Ilknur K
1.258 değerlendirmeler
8 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Bu ikinci yorumum. Çünkü bir kez daha izledim filmi. ve hani bizim 2. filmde kafamıza takılan bazı sorular vardı.. jigsaw bu işi tek başına nasıl yapıyor? nasıl gücü yetiyor falan. bu filmde o soruların cevaplarını bulacaksınız. aslında film çok güzel bağlanıyor diğer serilere. bizi her defasında şaşırtmayı başarıyorlar ve bunu daha önce yapan bir film daha yok. ancak bu kadar uzatmaları bazı yerlerde fire olmasına sebep oluyor ama önemli değil. 10/8,5
Testere'nin dvd formatlı olarak çıkan serisini dün izleme fırsatım oldu. Aslında sürekli ertelediğim filmlerden biriydi. Bedensel ve bireysel şiddet filmleri itici gelmiştir. Lakin serinin 2. filmiyle beraber kurgudaki başarı beni serinin tamamına bağladı. Seride 2 ve 3. filmler son derece iyi. D. L. Bousman'ın performansının diğer yönetmenlerden iyi bulduğumu söylemek isterim. Böylesi bir kurgunun senaristliğini yapmak ve bireysel olarak böylesi bir şiddet kurgulamak ve bu kurguyu serinin 6 filmine bağlamak her yiğidin harcı değil. Tüm filmler benden 8 puan. Lakin 3. film 9 puanı hak ediyor.
belki de şu at gözlüklerini bir kenara atamadığımdan kaynaklanıyordur:ne olursa olsun testere filmlerini hep başarılı bulmuşumdur.dördüncüyü de dahil edersek aralarında sadece 3.film biraz geride kalmış gibi geliyor bana. kabul etmek gerekir ki serinin üçüncü filmi bir kısım izleyiciyi olduğu gibi beni de düşük seviyede hayal kırıklığına uğratmıştı.sonuçta Testere denilince akla hep süpriz bir final geliyor ve akıl almaz tuzaklar geliyor.üçüncü filmde biraz sıkma bir süpriz finalle karşılaşınca seri kötüye gidiyor hissine kapılmaktan kendimizi alamadık.neyse ki dört geldi ve herhangi izleyen birinin yorumunu duyup etkisi altında kalmadan vizyona girdiği gibi filmi izledim.kabul etmek gerekiyor ki üçteki dağınıklığı biraz toparlamış ve daha emin ancak daha karışık bir kurguyla hikayeye kaldığı yerden devam etmiş.tabi üçüncü filmden daha sert daha kanlı ve akla gelecek tüm dahaları karşılayan işkence teknikleri kullanılmıştı.hele her filmde olduğu gibi bu filmde de başlangıçtaki kurbanların vermiş olduğu yaşam mücadelesi izlerken germeyi başarıyordu.4.film serinin diğer filmlerine göre biraz daha kalabalık ve bu,kimi zaman kafanızın karışmasına neden olabiliyor.ilginçtir ki seri ilerledikçe filmdeki zaman da aynı doğrultuda geriye sarıyor,ta john kramer’in kuklayı yaptığı zamana kadar.bu filmde ekstradan testere felsefesinin aslında john’un karısı jill’e kimseye yardım etme.herkes kendine yardım edebilir demesinden çok iyi anlıyoruz.john’nun nasıl jigsaw’a dönüştüğünü an be an takip ediyoruz.film aslında güzeldi güzel olmasına ama beni doyurmayan bir şeyler vardı sanki.hem filmin sonunu tahmn ettiğimden hem de son dakikaları çok karışık algılamamdan kaynaklanıyor bence.gerçekten bu seferki kurgu bayağı karışıktı,bu da sizi diken üstünde izler gibi pür dikkat konsantre olmanıza neden oluyor.sanırım bu filmi ikinci defa daha izlemeden içime sindiremeyeceğim.son olarak filmin 5 ve 6.sinın da çekilceğini duymuştum ama bazı arkadaşlar final olduğunu söylüyorlar.bende bir an film bittiğinde öyle düşünmüştüm ama bazı soruların hala cevapsız kaldığını hatırladım.mesela üçüncü biterken jigsaw’ın rüyasında gördüğü kadını,amanda’nın okuduğu mektubu ve küçük kıza ne olacağı açıklanmadan noktalanmıştı.bu kez bazı sorular cevabını buldu ama hala amanda’nın okuduğu mektupta ne yazdığı açıklanmadı.bu da serinin devamının gelebileceğinin bir işareti herhalde.
