Geçmişin Gölgesinde
4,6

Demirtas
Demirtas

28 Eylül 2010 tarihinde eklendi
Irkçılık pek bize hitap eden bir konu değil aslında. Çünkü Türkiyede ırkçılık yok. O anlamda konu olarak çok çekici gelmeyebilir. Ben filmi beğendim ama herkese göre olmayabilir.
delicewatt
delicewatt

29 Nisan 2007 tarihinde eklendi
anlatmak istediği itibariyle saygıdeğer bir film. ama faşizme ve ırkçılığa karşı duruşun felsefi ve düşünsel altyapısına maalesef yeterince vurgu yapılmamış. anlatım, filmden gördüğümüz kadarıyla orta gelir düzeyindeki amerikalıların hayatı algılayışına paralel: basit. ırkçılıktan bihaber potansiyel ırkçılar için etkileyici bir film denilebilir. edward’ın coştuğu sahneler ise oyunculuk açısından oldukça etkileyici.
dra-kula
dra-kula

29 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
film güzeldi ancak süper değildi. çok fazla abartıldığını düşünüyorum.ırkçılığı anlatan hoş bir film olmuş.özellikle son sahnesi çok iyiydi.9 üstü puanı görünce büyük bir beklentiyle seyrettim ama filmin bu kadar güzel olması %50 senaryoysa %5o si edward nortan. eğer başka oyuncu olsaymış puan 7 lerde olurdu.'hayat sürekli kızgın yaşanmayacak kadar kısadır' işte film yapan ifade. tavsiye ediyorum eğer puanı oyunculuğa verseydim 9 ama film için 10/7
Arda Doğan
Arda Doğan

30 Eylül 2020 tarihinde eklendi
Irkçılığı konu alan kaliteli filmlerden biri ancak yönetmen sahnelere ırkçılık hakkında mesajlar koymaya çalışırken filmin akıcılığını ve etkileyiciliği düşürmüş gibiydi izlerken sıkılmadım diyemem bunun haricinde Edward Nortonın üstün seviye oyunculuğu için izlenilebilir
cream-2
cream-2

14 Eylül 2004 tarihinde eklendi
Edward Norton’un bu güne kadar izlediğim en iyi performansı ve ona en çok yakıştığına inandığım rolü. Hele o zenci çocuğu öldürdüğü sahne bu güne kadar filmlerde izlediğim en iyi ölümlerden birisiydi. Fakat filmde mesaj verme kaygısı olmasa çok daha iyi olurdu. Bir anlık gaflet, bir anlık acıma duygusu insanı işte bu hallere getiriyor. Dogville gibi olması lazımken Amerikan sineması tarzında bir final sadece moral bozdu. Yine de izlenmesi gereken bir film. 7/10
Şamil Ö.
Şamil Ö.

25 Ekim 2014 tarihinde eklendi
Mesajı olan filmleri severim. Film biraz durağan ama çok güzel ve anlamlı bir mesaja sahip. Bu yüzden her insana hitap etmeyen, herkesin sevmeyeceği bir film olması normaldir.Kısacası düşündürücü filmleri sevmeyenler izlemesin, onlar için zaman kaybı olabilir.
klace
klace

17 Mart 2002 tarihinde eklendi
american history bir ırkçılık filmi.filmde yıllardır amerikayı darmadağın eden nir konu işleniyor.ve ilk başlarda beyazlar kendilerini çok haklı buluyorlar.siyahların olduğu yerleri basıyorla.market..vs.film oldukça güzel bir film.gerek senaryo gerekse oyunculuk bakımından gayet iyi.edward norton iyi bir oyunculuk çıkarmış ve 1999 da bu lüyle oscara aday olmuştu.ama kevin amca oscarı evine götürmüştü.edward furlong ta gelecek vaadediyor.filmde edwardın hapiste yaşadıkları çok gerçekçi anlatılmış.finalide güzel olmuş.izlenmesi gerekir.
sasili
sasili

1 Nisan 2009 tarihinde eklendi
bu kadar yükse puan ve ovgülere karşı bence o kadar da başyapıt değil hani.Çünkü filmde kurgu eksikliği net bir şekilde var ve oykü farklı bir yere çekilmiş ve kısa bitmiş.Hapishane ve gecmişin anlatıldığı yerler oldukça iyi işlenmiş onun dışında film basit bir insanlık filmi havasında.
edward nortonun filmin ortalarından dazlaklara karşı açtığı savaşa yonelik başka birşey yaşanmaması açıkcası lafta kalması filmin kısa bitmesinin net gostergesi.7/10
Altayli
Altayli

31 Temmuz 2025 tarihinde eklendi
Irkçılık üzerine çok güzel bir film. Bu tarz filmlerde genel de kötü beyaz adamlar masum siyah insanlara kötü davranır ve biz onu izleriz. Bu tarz çarpık filmler nedeniyle insanlar kendilerinde ki ırkçı davranışları göremez. İnsanlar ırkçılığın nedensiz olduğunu, tamamen duygusal nedenlerle inançlarla gerçekleştiğini zannederler. Bir ırkla ilgili aldığımız olumlu veya olumsuz tüm tavırlar ırkçıdır.
X ırkının %50'si bile suç işlese, o ırkın %100'ünü sorumlu tutamazsınız. Sadece doğduğu ailesi yüzünden insanları dövemezsiniz, süremezsiniz veya önüne engeller koyamazsınız.
askerasker85
askerasker85

29 Aralık 2007 tarihinde eklendi
klasik bi beyaz zenci filminden oteye gitmemis.. 10/6
sercanduyan
sercanduyan

8 Ekim 2010 tarihinde eklendi
tavsiye üzerine izledim..fena film değil...ama bu puan çok fazla...
Zafer Sarac
Zafer Sarac

20 Şubat 2007 tarihinde eklendi
ırkçılık üzerine kurgulanmış bir film ama aynı konuyu işleyen crash daha güzel bence ama her iki filmde vermek istenilen mesajlar izleyiciye çok iyi şekilde veriliyor filmin başıda sonuda korkunç. ağır bir dram var
lord-of-warr
lord-of-warr

9 Ocak 2007 tarihinde eklendi
bence bu filme 9.3 puan baya fazla kaçmış gibi geldi.fim biraz sıkıcıydı.senaryo üzerinde biraz daha çalışılabilirdi.açıkçası burdaki yorumlara bakarak almıştım.biraz hayal kırıklığına uğradım.
Edward Norton gene güzel oynamış.10/7
prospero82
prospero82

8 Ocak 2008 tarihinde eklendi
sonu, orjinal son "fazla sarsici" bulundugu icin degistirildiği söylenen; az sarsici olani buysa orjinali nasildi diye dusunmemize yol acan film.