Hesabım
    Kadınlar
    Kadınlar
    12 Eylül 2008 Sinemada | 1s 53dk | Komedi, Dram
    Yönetmen Diane English
    |
    Senarist Diane English
    Oyuncular: Meg Ryan, Candice Bergen, Annette Bening
    Orijinal adı The Women
    Üyeler
    2,6 91 Puanlama, 26 Eleştiri
    Beyazperde
    1,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Mary, babasıyla birlikte çalıştığı işinden olmuştur. Devamlı müşterisi olduğu güzellik salonunda, manikürcü kız Tanya ile yaptığı dedikodu sonucu kocasının kendisini zengin erkek avcısı tezgahtar kız Crystall Allen'la aldattığını öğrenir. Bu beklenmedik gelişmeye isyan edip annesi ve kızıyla bir tatile çıkar. Mary'nin en yakın arkadaşı Sylvie Fowler, bir kadın magazin dergisinin genel yayın yönetmenidir. Fakat mutlu, başarılı bir hayat süren Sylvie'nin kaderi Mary'ye benzeme riski taşır, onun da işi tehlikededir. Önceleri Tanya'dan Mary'nin aldatıldığını ilk öğrenen olarak Mary'e söyleyip söylememe ikilemini yaşarken, kariyerini kurtarmak adına dedikodu yazarı Bailey Smith'e Mary'le ilgili malzeme verir. Bunları öğrenen Mary iyice bunalır ve kendini dinlemek için bir kadın kampına gider. Burada Kontes Miller ile tanışan Mary, artık hayattan ne istediğini bilen yetkin birine dönüşür. 1930'lu yılların sonunda piyes ve film olarak yapılmış Kadınlar, Clare Boothe Luce'nin sahnelediği oyununda onun nefret ettiği kadınlara karşı bir eleştiri olurken, 2000'li yılları uyarlamasında güçlü ve modern kadınların dünyasının çağdaş bir komedisi haline gelmiştir.

    Beyazperde Eleştirisi

    1,5
    Kötü
    Kadınlar

    Kadınlar

    Yazar: Ali Ercivan
    Bir tiyatro oyunundan 1939 yılında George Cukor yönetmenliğinde sinemaya uyarlanmış aynı adlı filmin yeniden çevrimi olan Kadınlar, televizyon kökenli yazar Diane English'in ilk yönetmenlik denemesi. Meg Ryan ve Annette Bening'in başını çektiği kalabalık bir oyuncu kadrosunun rol aldığı filmin en dikkat çekici özelliği, içinde tek bir erkek olmaması (sevimli finalini saymazsak). Sadece diyaloglu rollerden bahsetmiyorum. Filmde figüran olarak arka planda, sokakta yürürken veya ofiste çalışırken bile tek bir erkek görmeniz mümkün değil. Hikayenin parçası olan ve filmde bahsi geçen birkaç erkek karakterin, seslerini bile duymuyoruz. Kadınlar adlı bu yapımın en dikkat çekici ve eğlenceli özelliği bu. Bundan daha iyi herhangi bir fikir de yok zaten içinde. Ve o fikir de kökeni olan oyundan kaynaklanıyor; bu yeniden çevrime özel bir şey değil.Hayatını rayına oturttuğuna inandığı için artık pek
    Öneriler

    Oyuncular

    Meg Ryan
    Rolü : Mary Harnes
    Candice Bergen
    Rolü : Catherine Frazier
    Annette Bening
    Rolü : Sylvie Fowler
    Eva Mendes
    Rolü : Crystal Allen

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    l-i-l-a-H
    l-i-l-a-H

    Takipçi 2.129 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    20 Aralık 2010 tarihinde eklendi
    Erkek sinek bile göremeyeceğiniz bir romantik komedi...
    meliteen
    meliteen

    Takipçi 49 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    28 Eylül 2008 tarihinde eklendi
    Harika bir filmdi.Filmin yarısında çıkanlar gerçekten hata etmişler zaten asıl komedi 2. bölümde başlıyor.Özellkle son sahneler harbiden acayip komikti.kesnkle gülmek istiyoranız we oyuncuları seviyorsanız gidin.buarada Meg ryan çok tatlı özellikle kıwırcık saç çok yakışmış.Ama afişte iyi photoshop lamışlar:)
    apsuva4
    apsuva4

    38 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    15 Eylül 2008 tarihinde eklendi
    Hoş bir film, özellikle filmin sonunda ki doğum sahnesi için bile izlenir film.Debra Messing in performansı muhteşemdi :)
    toblerone91
    toblerone91

    70 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    29 Eylül 2008 tarihinde eklendi
    bence gayet eğlenceli bir filmdi.özellikle sondaki doğum sahnesi filmin en güzel yeriydi.gülmekten öldüm.iyi vakit geçirmek için izlenilebilir.bu arda filmde hiç erkek oyuncu yok.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2008
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 20 000 000 USD
    Yeniden çevrim
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2008, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2008.

    Yorumlar

    Back to Top