potasyum
1 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Bu filmin bir fanatiği olarak yine mükemmel bir iş çıkarmışlar;ama bu sefer filmde aşırı bir zaman kargaşası vardı.3.filme yeni şeyler katarak 4’ü çıkarmışlar;ama yinede çok iyiydi.
Her zamanki gibi kendimi 'Boş gözle bakan insanlar' zümresine koydum filmden çıktıkran sonra.. Bu film herhalde 50 falan olsa hala izlerim diye düşünüyorum..
1.seriden sonra yapılanların iğrençlik boyutlarına ulaşan sahnelerinin olduğunu kabul etmek lazım..Ancak bir gerçek varki,kurgusu gerçekten iyi işliyor..4 ü 3 e sonunda çok iyi bağlıyorlar ve yine vay be diyosun..Bu sefer gidişat biraz daha yatay.Boşluk bırakmamak adına altı dolduruluyor bazı şeylerin.Ama bir gerçek daha var ki..arşivde bulunması gereken mükemmel bir seri..
Kesinlikle mükemmel olmuş ve bence 1den sonra serinin en iyi filmi.. Her ne kadar bazı kişiler ticari amaçlı olduğunu söylese de benim için bu önemli değil. Önemli olan ortaya nasıl bir film çıktığı. Ben de buna dayanarak söylüyorum, hem senaryo, hem de kurgu açısından oscarlık bir film izledim. Akılda kalan soruları bu kadar güzel cevaplayan, bir o kadar da soru işareti bırakan ve kendinden önceki filmlerle bu kadar bağlantısı olan bir film görmedim. Özellikle 3 ile çok iyi bir bağlantı yapmışlar ve seride en zor anlaşılacak film olmuş. Tek kelimeyle mükemmel bir film. Testere 5’in 2009’da geleceği haberini duyunca yıkıldım. Bu müthiş serinin devam filmini, hayranları nasıl bekler bilemiyorum. Ama o zamana kadar tekrar tekrar 4ü izleyeceğim. 10/10..
şu ana kadarki seriler her biri hızlı olarak bu 4.bölümde toplanmış yine devam ediyor vahşet sahneleri anlatama izlemek gerekir kimine göre testere serileri sapıklık saçmalık gibi gelebilir ama şu zmana kadar şu tarihe kadar testere diye bi film yapılmadı yanılıyomuyum adamlar da bu işi iyi yapıyosa helal olsun demek gerekir.
Saw 1-2-3 tüm serisini hem sinemada hemde evde dvd sini alarak tekrar tekrar izlemiş biri olarak diyorum ki serinin en çok ölüm oyunu olan en zekice film i ve dolayısı ile en iyi film’i mutlaka sinemada izleyin....
testere filmin bence en güzeli . filmdeki sahne geçişleri daha önce hiçbir filmde hatta saw serisinde dahi görmedim. çok ilginç bir geçişi var : mesela adam kadını küvetin babinine atıyor ardından kapı açılıp içerden polis giriyor falan 3-4 tane böle sahne var. ve tuzaklarıda çok iyi
filmin zekası 2. ve 3. filme göre bariz bir şekilde artmış. tobin bell felsefi kişiliğiyle bence serideki en başarılı performansını bu filmde ortaya koyuyor. tuzaklar yine son derece başarılı. merakla 5. filmi bekliyoruz.
bence serinin en güzel filmlerinden biriydi.inanılmaz bir deha ürünü senaryoyu izlerken keyif almamak mümkün değil. tabii bu seride biraz daha kan ve vahşet vardı. film baştan sona çok enteresandı. 5. ve 6. bölümlerini sabırsızlıkla bekliyorum. testere efsanesi kolay kolay bitmeyecek gözüküyor.
testere seri olarak mükemmel.böyle kaliteli gerilim piyasada yok.5 de çıksa izlerim 6 da çıksa izlerim.serinin baydığını düşünenler lütfen filmi izlemesin ve yorum da yapmasın.kimse size silah zoruyla film izletmiyo.baydı ne demek anlamıyorum.arz talep meselesi izleyen olmasa zaten film yapılmaz.örnek vereyim fredi and jason filmi gişe yapmadı benzeri veya devamı da çıkmadı.bu film bence kötü eleştiriyi hak etmiyo.
arkadaşlar sadece 4 dakikalık bir kısmını izledim...ve şunu söyleyebilirimki bu senaristler ayakta alkışlanmalı....inanılmaz bir yaratıcılık...akıl oyunları yine baş döndürecek..SAW