Siyah Kuğu
4,1

sinema
1 ziyaretçi
6 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Siyah kuğu olmak için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışan ve bu durumun onda yarattığı psikolojik baskı. İzlediğim en iyi psikolojik durum yansıtan filmlerden. Natalie Portman muhteşem. Masum ama bazen kendini karanlık taraflara atan beyninin onunla oynadığı oyunlara karşı kendini savunmaya çalışan bir balerini çok iyi canlandırıyor. Kendi masum tarafını bir kenara atıp içindeki karanlık şehvetli, karakteri çıkarmaya çalışıyor. Senaryosunda hiçbir şey olmamasına rağmen yarattığı psikolojik durum ve görüntüsüyle izlenmesi gereken bir film
Alp T.
Alp T.

21 Aralık 2015 tarihinde eklendi
Black Swan, temposu yoğun, baş döndüren, heyecanlandıran, kafa karıştıran, Birdman tarzında bir sonra ve Whiplash'e benzer bir işleyişe sahip olan ve de en önemlisi, Mila Kunis ile Natalie Portman gibi 2 büyük oyuncuyu daha da büyüten bir film. Sürükleyici ve izlediğinize pişman olmayacağınız bir film.

Kunis oldukça sade ve doğal oynamış (bir Oscar adaylığı iyi olurdu doğrusu onun için) ve Portman her ne kadar biraz durağan gözükse de aslında onun performansını daha yükseltmiş. Oyunculuklar ve işleniş konusunda bir sıkıntı yok filmin. Sadece senaryonun varmak istediği yeri ve verdiği mesajı pek gözüm tutmadı. Ama bunun dışında bu film, size heyecanlı ve sürükleyici dakikalar vaat ediyor. İzlenebilir.

TOPLAM PUAN: 8/10
BABA S.
BABA S.

20 Temmuz 2018 tarihinde eklendi
Tek kelime."Sürükleyici".Bir sanat aşkı nasıl bu denli güzel işlenebilirdi ki? saplantılar,insan beyni,bilinçaltı ve daha niceleri var bu filmde.Süre harika,konu harika,oyuncular harika,"-" bulmaya çalışıyorum zorlanıyorum.Heh bir tane buldum.Sanattan korkar oldum artık.Bu güzelim filmi izlemenizi tavsiye ederim.Sözde "beyin yakan" film olarak değerlendirenler var fakat bu tür filmleri izlemeyi,aktif olarak seneryoyu anlamaya çalışan biriyseniz."Spoiler"Aaaa kız hayal görüyomuş demezsiniz ki bu filmde hayaller yüzümüze yüzümüze vurulmuş.Uzun lafın kısası aktif film izleyicisiyseniz,senaryo önemli diyorsanız mutlaka izleyin.
jamesbond-2
jamesbond-2

26 Şubat 2011 tarihinde eklendi
Eleştirmenler tarafından çok beğenildiği bir gerçek ve oskar konusunda da iddialı yapımlardan biri kings speech ile birlikte iki filmi de izlemiş biri olarak kings speechi daha çok beğendiğimi ve daha fazla etkilendiğimi söyleyebilirim bu black swanın kesinlikle kötü olduğu anlamına gelmez bence gayet iyi ve etkileyici bir yapım hele hele portmanın oyunculuğu almış başını gitmiş ama öyle bir başyapt da değil izleyin ve kendiniz kararınızı verin benim notum 8/10
6OK
6OK

23 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Natalie Portman bu filmle katılacağı festivallerden, yarışmalardan kesinlikle eli boş dönmez. Rolünü canlandırmamış, resmen yaşamış diyebilirim.

Sinemada izlenmesi gerek bir film. 8/10
yuzbasiyulaf
yuzbasiyulaf

24 Aralık 2010 tarihinde eklendi
Kesinlikle nefes kesici sahnelerle dolu, çok etkileyici, çok başarılı bir görsel şölen olmuş film. Natali Portman çok çok başarılı ve filmi tek başına omuzlamış.
sadıka
sadıka

14 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
2010nun en iyilerinden biri.İzlenmeyi fazlasıyla hak ediyor. İnsan!! ne kadar masum ve temizse bir o kadar karanlık ve kirli...!!!!
mfd-2
mfd-2

17 Nisan 2011 tarihinde eklendi
Senaryo çok iyi, oyunculuk ise mükemmel. Portman, oyunu ile yine kendisine hayran bıraktı. Aşama aşama gelişen film sıkmadan sona getiriyor. Ve son, gerçekten etkilici, tutkulu, hayranlık uyandırıcı. Son sahnede giren müzik ise filmi doruk noktasına ulaştıyor. 8/10
beck31
beck31

16 Ocak 2011 tarihinde eklendi
İnanılmaz kırılgın bir karakter yaratan olağanüstü Natalie Portman. Film izlenimi sonrası söylenen yegane övgüleri fazlasıyla hakedip aynada kendine Black Swan vari bakıp narsizmin sularında yüzebilir. Gerçekten çok etkileyiciydi. Filme ruhsuz diyenler olmuş, gülüyorum sadece.. Beğenmeyebilirsin fakat hissedemediğin için hak etmeksizin hakaret etmemelisin bence. Kısacası izleyin, Aronofsky kendine dair en ufak şüphe bırakmazken Clint Mansell de tekrardan büyülüyor. Vincent Cassel ve Mila Kunis te takdiri hak edenlerdendi. 9/10
odinhan
odinhan

15 Ocak 2011 tarihinde eklendi
En iyi kadın oyuncu oscarını tartışmaya gerek yok.N.Portman zaten harika bir oyuncu,bu filmde onun oyunculuğundaki tepe noktası.Dönemimizin en iyi bayan oyuncusu olduğunu düşünüyorum.

Filmde oldukça iyiydi ,sanatsal senaryoya psikolojik gerilim iyi işlenmiş,müziklerde enfes.

10/8
Chev
Chev

17 Mart 2011 tarihinde eklendi
Başarılı bir film fakat Natalie Portman ve performansı olmasaydı bu kadar değerli olur muydu bilmem..
volkanick
volkanick

16 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
Böylesine bir hikayeyi bu kadar güzel anlatmak yönetmenlik başarısı değil de nedir.Özellikle final sahnelerinde ki o tutku, perdeden yüreğinize akıyor sanki..
potasyum
potasyum

12 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Mükemmeliyetçilik yolunda insanin nasil degistigini anlatan,Nina'nin özünün beyaz kuguyken sirf bu ugur yüzüne siyah kuguya nasil dönüstügünü gösteren,Natalie Portman'in resmen rolünü yasadigi,Fight Club filminin bir nevi bale versiyonuda diyebilecegimiz süper bir sey.
Meet-in
Meet-in

8 Şubat 2011 tarihinde eklendi
Kusursuz bir film.Natalie Portmandan baş döndürücü güzellikte bir oyunculuk.
MİRKWOODLULEGOLAS
MİRKWOODLULEGOLAS

18 Ocak 2011 tarihinde eklendi
portman ,muhteşem.bu yıl izlediğim en iyi performans. sahnede natalie yok, balerin nina var. hele siyah kuğuya döndüğü final sahnesi sinema tarihine geçecek şıklıkta sahnelerden bence..