nskmourinho
18 Ocak 2010 tarihinde eklendi
eğlenceli bir seyirlik.Downey jr nın oyunculuğu cok başarılı.Film bir başyapıt değil ama türünün diğer örneklerine göre cok daha zekice bir senaryoya sahip 7/10
Dünyanın en ünlü dedektifi Sherlock Holmes Bourne ve Batman Başlıyor gibi yapıtların izinde kendisini 21.yüzyıl sinemasına adapte edip muhteşem bir dönüş yaptı.19. yüzyılda bu çeşit yakın dövüş teknikleri avrupada yoktu yada bir insan ne kadar zeki olursa olsun milyonlarca olasılığı hesaplayamaz (kelebek etkisi) gibi abartılara takılmazsanız fazlasıyla dinamik, eğlenceli, zeki bir macera vaat ediyor. Oyuncu performansları a'dan z'ye çok başarılı, Rachel McAdams varlığıyla bambaşka bir hava katmış filme, sonuç olarak yeni bir serinin çok başarılı bir ilk filmi kesinlikle ilgiyi hakediyor. 10/8
Guy Ritchie çekince mükemmel olmaz mı bi film? hele bir de Robert Downey Jr. olursa baş rol ..muhteşemdi muhteşem! gel de bayılma..yetmedi 2 saat, bi 2 saat daha olsa izlenirdi ..
gayet bol aksiyon ve macera var, konu bütünlüğü de mevcut...bir sinema izleyicisinin hoşuna gidecektir..vaktiniz boşa gitmez..burda bazı senarist,yönetmen ve eleştirmen arkadaşların yorumlarına takılmayın derim:)...eksik yönleri vardır belki ama gayet keyifli bir filmdi.
Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle tarafından oluşturulan hayali bir karakter olsada; ünü yazarını geçmiş, neredeyse dünyanın bütün dillerine çevrilmiş edebi bir polisiye romanı. 19.yy sonlarına doğru karşımıza çıkan dedektif Holmes ve en yakın sadık dostu savaş gazisi Doktor Watson'un maceraları üst düzey bir dedektif-polisiye filmi ortaya çıkartmayı başarmış. Zeki ama umursamaz rollerin ustası haline gelen Robert Downey Jr. bu filmde de rolünün gereğini hakkıyla yerine getiriyor. Jude Law üst düzey bir yetenek harika bir ikili oluşturmuşlar. 21.yy gibi teknolojinin çağ atladığı bir dönemi 19.yy gibi teknolojinin emeklemeye başladığı bir döneme uyarlamak sırıtsada izleyiciye hoş bir film sunulmuş.
filmi eğlenceli,komik,entrika ve gizem öğelerini barındıran başarılı bir yapım.izlerken keyfi aldım.özellikle Robert Downey Jr. oyunculuğu tam bu karaktere uymuş ve ortaya başarılı ve izlemesi zevkli bir film çıkmış.
Zekice kurgulanmış bol kovalamaca sahneli, komik dedektif filmi. Zaten dedektif filmi denince akla bu film geliyor. Bu arada Robert Donwey Jr rol çok yakışmış. 9/10
Harika!Kesinlikle harika bir film. Çok zekice yapılmış bir kurgu, mükemmel oyunculuklar, replikler...Son zamanlar izlediğim en güzel filmlerden biri. Her dakikası ayrıntı dolu, bayıldım.
tek kelimeyle müthis. sherlock' un hemen hemen bütün yapitlarini izledim. Herhangi biri yapsada karakterleri bozmadiklari sürece bu sherlock karakteri beyazperdeden kalkmaz.
Film mükemmeldi. Türünün en iyi örneği. Robert Downey Jr. ve Jude Law harika oynamışlar. Bence en iyi Robert Downey Jr. filmi bu. Filmde ne ararsan var: aksiyon, gerilim, macera... İzlerken hiç sıkılmadım. Şu ana kadar çekilmiş en iyi Sherlock Holmes versiyonu. Bu aralar Sherlock dizisi çok popüler olmasına rağmen bu hali çok daha iyi. Kendinize birkaç saat ayırıp bu filmi mutlaka izleyin.