Kim ne derse desin her zamanki gibi yine çok zekice bir senaryo ve Testere efsanesine yakışacak kalitede bir film. Her Testeresever izlemeli. Ama şunu söylemekte yarar var 3. filmi izlediyseniz 4'ten daha çok zevk alırsınız.
bencede harika olmuş testerenin 4. serisi.olaylar inanılmaz yerlere götürüyor izleyenleri.jigsaw ise şeytanın bile aklına gelmeyen yöntemlerle insanları hayatları pahasına acı çektirerek imtihan ediyor.
Testereyi kötü bulanlar olacaktır ama Testerenin diğer korku filmlerinden çok önemli bir özelliği var.Testerede diğer filmlerdeki gibi bir katil yok.İnsanlar kendilerini öldürmek zorunda kalıyorlar.Bu da Testereyi diğer filmlerden farklı kılıyor.Hapsolan kişi kendi katili oluyor Sonuçta Jigsaw demiyor ki ordan çıkmaya çalış bilmem ne...O sadece hayatın için ne yapmak istiyorsan onu yap diyor.
filmi daha yeni izledim yani dvdde sinemada izleyemedim çünkü midem 3ü kaldırmamıştı.bu filmde benim kafam karıştı sanırım tam anlamıyla anlayabilmek şifreleri çözebilmek için 1-2 defa daha izlemek gerekecek , filmi neden bukadar anlaşılmaz yaparlar anlanıyorum. bide neden bukadar kanlı cezalandırma sahnesi var onuda anlamadım. testere 1de bukadar sahne yoktu ve serinin en güzeliydi. nekadar çok kanlı cezalandırılma sahnesi olursa okadar iyimidir ?? filmin bitiminde ise herşeyin daha yeni başladığını söylemesi heyecan yaratıyo. kısaca özetlersek senaryoyu daha anlaşılır yapsalar ve kanlı iğrenç sahneleri biraz daha azaltsalar daha güzel olucağını sanıyorum. iyi seyirler
Testere 4, dehşet bir film olmuş. Ama 5. filmi yapmak için muhteşem de karıştırmışlar.Son kısım doğru olmamış (İzlemeyenler için ne olduğunu söylemiyorum).Size tavsiyem, kendinize hafta sonunun bir gününü ayırmanızdır. 5. film gelmeden, bu 4 filmi peş peşe izlemeniz gerekir.Çünkü, beşinciye bırakılan karışıklıklar ancak böyle çözülür.Her ne kadar üçüncü filmden kalan adamın sonunu yanlış bulsam da 10/8
Testere 1 - 2 - 3 seyrettiyseniz Testere 4 e gitmek farz oluyor. Bence film gayet güzeldi. Zaten 1 - 2 - 3 'e gidip beğendiyseniz serinin 4. filminide beğenirsiniz.
testere filmine Leigh Whannell, James Wan beraber başladılar ama onlar sonunu getirmediler ya ona üzülüyorum :( güsel olur mu bilmiorum çok da merak ediorum filmi ama senarist değiştiği için pek de umutlu değilim, işi ticarete döktüler iyice, testere fanlarını kullanıyolar para kazanmak için :( leigh whannelli çok sefiorummm
Serideki bilinmez yada kafada soru işareti bırakan bir çok şeyin açıklığa kavuştuğu yeni üçlemenin ilk halkası olan ve ilk filmin kalitesine yaklaşan tek film.Darren Lynn Bousmanın çektiği son testere filmiki bu filmden sonra seri belli bir düşüşe geçti.10/8,5
süper,fragmanı accayip güzeldi...çok gsl 3 tane duvar kağıdı yağmışlar sitelerinde.yeni film bayağı iyi olucak ama bayağı karışık görünüyo fragmanga.topuklu ayakkabı giymiş bi kadının(amandadır büyk ihtimalle)bi tuzak planlarken resmi vardı..bu film accayip güzel olacağa benziyo