Ölümcül Oyunlar

mrs-durden
mrs-durden

9 Aralık 2008 tarihinde eklendi
sadece insanların sinirini bozmak için yapılmış bir film yine de izlemek isteyenler kendileri bilir
mehmeterhanucarr
mehmeterhanucarr

7 Ekim 2008 tarihinde eklendi
bu filmi beğenmemek elde değil bu arada baştaki klasik müzikler hoşunuza gittiyse eğer, parçaları cigli ve jussi bjorling sölüyor. bazı arkadaşlar video kaset olayını saçma bulmuş bu arkadaşlara sözüm filmin sonundaki sözlere dikkat etmeleri olacaktır! haneke: süper bir anlatım. olaylarda hiç bir abartı yok. 2 saate yakın bi film olmasına rağmen sanki 10 dakikada bitmiş gibi gelen yegane filmlerden olumsuz yorum yapan arkadaşların yorumlarını kesinlikle dikkate almayın arkadaşlar ve mutlaka izleyin bu filmi eybisi haklıymış diyeceksinizdir:) 10/10
HAMLET1980
HAMLET1980

17 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
tim rotha yakışmamış bu film....
aytac-001
aytac-001

13 Haziran 2013 tarihinde eklendi
izlerken beni hiç heyecanlandırmamıştı gerçekten vasat bir film..
Özge K.
Özge K.

20 Mart 2010 tarihinde eklendi
çok vasat...
pyramidhead-2
pyramidhead-2

7 Haziran 2008 tarihinde eklendi
walla zirvede gerilim budur. psikopatlar siz misiniz yoksa oyuncularmı?? filmi ileyin ve düşünün. kesinlikle önyargılı olmayın ve kafa yorun. 10/8
lovejunkie
lovejunkie

19 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
anca 6 alır.sıkıcı heyecansız,adrenalinsiz.sonu belli.
martinscorsese
martinscorsese

22 Ekim 2017 tarihinde eklendi
Filmin eski ve yeni versiyonu var ama ikisi de bire bir aynı diyaloglar çekim açıları tamamen aynı. Sadece oyuncular değişmiş ve ingilizce konuşuyorlar. İki filmi aynı gece izledim. İkisine de aynı puanı verdim. Oyuncu performansı farklı bir tek ilk filmde psikopat oyuncular daha etkililer, saldırıya uğrayan oyuncular ise bu filmde daha iyi diyebilirim.
tmnt92
tmnt92

6 Haziran 2008 tarihinde eklendi
Funny Gamesin Michael Hanekesi(?)İlk başta yazdığım yazı fazla uzun olduğu için iki bölüme ayırdım.1997 tarihli ilk Funny Games,ülkesi Avusturyada olay yaratmakla kalmamış,yeni bir alt tür oluşturmuştu.Fakat bunun ardından aynı alt türde Funny Gamesten daha sert filmler de ortaya çıktı(Hostel gibi)Bunun sebebi ise fiziksel şiddeti perdeye epey az yansıtmasıydı.Ben ilk filmi seyretmeden önce konusunu okumuştum.Aynen şöyleydi:'Yeni bir eve taşınan Anna,Georg ve çocukları,evlerine yumurta istemek üzere geldiklerini iddia eden beyazlar içindeki iki temiz yüzlü psikopattan fiziksel ve ruhsal işkence görürler.'Ben bunu okuduğumda 'Ruhsal işkence ne ki?' demiş,entellikle itham etmiştim yazanları,ta ki filmi izleyene kadar.Yönetmen Michael Haneke filmi öyle tasarlamıştı ki,izleyici ruhsal işkence görüyordu.Karakterlerle empati kurdurtan filmin bazı karakterleri de seyirciyle doğrudan etkileşime geçiyorlardıyani eve gelen psikopatlar,bir filmin karakterleri olduğunu biliyordu.Haneke böylece seyirciyi dürtüyordu.Diğer yandan da hikaye o kadar sertti ki,bu tür hikayelere alışık olmayan yönetmeni bile içine çekiyordu ve yönetmen özgürce uçamıyordu.İş,'Michael Hanekenin Funny Gamesi'nden,'Funny Gamesin Michael Hanekesi'ne dönüşüyordu.
womenaglex
womenaglex

11 Nisan 2009 tarihinde eklendi
Filmden birşey anlamadım az önce bitti filmiki tane manyak adam war işkence yapıolar ama neden ne için anlamadım anlayan biri warsa yazsın Lütfen naomi watts bu filmde oynuyarak Kötü yapmışş....10/1 :( Anladğm kadaryla :)
nskmourinho
nskmourinho

11 Mart 2009 tarihinde eklendi
otomatik portakala benzeyen ama onun etkisine yaklasamayan bir film olmus 6/10
MojoRising
MojoRising

10 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Haneke bu filmi farkli oyuncularla ve farkli ülkede tekrar çekmekle çok gereksiz bir is yapti. Daha çok kisiye ulasma istegini anliyorum üstadinda ulasmak istedigi kitle kaldi mi hala gençler arasinda ondan pek emin degilim iste.
dra-kula
dra-kula

4 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
oyunculara lafım yok ama senaryo berbat.ne korku ne gerilim ne macera ne hareket. psikopatlara değil kadına sinir oldum. kocasına sarıldığı sahnede arıza çıktı sandım dondu kaldılar. çocuk öldü umurlarında değil.kesinlikle boşa zaman. 10/3
ygemici
ygemici

28 Eylül 2014 tarihinde eklendi
yorumların çoğunu okudum.normal olarak her film için olabileceği gibi bu filmi de beğenen de , beğenmeyen de var.
bir arkadaş film bize mesajlar veriyor ve sağlam göndermeler yapıyor demiş. spoiler: göndermelerden kasıt ,filmdeki 2 arkadaşın , burjuva sınıfın lüks yaşantısına duyduğu öfkenin dışa yansımalarından ibaret.
hayatın içinde bazılarımızın özlem duyduğu, bazılarımızın kıskanıp çekemediği burjuva sınıfı yaşantılarına dair bazı gerçekler..yani gerçek hayatta var olan şeyler.tabi ki herkes zengin yada milyarder olamaz.veya ben zengin değilim diye gidip de zengin birilerini öldüremeyiz.bu filmi bu noktada herhangi bir insancıl hisle bağdaştıramadım.yani film bu tarafıyla benim hiç ilgimi çekmedi.

kendi düşüncelerime gelelim.karakterim kaynaklı olsa gerek, bir film beni kendine bağlamıyorsa o filme iyi film diyemem.filmimiz başlangıç itibariyle güzel ve farklı başladı.dedim ki yavaş yavaş bu film beni çekiyor.ama dakikalar ilerledikçe filmin seyrinde bir değişiklik olmadı.sanki kendini tekrarlıyor gibi hissettim. filmin durağanlaşan yapısından çıkmasını bekledim.fakat film öyle ilk yarım saati hariç başladığı gibi aynı ve sabit durağanlıkta devam edip birden bitiverdi.
spoiler: özellikle naomi watts in silahı alıp tom u (ilk ismi), vurması filme biraz heyecan katıyor diye düşünürken,arkadaşın kumandayı alıp filmi geri sarması da bence can sıkıcı ve bir o kadar saçmaydı.

sonuç olarak güzel başlayıp beklentimi yükselten bu yapım bende sadece büyük bir hayal kırıklığı oluşturarak sonlandı.
kaya205
kaya205