korcane
13 Kasım 2007 tarihinde eklendi
kesinlikle digerlerinden farklı bir yerde saw 4--bence senaryo cok daha ii digerlerinden farklı bir gerilim var ayrıca tuzaklara ınanaıymaksınız cok cok basarılı :)benım sıralamam saw için 1-4-3-2 dir
ilk film dehşet verici süprizle bitince kötü oyunculugun altında kalan senaryo bi anda üste fırlayarak senaristini kurtaran bir can simiti olmuştu ama artık yenen bu can simitinin nemalarıdır bence 1 filme ruhuna saygılı davranıp bu seri burda bitirlmelidir
Kendi düşüncesine göre 3. filmle Saw serisini noktalayan yönetmen Bousman bana kalırsa 4. filmle o güzelim seriye bir parazit ekledi. Serinin en kötü filmi olan Saw 4, 2. ve 3. filmlerin aksine önümüze yeni hiç bir şey getiremiyor. Önceki 2 film gibi ta ilk filmin dahi hikaye boşluklarından yararlanmaya devam ediyor bu film de. Ancak 3. filmde sonlanan hikayenin artık ilerlemesi zorlaşmaya başlıyor ve senaristler işin ucunu kaçırıyor. 2. ve 3. filmde akıllıca doldurulan bu boşluklar ve her filmin kendine has yaratılan atmosferi sayesinde benim gözümde Saw serisinin önemi büyük. Saw bir üçleme olarak bitmiştir benim için. Son filmde artık yapılan neredeyse hiçbir şeyin önemi kalmamıştır. Buna seriyi üne kavuşturan enteresan tuzaklar ve ölüm, işkence aletleri, senaristlerin yaptıkları binbir türlü canbazlıklar, açılışdaki şok edici ölüm sahnesi, finaldeki şaşırtıcı açıklamalarla hikayenin çözülmesi... Nasıl da ezberlemişim kurguyu değil mi? Evet bunlar son filme kadar gayet ilgi çekiciydi çünkü yönetmenin her filme kattığı hava ile mekanlar filmleri birbirinden -aynı kurguya sahip olsalar dahi- ayırıyordu, fakat 4.(!) filme gelindiğinde hala aynı hikaye kurgusu içerisinde devam edip de üzerine diğer filmlerde yaptığının tersine farklı bir şeyler katılmıyorsa bu, yönetmenin o seride tükendiğine işarettir(ki kafasında seriyi bitirdiğini kendi söylemiştir ve devam ettirerek kariyerinde hata yapmış demektir bana göre). Serinin en başarısız filmi olan Saw 4 kendini tekrar etmeye ve abartı sınırlarını zorlamaya başlamıştır. Saw yok devenin nalı dedirtecek seviyeye gelmiş, ilk 3 film için ilgi çekici gelen başlıca özellikleri resmen sömürülmeye başlanmış ve bununla beraber kendini tekrar etmenin ötesine gidememiştir(otopsi sahnesi-ki bu da seriyle beraber artan şiddet, kan vb temaların katsayılarıyla doğru orantılı olmasıyla gereken bir sahneydi- ve sahneler arası geçişte kullanılan ilginç kurgu tekniği dışında). 5. ve 6. filmin yapıcağı çok önce kesinleşmiş olup, Darren Lynn Bousman’ın da bir sonraki Saw filmini yönetmeyeceğini tahmin edersek ve bir sonraki film için senaristler de değişmeyeceğine göre, gelebilme ihtimali yeni bulunacak yönetmene bağlı olan ’taze kan’a çok fazla ihtiyaç olacağı kesin.5/10
Testere serisinin son bölümü (!) olan Testere 3’de yapımcılar bu filmi hakikaten bitirmeliymiş. Hem o film çok başarılıydı (serinin en iyi filmiydi) hem de ana karakter 'jigsaw' ölmüştü. Bu filmde olaylar yeniden bu sefer farklı bir jigsaw karakteriyle başlamış oldu ve açıkçası tam bir fiyasko olmuş, şimdi de Testere 5 ve 6 geliyormuş. Ne diyelim bu filminde akıbeti maalesef 13. Cuma, Halloween ve diğer korku filmleri gibi olacak sanırım.
Testere 4 3.filme eş zamanlı olması sebebiyle ilgiyi hakediyor. Senaryo bu anlamda başarılı , makinaların da geri plana atılması da önemli. Soru işaretleriyle biten testere filmleri yeni filmlerde bunu kapatıyor ama bunun ne kadar doğru olduğu tartışılır
Açıkcası beklediğim kadar güzel olmamış 4. film. Jigsaw hakkında bize birçok bilgi veriyor ama genel olarak biraz karışık ve kanlı geldi bana. Daha güzel olmasını umardım..
filmi cuma gecesi izledim.eminim ki bu film başta ülkemizde olmak üzere dünyada da büyük beğeni uyandıracak.bunu hak etmiyor mu derseniz evet hak ediyor,gerçekten akıllıca hazırlanmış tuzaklar,senaryolar,karakterler var filmde.fakat ister istemez bu tarz 4e 5e gelmiş yapımlarda ’serinin en güzel filmi hangisi’ diye bir kavram oluşuyor insanların kafasında.ve bu bence kesinlikle ilk filmdi,çoğu kişinin benle aynı fikre sahip olduğunu sanıyorum.ikinci film de oldukça iyiydi.ancak 1den 4e kadar gerçekten de kalitesi azalan bir seri oldu saw bana göre.özellikle 3. filmdeki beyin ameliyatı sahnesinden itibaren anladık ki artık yapımcılar seyirciyi şok eden mükemmel finaller veya daha sade ama daha gerilimli,daha etkili filmler yerine, bahsettiğim gibi beyin,mide,kalp,böbrek görüntüleri gibi seyirciyi sadece ama sadece bayıltma ve bundan başarı sağlama amaçlı filmlere geçmeye başladılar.3.filmden sonra gazetelerde bayılma kusma haberlerini epeyce görmüştük,4ten sonraki haberleri düşünemiyorum.saw beğenilmesine rağmen benim gözümde gittikçe düşmeye devam ediyor.ilgi çekmesi için illa beyin ameliyatına,tüm organları bir bir gördüğümüz otopsi sahnelerine gerek yok.ne var ki özellikle bizim seyircimiz bu sahnelere hasta.izlediğim en iyi filmler sıralamasında üst sıralara yerleştirdiğim ilk filme,ve geçen gece izlediğim son filme bakıyorum.ve gerçekten saw efsanesinden gittikçe soğuduğumu düşünüyorum.tabii ki şahsi fikrim.
Artık çok zorlamaya başladılar.Zirvede bıraksalardı daha iyi olurdu bence.Saw denilince aklınıza ilk Saw gelsin çünkü gerçek Saw o idi.Bu film ise sadece ilk filmin başarısının kaymağını yemeye çalışan bir hayalkırıklığı...