Gerçek bir olaydan esinlenmiş dram ağırlıklı bir dönem filmi. Dönemin Amerikan polis sistemine eleştiriler getiren daha ağırlıklı olarak ta bunun üzerinden ilerleyen ve tabi bunun yanında kaçırılan çocuğunun peşinden giden bir annenin polislerle yaşadıkları hem psikolojik hem de fiziksel harplara karşı olan mücadelesini anlatılan bir kaçırılma hikayesi. Bu hikayeyi farklı kılan polislerin anneye karşı olan tavrı oluyor tabi ki. Bunun dışında kalan şeyler bir kaçırılma hikayesi.
Amerikan polisi o dönemde de sert tavırları ile eleştiriliyormuş ve hala daha çifte standartlarla, orantısız güçle alakalı çok büyük sıkıntılar mevcut. Onlarca yıla rağmen pek ilerleyememişler demek ki. Angelina Jolie'nin oynadığı filmler arasında kalitelilerinden birisi benim gözümde. O da gayet başarılı bir biçimde oynamış.
Clint Eastwood gayet başarılı bir iş çıkarmış. Eleştirilebilecek yerleri olabilir ama genel anlamda dönemim havasını, o ağır dramı ve annenin stresini bize iyi aktardığını düşünüyorum. İzlenilesi filmlerden birisi. İyi seyirler... (Criticker Puanım: 72/100 , IMDb: 7/10)
Film hakkındaki şu yoruma kesinlikle katılıyorum: 'Durağan bir biçimde ilerliyor, fakat özellikle düğümün çözüldüğü kısımlarda karakterlerin ağzından çıkacak bir kelime bile o denli önemli hale geliyor ki kendinizi bir gerilim filmi izliyormuşçasına heycanlanmış hissediyorsunuz.' Olayların yaşanmış olması filmin sizi zaten yeterince etkilemiş olmasına rağmen daha da etkilemesine neden oluyor. Bir anne olmamama rağmen çok etkilendim. Filmi izlerken defalarca boğazım düğümlendi, bazen de gözyaşlarımı tutamadım. Sonuç olarak; filmde de söylendiği gibi, 'Tanrının gizemli yöntemleri var'dır..
angelina jolianin gerçek hayatta yaşamışcasına başarılı bir şekilde perdeye aktardığı bir performansı var filmde.mimiklerine ve izleyiciye verdiği duygu 9/10.film için ise durağan başlayıp sizi içine çekiyor ve Christine Collinsle birlikte oğlunu aramaya başlıyorsunuz.NOT:filmi izlerken örnek gösterilen özgürlükler ülkesi bu mudur sorusunu kendinize sormanızı sağlayan ve böyle bir duygu fırtınasında bunu ince bir mizahla anlatan başarılı bi yapıt.)
Filmi 3 kere izledim, itiraf etmek gerekirse ilk 2sinde ağlamış olabilirim.. Tamam tamam 3.de de gözüm doldu. Cidden mükemmel bir film, Angelina J. oyunculuğuyla sizi filme bağlıyor doğrusu. 10/9
gerçekten harika bir film olmuş uzun süresine ragmen zamanın nasıl geçtigini hiç anlamıyorsunuz filmde başrol a.jolie oynuyor we herhalde gerçekteki kişilik özelliklerine bakılırsa herhalde ondan başkası da oynayamazdı(bu tip annelik konularında nekadar hassas bi kişilik oldugunu herkes biliyordur ) kesinlikle tavsiye ederim çok güzel bir film olmuş
film gzeldi..ii bir dram filmydi...bzn izlerken sinire kapılsam da bu ara izledğim en ii filmlerden biriydi..ama şöyle bi durum var ki sonunu beğenmedim böyle bitmeyeblrdi
film güzel ama insanı çok sabırsızlandırıyor ve kadına yapılan yanlışlıklar o kadar hızla üstüste biniyor ki birden herşey devrilecekmiş gibi sallantıda izliyorsun... olayların gerçekliğinden şüphe ederken olabilirliğinden de korkuyorsun.
gerçekten izlenmeye değer. clint eastwood kendini giderek aşmakta. angelina jolie ise oyuncu kimliğinin yelpazesini bu filmle oldukça genişletmiş. hikayenin gerçek oluşu yaşananları daha da içinizde hissetmenize neden oluyor. bana ve berber izlediğim arkadaşlarıma göre görülmesi gereken bir film.
tek kelimeyle süper bir dram angelina da çok iyi oynamış aslında filmin fragmanını gördüğüm anda etkilenmiştim ve filme gidincede bu hissimde haklı olduğumu gördüm 10/9