filmde başlarda ortalarda çok gülüyosunuz.ama sonda gözyaşlarınızın akmasına engel olamıosunuz.sonunda hüngür hüngür ağlattı beni marley.ne diyebilirim ki mükemmel bir filmdi.açıkçası başta önyargılı almıştım filmi.sadece bir komedi bekliyodum.ama komediden çok çok öte.seni çok sevdik marley.
Film güzel başlıyor ve eğlenceli devam ederken birden sıkmaya başlıyor..çünkü filmde gereksiz tekrarlar var bu da filmi gereğinden çok uzatıyor..çocuklarda ve köpekte sıkmaya başlıyor bir yerden sonra..ama herşeye rağmen seyredilir..
hem güldüren hem ağlatan ve bize bazı değerleri hatırlatan başarılı bir film.. özelliklede marleyi..owen ve jennifer zaten tartışılmaz birde bunlara alan arkin eklenince gerek konusu gerek kurgusu olarak bir bütün bakıldığında ailece seyredilebilecek bazı yerlerde güldürüp bazı yerlerde hüzünlendirecek ama biz insanların içinde hayvan sevgisinin ne kadar olduğunu hissettirecek bir film olarak karşımıza çıkıyor film.. son 15 yılda 5000in üzerinde film seyrettim ve yaklaşık 2500 filmlik arşivim var ama içlerinden 4-5 tanesini sıkılmadan tekrar tekrar izleyebileceğim başarılı ve akıcı konusu olan film var ve bunlara marleyide ekliyorum.kutup macerasından sonra beni özellikle köpeklere bağlıyan 2.film olarak görüyorum..
filmin son sahnesinde yer alan sözler gibi ; köpeklerin lüks arabalara ihtiyacı yoktur.. büyük evlere yada süslü elbiselere.. yemek ve su yeterlidir.. zengin yada fakir olmanıza bakmaz.. zeki veya aptal olmanızada.. kalbini size açar...
kaç tane insan için aynı şeyi söyleyebiliriz.? kaç kişi size eşsiz olduğunuzu hissetirebilir.? kaç kişi size sıradışı olduğunuzu hissettirebilir.?
duygu yüklü mükemmel, ''''bir köpegin süslü arabalara ihtiyacı yokturbüyük evlere yada güzel elbiseleredebir cubuk onlar için yeterli olur (kemirmek için)bir köpek sizin zengin yada fakir olmanıza aldırmazaynı zamanda zeki yada akıllı olmanızada aldırmazonlara sevginizi verin onlarda size mutluluk versinkaç tane insana böyle bişey söylenebilir?''
Gerçekten zevkle ve keyifle izlediğim bir film. Filmden sonra evimdeki köpeğime bakarken çok duygulandım insanın en güzel dostudur köpekler... Bu hissi yaşamalısınız kesinlikle
Başlarda sıradan, basit gibi görünüp ortalarına kadar çok sıkıcı olsa da sonunda beklenmedik bir şekilde düşündüren ve duygulandıran, final sahnesiyle içinizi acıtan etkileyici bir film olmuş. Sevdiklerimizin, elimizdekilerinin değerini bilmemizle ilgili güzel mesajlar veren izlenesi bir film. İzlemenizi tavsiye ederim.
günümü geçirebileceğim, güzel bir komedi filmi olarak düşünmüştüm başlarda herşey klasik bir aile hayatının izleri.. ardından filmin 2. yarısında daha da güzelleşmeye başladı final sahnesi harika olmuş :/ özellikle evcil hayvan besleyenler ya da beslemiş olanlara öneririm kendinizde birşeyler bulacaksınız :( 10/10