Filmin buradaki sine kritiğine sakın aldanmayın, muhtemelen izlenmeden yazılmış talihsiz bir kritik. Rober downey jr kendine has tarzını bu filme yine yansıtmış,bu mizacı kritikte yazanın aksine iron man den çok ama çok daha önce chaplin filminde de vardı,adamın stili bu, al pacino,nicolas cage,bruce wills... bunları star yapan değişmeyen tarzlarıdır.Filmdeki sherlock holmes karakteri sivri yönleri ile betimlenmiş ama çok başarılı,özellikle gözlem yeteneği ve tümevarım yaklaşımı çok iyi vurgulanıyor, aksiyon deseniz gayet dozunda, mekan tasarımları bu filmde olması gerekenden fersah fersah fazla,belki son yılların en iyi mekan tasarımlarına sahip filmlerinden. Dövüş stili 21. yüzyıl diyen arkadaşa gülmekten karnım ağrıdığı için çok yorum yapmıycam, hem film eleştirmeni hemde kuşak sahibi biri sanırım, ama esasını öğrenmesi açısından yazıyorum, kullandığı teknik wing chun, kökeni kung fu, 300 yıllık bir teknik, son şeklini veren bruce lee nin hocası olan yip man dir. Kendi türünde gayet başarılı bir film olmuş, sonunu batman başlıyordan çalıntı diyen arkadaşımız sanırım her tv dizisinin sonunuda birbirinden çalıntı gözüyle bakıyordur. Buradan beyazperdeye sesleniyorum, sinekritik köşeniz filmlere çamur at , izi kalsın köşesine dönmüş. lütfen kritiği yapan arkadaşlar yorum katmasınlar, onu burada zaten yeterince yapan insan var.Ya bizede maaş verin yada kritik yapanlar biraz atilla dorsaydan feyz alsın.Filmi çekiştirmek yerine filmi eleştirsin, eleştiri bu arada illaki olumsuzluk demek değildir.sözlük anlamını bilmeyenler için yazıyorum : Bir kişi, eser ya da konuyu doğru ve yanlışlarını göstererek anlatmak amacıyla yazılan kısa metinlerdir. Herkese sevgiler, saygılar.