tizep
18 Şubat 2011 tarihinde eklendi
Steven Spielberg yaptı okey, Roman Polanski yaptı okey. Stefan Ruzowitzky sen niye taklitçilik yapıyorsun. Birde 2008 oscar törenlerinde en iyi yabancı film oscarı almış.Kesin jüridekiler nazi kamplarında esir düşenlerin torunlarıdır!!! Tamam film izlenilebilir kurgusal bir senaryo ile ilerliyor. Fakat oscarlık hiç değil. Bu arada Karl Markovıc filmde mükemmel oynamış. Daha önce bir Türk Alman yapımı olan "Doğum yeri Absürdistan" diye bir filmde Meltem Cumbul ile başrol oynamıştı. Yıl 2000 di galiba. Gerçekten Karl kusursuz oynamış. Simada zaten yahudi tipi var cuk oturmuş rol.. Hep yahudileri mazlum gösteriyorlar. Bence birazda Filistinin kanayan dramına ilişkin filmler çekilse örneğin Kurtlar Vadisi Filistin gibi...
Guzel bir film.Daha iyi bir puani hakediyor.9/10 bence.Basrol oyuncusu Karl Markovicsin baska bir filmini bulamadim.Bence cok basariliydi ve farkli bir tarzi var.
alman sinemasının sert ve soğuk yüzünün sinemaya aktarılmasını daima sevmişimdir.filmin dikkat çekici özellikleri başrol oyuncusunun kaliteli oyunculuğu,başlardaki geçiş sahnesi muhteşemdi,çalıştıkları atolyeyi izleyiciyi sıkmadan yönetmenin anlatması,konusu itibariyle ikinci dünya savaşının almanlar açısından maddi yönünün gerçekçiliği. 7,6/10
Klasik bir konu II. Dünya savaşında toplama kampında insanlara yapılanlar. Ama film güzel gerçekten.İnsan hayatı mı kahramanlık mı bunları çok güzel sorguluyor.Çok kasvetli bir film olmasına rağmen sıkılmadım...
arkadaşlar harika bi filim yani 2.dunya sawaşını gerçek we bir okadarda yaşanısı tarafını tek kelimeyle müthiş bi şekilde anlatan soft we harika bi filim yani filim harika sabun köbüğü gibi gidiyonm kendiliğden. izleyin iyi seyirler herkeze..
Filimi izlemek nasip oldu ! Bence anlatımı çok akıcı olmuş. Zaman zaman 'Hart’s War' gözümde canlandı. Sanırım insan piskolojisini en çıplak en derin haliyle savaş filimleri yansıtıyor. 8/10
Hayatımda izlediğim en güzel filmlerden bir tanesi.O kadar heyecan verici ki anlatamam.Bu arada o zamanlar ingiliz sterlini türk ipeğinden yapılıyormuş.Filmden bir not.