gokhan-tuncelli
16 Ocak 2009 tarihinde eklendi
eğer dövüş sahnelerinden hoşlanıyorsanız çok beğenirsiniz...ben o sahneleri pek sevmediğim için hızlı bir şekilde geçtim ama genel olarak güzel bir filmdi...izlenmeye değer...10/6
Esprileri ve dövüş koreografisi ile gayet güzel bir film olmuş (Bu güzelliğin yanında hikayedeki aksaklıklar göz ardı edilebilir).Jackie abimizin dövüş anında bile bizi güldürmesi huyu hiç değişmez inşallah.Bence izleyin, sıkılmazsınız, zaman kaybı da olmaz. İster sinemada isterseniz TVye gelmesini bekleyerek.
Bence gerçekten fantastik film isteyenlerin filmi :D olumsuz eleştirilere katılamıyorum film o kadar içine alıyo ki insanı başka bişey düşünülmüyo...Tabii izlerken karete kidi de anımsamış olduk;)
tabii iki önemli ismi görünce sinemaseverlerin bir anda gözleri parlamıştır eminim ki.özellikle chan ve li hayranları sabırsızlıkla bu filmi beklediler ve bence de beklediklerine değdi.film eğlenceli ve sıkmıyor,genelde dövüş sahneleriyle öne çıkıyor.hemen hemen aynı konuya sahip pek çok film varken oyuncuları sayesinde forbidden kingdom bir adım önde.türün ve oyuncuların hayranları başta olmak üzere macerayı seven seyirciler rahatlıkla izleyebilir bence.çok rahatsız eden bir yönü yok filmin.
Ben bir dövüş sanatı hayranı olmama rağmen, bu filmi hiç bir şekilde beğenmedim. Son derece vasat, 80lerin B tarzı ucuz Çin filmlerine benzeyen film. Özellikle de Çinlilerin sonradan seslendirilmiş bir biçimde aksanlı İngilizce konuşmaları filmi resmen berbat etti. Jackie Chan ve Jet Li hayranları sevebilir.
Değişik bir film Yasak Krallık, deyim yerindeyse kırma :))) Aksiyon ve macera ögelerinin yanı sıra fantastik bir yönü de var filmin. Bu açıdan sıradışı sayılabilir bana kalırsa...Filmin eğlenceli ve sürükleyici olan hikayesinin yanında Jet Li ve Jackie Chan gibi iki dövüş ustasının maharetleri de izlenir kılıyor filmi. Aslında biraz daha dikkatli bakıldığında ticari bir film olduğu açıkça ortada olsa da bunu hissettirmiyor izleyiciye...Konusu bilindik fakat sürükleyici bir anlatıma sahip Yasak Krallıkta bir artı da görüntü yönetmenine verilmeli kanımca. Son derece başarılı sahnelerin yanında sahne geçişlerinde de çok çok başarılıydı bence...Sonuç olarak, ortada izlemesi gayet zevkli ve sürükleyici olan, neredeyse baştan sona eğlenceli bir film var karşımızda. Ben kendi adıma tüm arkadaşlara tavsiye edebilirim rahatlıkla. Birçok kişi böyle düşünüyor olmalı ki Imdbde de neredeyse 7 puan almış film...
kung fu nun her dalında dövüş sanatlarına doyucak olduğunuz bir film.ayrıca bir çok yöndenden uçan zıplayan ve büyü yapan adamlar sizin anime tarafınızıda egolarınızda tatmin edecek cinsten.keyifli,esprileri yerinde kullanılmış görsel efektleri iyi kotarılmış iyi bir film.ve kesinlikle ailecek izlenebilecek tatda bir karete filmi...
eğlenceli ama süper değil. jet li ve jackie chan var diye büyük umut bağlamayın. her zamanki j.chan filmleri gibi. ama diyaloglar arada en azından oldukça hoş. birkaç sahne özellikle çok komedi.vakit kaybı sayılmaz. izlenebilir.
Usta oyuncuları bir arada görmek filmin temposunu artırmış,etkiliyici film atmosferi ve harika çekimleriyle size bir görsel şölen sunulmuş.Arkadaşlarımla filmi izlerken çok eğlendik,mutlaka izlemelisiniz.