunu yazdığı ekiple birlikte Bir başka popüleritesini kaybetmiş Süper man in hikayesini temellerinden tekrardan oluşturuyor. Kripton ve ailesinin başına gelenler, Çocukluğu, güçlerini keşfetmesi ve sonrasında olanlar. Hikayede ileri geri geçişler yapmayı tercih etmişler bunun da filme olumlu şeyler kattığını düşünenlerdenim. Filmin yönetmenliğini ise Watchmen gibi tğm zamanların en iyi çizgiroman uyarlamalarından olan bir filmi yönetmiş kişi. Böyle bir teknik ekibin elinden çıkmış filmi eleştirmek haddimize değil açıkçası. 2006 yapımı süper man dönüyor filminden sonra artık süper man filmleri izlemeyeceğim demiştim kendi kendime. Bu filmi izlememdeki tek neden şu teknik ekiptir. Birde filme inanılmaz bir bütçe ayırmışlar.Günümüz şartlarıyla daha iyi bir süper man filmi yapılamazdı diye düşünüyorum. Yanılmıyorsam ikinci film için de kolları sıvadılar. Hatta muhtemelen şimdiden çalışmalara başlamışlardır. C. Nolan ve David Goyer batman da olduğu gibi mükemmel bir senaryoyla karşımıza çıkacaktır. İlk defa bir süper man filmi için sabırsızlanıyorum. Bir de Süper man rolü için seçilen Henry Cavill beni çok şaşırttı. O üniformaya çok yakışmış bence o yükü taşıyabilmiş. Ayrıca uzun zaman dilimindeki çalışmalarıyla iyi bir vucut yapmış. Filmin gişede de başarılı olmasına çok sevindim artık onlar da gönül rahatlığıyla yeni filmi yapabilirler. 10/ 9.0
Fundalina Jolie
Fundalina Jolie

Takipçi 178 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
13 Aralık 2013 tarihinde eklendi
Bu yılın en çok beklenen bir başka filmi Man of Steel, bir çok Superman hayranını tatmin etse bile bazılarını da hayal kırıklığına uğrattığı kesin…Yeni Superman uyarlamasının David S. Goyer ve Christopher Nolan tarafından yazılacağı ortaya çıktıktan sonra Batman serisindeki gibi biraz daha farklı bir bakış açısı ile yorumlanacağını tahmin etmek zor olmamıştı.
Klasik Superman severler bir miktar burun kıvırsa da yeniliçi DC Comics hayranlarının ciddi şekilde doyuma ulabileceği bir film olmuş.
Öte yandan Zack Synder’in henüz duyurulan Man of Steel 2′nin de yönetmen koltuğunda oturacağını, Chris Nolan’ın ise Interstellar isminde çok şahane bir bilim kurgu filmi çekmenin hazırlığında olduğunun da altını çizmek gerek.
Alp Turgut
Alp Turgut

Takipçi 39 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
23 Haziran 2013 tarihinde eklendi
Henry Cavill'in mükemmel Superman yorumu ve gerçekçi yapısıyla Superman efsanesine harikulade bir açılış yapan "Man of Steel / Çelik Adam", gelmiş geçmiş en iyi Superman filmi olmasının yanında yönetmen Zack Synder'ın da en iyi filmi. Etkileyici ve heyecanı bir an bile elden bırakmayan aksiyon sahneleriyle seyirciye olağanüstü bir seyir deneyimi sunan filmin en büyük eksiği ise devam filmleriyle giderilecek önemli senaryo boşlukları. Buna rağmen özellikle Krypton sahneleriyle DC evrenine daha derinden bakmamızı sağlayan filmdeki Superman kostümü de bir o kadar başarılı.
Tolgakocak
Tolgakocak

