pixar animasyon işinde zirvede olduğunu birkez daha kanıtlamış. harika bir film. eğlenceli biraz duygusal biraz romantik bir animasyon film olmuş. küçük büyük herkese tavsiye ederim...
Gerçekten yılın en iyi filmlerinden biri. O kadar saf, temiz bir filmi insan nasıl öveceğini tam olarak kestiremiyor :-)) Ben de filmde duygulananlardanım. Filmin sonundaki sahne gerçekten çok etkileyiciydi. (Anlatmamak zor ama, izleyin anlayacaksınız ne demek istediğimi) Filmi gidin izleyin, alt metinleri okumadan kendinizi vol.inin temiz kalbine bırakın. İnanın size çok keyif verecek.
Diğer Pixar çalışmalarını elbette küçümsemek istemem ama bu film belkide Pixarın en iyi işi. Hatta doruk noktası diyebilirim. Muazzam ve büyüleyi bir sinema deneyimi olduğu aşikar. Film şeker mi şeker ama aslında senaryo basbağayı karanlık bir tabloya sahip. Başka bir film şirketinin elinde son derece karanlık bir bilim kurguya dönüşebilcek bu film, klasik Disney-Pixar çizgileriyle sevimli bir film hüviyetine bürünüyor. Hatta diyebilirim ki bu film daha gerçekçi (ve sert) tonlarda çekilmiş olsaydı ortaya Blade Runner tadında bir film bile çıkabilirmiş. Ama burda filmin yapısını eleştirmiyorum elbette. Filmin bu hali son derece güzel ve ihtişamlı. Ayrıca ortada muazzam bir yönetmenlik gösterisi var. Stanton bu filmle bence Disney çatısı altındaki en becerikli yönetmen olduğunu kanıtlıyor. Kendisinin bu filmle en iyi yönetmen oscarına aday olmasını dahi isterdim. Animasyon oscarına gelince, akademi artık Pixarı ödüllendirmekten bıktı mı bilmem ama böyle bir film karşısında diğer animasyonların hiç mi hiç şansı yok. Pixar ekibi kendilerini çok fazla kasmadan yaptıkları Ratatuyla bile oscarı almayı başardılar. Bu filmle hayli hayli alırlar.
Pixarın grafik çizimi konusunda aştığı, fazla diyalog kullanmadan aşk duygusunu en iyi şekilde anlattığı bir film. Zevkle izlenir. Yalnız Türkçe dunlajlısını izlemek zorunda kaldım. Antalyaya altyazılısı gelmemiş. Salon çocuk doluydu ve en gülünemeyecek sahnede bile çocuklar yıkıldı. Nedense Türkiyede 'animasyonsa, çocuk filmidir' mantığı var. Bu mantıkla hareket edenler de animasyon filmlerini Türkçe dublajlı olarak gösterime sokuyorlar. Ne yapalım, DVDrip çıkınca indiririz.Bana soracak olursanız, belli bir yaşa gelmeyen çocukların sinemaya alınması yasaklanmalı. Mesela en düşük yaş 13 olmalı. 'Ama çocukların da hakkı var' demeyin. Mantıklı düşünemiyorlar. Sinema zevkimizin içine ediyorlar, affedersiniz.Not: Film başlamadan önce çıkan kısa animasyon süperdi.