Geçmişin Gölgesinde
4,6

Mehmed K.
Mehmed K.

25 Ocak 2016 tarihinde eklendi
Irkçılığın ne denli iğrenç olduğunu gösteren muhteşem bir film. 10 üzerinden 8 veriyorum. Film adının tercümesi de ilginç geldi :)
sinema
1 ziyaretçi
2 Ağustos 2015 tarihinde eklendi
Antisemitizm ve Neo - Nazi düşüncelere sahip olan Derek hırsızlık yapmak için gelen zencileri acımasızca öldürür ve akabinde hapse girer. Hapiste başından geçen olaylar neticesinde katlanılması zor olan şeyler başına gelir ve fikirlerinde keskin bir değişim oluşur. Edward Norton karanlıktan aydınlığa doğru uzanan bu yolda keskin dönüşü mükemmel şekilde ifade ediyor, eline Oscar değmemiş olan aktör tartışılmaz derecede her yeni filminde oyunculuğunun üstüne koyarak ilerliyor bu müthiş bir grafik. Filmin faşist düşüncelere karşı koyarak noktalanması gönüllerde taht kurdurtuyor. Bazı sahnelerin ifadesi gerçekten güç, izlendikçe seyirliği artan, mükemmel göndermelerde bulunan film kesinlikle bir başyapıt. Yaşasın Martin Luther King ve fikirleri.
mali
mali

1 Mart 2015 tarihinde eklendi
Bu film kesinlikle izlenmeye değer. Her ne kadar akıcı bir film olmasa da vermiş olduğu mesajı çok doğru bir şekilde perdeye aktarmışlar bizlere de izlemek düşer. Bir kaç olumsuz faktör dışında izlenebilirliği olan bir yapıttır.
esrasnll
esrasnll

3 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Seneler önce izledim ama hala etkisinde kaldım bir Başyapıt. Izlemeyenlere Şiddetle tavsiye ediyorum.
Furkan Y.
Furkan Y.

26 Kasım 2014 tarihinde eklendi
Filme ne yorum yazacağımı epey düşündüm. Güzel bir film kesinlikle. Amerikan propagandası ağırlıklı değil bana göre. Tamamen insanlara yönelik bir film yapmışlar bu sefer. Derek'e bu yapılır mı ? diyorsun sahnenin birinde. Hele son sahne tüh ya dedirtti.
Engin Yüksel
Engin Yüksel

12 Kasım 2014 tarihinde eklendi
ırkçılığın ve faşizmin insanın özüne nasıl aykırı ve zararlı olduğu çok güzel anlatılmış 9/10
Şamil Ö.
Şamil Ö.

25 Ekim 2014 tarihinde eklendi
Mesajı olan filmleri severim. Film biraz durağan ama çok güzel ve anlamlı bir mesaja sahip. Bu yüzden her insana hitap etmeyen, herkesin sevmeyeceği bir film olması normaldir.Kısacası düşündürücü filmleri sevmeyenler izlemesin, onlar için zaman kaybı olabilir.
theyurdal
theyurdal

3 Eylül 2014 tarihinde eklendi
hoşuma gitmedi çok sıkıldım vurucu bir sahne bekledim taş patlasa 1-2 sahne başka yok
ygemici
ygemici

3 Eylül 2014 tarihinde eklendi
yaşanmış olaylardan derlenmiş güzel ve mesaj veren bir film.izlemeye değer bulduğumu söyleyebilirim.
Ahmet K.
Ahmet K.

29 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Hiç izlemeyin derim. izlerken acayip sıkıldım. diğer yorumlara bakıp izleyeceksiniz sonra da benim ne kadar haklı olduğumu görüp benim sıkı takipçim olacaksınız.
Ahmet Aydeniz
Ahmet Aydeniz

22 Ağustos 2013 tarihinde eklendi
Her zaman böyle filmler izlemek mümkün olmuyor gençlerin ideolojiler peşinde nasıl kandırıldklarını anlatabilmesi diğerlerini değersiz girmemeyi becerebilmektir öğrenmeyi anlatabilen Ender filmlerden. Bir çok kitabın yada nasihatın yapmak istediğini yapabilme potansiyeli olan bir film. İzlenmesi gerek. Dünyaya değer katan bir film. İzlenmesi gerek
Kptan Custo
Kptan Custo

5 Şubat 2012 tarihinde eklendi
arsivlik harika bir film neresini elestirebilirim ki basit konu zengin anlatim
reques28
reques28

2 Şubat 2012 tarihinde eklendi
izlediğim en güzel filmlerden birisiydi kesinlikle izlenmeli
Volkan B.
Volkan B.

18 Kasım 2011 tarihinde eklendi
Inanilmaz bir dram. Bu filmi izlemeyenlere üzülüyorum. Bir sekilde filmi bulup izlesinler. Cezaevi sahnesinden çok anlam çikarabilir siniz. ;)
sinema
1 ziyaretçi
8 Eylül 2011 tarihinde eklendi
Gerek oyunculuklar olsun gerek konusu ve isleyisiyle kusursuza yakin verdigi mesajlada düsündürücü en önemlisi çok güzel bir filmdi.