Takipçi 238 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
19 Ocak 2023 tarihinde eklendi
bence gayet güzeldi cristopher reeve sonra en iyi süpermendi bence konuyu biraz değiştirmişler ama iyiydi 10/7
sinema
1 ziyaretçi
4,5
24 Haziran 2013 tarihinde eklendi
Oyuncu olarak cuk diye oturuyor bazı rollere Russell Crowe ve filmin başında göründüğü andan itibaren bu sekans bitmesin diyor insan süperman başka bir bölümde de izleyebiliriz. Yinede kırmızı pelerinli itici bu kahramanın tıpkı batman de olduğu gibi revizyondan gecirilmis hali izlenmeye değer diye düşünuyor ve sinema'nın yolunu tutuyor insan. Film verdiğiniz zamanın, paranın hakkını veriyor. Güzel hata Yenilmezlere çok benzeyen son çeyreğinde bence Yenilmezlerden daha başarılı. Günümüzde dizilerde sıkça karşımıza çıkan flash backler bu filmde de alışkın olmadığımız bu süper meni yakında tanımamız için kullanılıyor. Film belirttiğim gibi izlenmeyi hak ediyor bir iki eksiği de var tabi.... ben en çok dünyanın bu kahramanla (yada Sam Amcanın) tanışması bu kaosda birbirlerinden uzak hareket tarzı dostun düşmanın insan zihninde karıştığı sahnelerde rahatsız oldum.
Figen G.
Figen G.

Takipçi 3 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
29 Haziran 2013 tarihinde eklendi
Gayet güzel olmuş.İzlemeye değer,evde değil mutlaka sinemada izleyin derim ,ayrıca nerdeyse yüzyıllık bir kahraman ilk fantastik kahraman ,ben zevkle seyrettim beğendim
gencebayx
gencebayx

Takipçi 3 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
15 Haziran 2013 tarihinde eklendi
Ben 34 yaşında sayısız film izlemiş ve artık çoğu filmi beğenmeyerek sonunu dahi getiremeyen nuzu okuyarak girdim tim mi düştü nedir?Ben filmi genel olarak beğ nasıl 3 verebildiniz(hele ki Bullet To The Head ile aynı puan) şaşırıyorum doğ sonuna doğru bi dolu klişe vardı spoiler:
(kadının molozlar arasından kurtulması,o kadar yıkıntının biranda düzeltilmesi,binlerce insan ölmüşken öpüşmeyi düşünebilmeleri v.s.) ama sıkı bir aksiyon ve iyi bir kurgu vardı ı kesinlikle incelemede verilenden daha fazla.
Faruk Koçak
Faruk Koçak

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

4,5
8 Kasım 2013 tarihinde eklendi
Nolan' ın Batmaninden sonra son zamanlarda çelilen en iyi süper kahraman filmi. DC karakterlerinin sinemaya böylesine uyarlanmada çok geç kalındı ama Marvel' e göre daha başarılı bir grafik sergiledikleri kesin.
Beklem O.
Beklem O.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

4,0
14 Haziran 2013 tarihinde eklendi
mrb
il önce bu filmn diğer superman filmlerinden farklı olduğunu ilk bakışta anlıyoruz gerilim biraz daha artmış kahramamnımızın giysisi farklı bir hava katmış ve gerek görselliğiyle gerekse yönetmenin farklı tarzzıyla çok farklı olduğuna inanıyorum ve herkesin izliyebileceği bir film olduğuna inanıyorum kesinlikle baştan sona kadar sıkılmıyacaksınız.
emre-can-ist-samsun
emre-can-ist-samsun

21 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
24 Haziran 2013 tarihinde eklendi
Fizik kurallarına aykırı bir çok unsur olsada
örneğin
süperman her türlü dünya yapımı demir çelik gibi materyali pamuk iplik içinden geçer gibi geçiyor eğip büküyor ama ZOD eline aldığı bir dünyalı yapımı demir çelikle vurduğunda çeliğin yamulması gerekirken süperman darmadağın oluyor. Filmin mantığına göre sadece ZOD un yumrukları bu hale sokar süperman i

Ancak aksiyon un görsel ögelerle bütünleşmesi muazzam. Filmi izlerken bir ara Matrix,independence day ve war of the worlds ü aynı anda bir filmde izliyormuş gibi hissettim.

Senaryo yıllardan beri izlediğimiz ve bildiğimiz KAL- EL,CLARK KENT ,SUPERMAN hikayesinin benzer ve hızlandırılmış hali .
Kesinlikle sinemada izlenmeli. Oldukça iyi vakit geçirirsiniz.
Daha Fazlasını Göster
  • En son Beyazperde eleştirileri
  • En İyi Filmler
  • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler