Peri Büyükcengiz
5 Ağustos 2024 tarihinde eklendi
Yani filmin korku ve gerilimle alakası yoktu tamamen bale üzerine kurulmuş bir kadının hırsını anlatan ve başrolü almak için her şeyi yapabileceğini gösteren bir filmdi çok beğenmedim vaktim boşa gitti der miyim bilemiyorum başrolü güzel bulduğum ve oyunculuğunu mimiklerini sevdiğim için izleyip bitirdiğim bir filmdi tavsiye eder miyim zannetmiyorum
Natalie Portman'ın oyunuculuğu gerçekten çok iyiydi ama bu filmi bana sevdirmeye yetmedi. Bana göre anlatıldığı kadar iyi bir film değil. Beni çok cezbetmedi.
muhtemelen bu filmin hastalarından büyük ölçüde hakaret alacağım ama benim yorumum kesinlikle filmin sıkıcı olduğu yönünde... sürekli hakim olan şizofrenik bir durum üzerine gidilerek diğer filmlerden çokta farklı olmayan müzikal düzeyinde bir film yapılmış... ben sıkılarak izledim.. dvd de sıksık ne kadar kaldığına baktım filmin.. dediğim gibi bu benim yorumum.. izleyecek olanlara iyi seyirler..
Oyunculuk olarak Natalie Portman güzel oynamış. Ama konu olarak daha önce farklı veriyonlarda işlenmiş bir konu olduğu için bence vasattı. Bir noktadan sonra sonunu tahmin edebiliyorsunuz. (Üstelik film size süpriz son yapmak isterken)
bu filmin çokçok süper olduğunu düşünmüyorum....ama izlenilebilir oranda sıkılmadan bitirebilirsiniz...erotizm de bence çok fazla değil hatta normal bu film de o sahneler olmasa çok daha yavan olurdu....10/6normal bence öyle hayata bakış açımızı değiştirtecek kadar değerli değil..
Sakın benim gibi çocuklarınızla oturup seyretmeyin.Alt yazılı olduğu için bırakıp gittilerdi ALLAHtan.Kız güzel oskarıda hak etmiş,ama ben filmi beğenmedim.
Bale sanatı üzerine karanlık ve psikolojik gerilimlerle dolu farklı bir film, Siyah Kuğu. Beyaz kuğuyu oynamak için ideal bir yapıda olan Nina,siyah kuğuyu oynamak için yeterince doğal ve duygu açısından özgür değildir.Bu rolü kimseye kaptırmamak için değişmeye çalışır,bastırılmış duygularından,kurtulur ama, yaşadığı ağır psikolojik bunalımlar başarının yanında kendisini tüketecektir. Filmde psikolojik sahneler yer yer korku filmi havasında,ürkütücü. Bale dünyasına ahlaki açıdan cesur bir bakış ve bu camiadan herhangi bir tapki almıyor. Kuğu gölü balesinin son perdesini oynamadan önce,kuliste yaşanan olaylar(cam kırığı sahnesi)inandıcı olmaktan uzak ve filmi oldukça zedeleyen bir bölüm olarak,filmin benim gözümde, kalitesini düşürmüş.
film balarda gerdi beni. ikinci blmnde renklenmeye balad. muhteem bir siyah kuuydu fakat sahne ksackt. yine de vaaayyy dedim. keke biraz daha o halini izleyebilseydik. filmin beklediimden farkl bir kurgusu vard. onu farkl klan da buydu sanrm...
Bu film hakkında fazla yoruma gerek yok tam bir hayal kırıklığı...Film de sadece oyunculuk var.Film ilerliyor tamam şimdi farklı birşey olacak diyorsunuz aynı şey dönüp duruyor...Alakasız bağlantıları çok uzatmışlar gereksiz 2 saat kaybı..
2 saat boyunca bale izliyorsunuz. konu filmi arayanlar için tavsiye etmem zira çok basit bir konu, sonuçtada bir yere bağlanmıyor zaten, filmden kopmayalım diye garip olaylar katmışlar ama film bitince neydi o garip olaylar diyosunuz, cevap hiç.
böyle bir film olmasına karşılık 2 saat boyunca sıkılmadan izledim, buda bir oyuncunun filmi nasıl kurtardığını gösteriyor heralde. Natalie çok güzel. 10/6