wavinflag
11 Şubat 2010 tarihinde eklendi
Filmin gectiği zamanki londra cok gercekci yansıtılmıs.Arabalar, gemiler,kıyafetler,mekanlar hepsi cok gercekci.Oyunculuklar deseniz üst düzey, basrol oyuncusu 2 bay gibi bayan basrol oyuncusu da filmin hakkını vermis.Ayrıca burada fazla bahsedene rastlamadım ama film müzikleri gercekten cok hoş ve o anki sahnedeki olaylarla uyumlu.Kurguya gelirsek,sherlock holmesu daha önceden okumus biri olarak, filmin sonunun nasıl bitebileceğini daha ilk yarısı bitmeden tahmin ettim ama okumayanlar icin cok sürpriz bir sonla bitiyor.Ama filmde belirgin bir hata var. O da ülkemiz Türkiye ile alakalı :D filmde 1870li yıllar anlatılıyor ve o yıllarda daha türkiye cumhuriyeti kurulmamıs olmasına rağmen filmde , türkiyenin adı geciyor.Tabii amerikalıların tarih bilgisi kıt oldugu icin,kimse farketmemistir bu hatayı.
Film güzeldi fakat nedense bana çok güzel gelmedi daha güzel bekliyordum daha hareketli bekliyordum dövüş sahneleri güzeldi filmin devamı gelicek.Sherlockun işi çözmesi ve onları göstermesi de süper 10 üzerinden 8
Beklediğimden çok daha iyi çıktı. Downey, law çok iyiydi, bayan oyuncularda sırıtmadan filmi götürmüşler. Müzikleride çok hoşuma gitti. Kısaca Guy Ritchie tarzını yine bizlere sevdirerek!benimsetti. 2. filmide sabırsızkla bekliyoruz. Vesselam. 10/10...
Sir Arthur Conan Doylenin yarattığı Sherlock Holmes karakteri en zor cinayetleri çözen müthiş bir zekanın örneğidir...Her romanı bir diğerinden güzel olaylar anlatır ve olayları çözme şekline hayran kalırsınız..Modern Kriminolojinin akıl hocası desek abartmayız..Bu film görsel olarak onun öyküsüne çok daha fazla çekicilik katmış..
Çok güzel akıcı bir filmdi,gereksız yere eleştiren birkaç kişi var onun dışında herkesın begenısını kazanmış,zaten bikaç kişide hep aramızda olan muhalefet ınsanlar olarak nitelendiriyorum!!!sine puanı cok az bence daha fazla olmalıydı en az 2.5 saatlık fılm hiç sıkılmadan Holmesun olaylarla ilgili çözumlerini aktarıyor buda guzel bir film ortaya cıkarıyor ve devamı çekilecegi kesin!!
gayet bol aksiyon ve macera var, konu bütünlüğü de mevcut...bir sinema izleyicisinin hoşuna gidecektir..vaktiniz boşa gitmez..burda bazı senarist,yönetmen ve eleştirmen arkadaşların yorumlarına takılmayın derim:)...eksik yönleri vardır belki ama gayet keyifli bir filmdi.
filmin adı Sherlock Holmes değilde başka bir şey olsaydı aslında görüntü ve aksiyon bazında iyi bir filmdi.Ama böyle güzel ve nadide bir ismi lekelemiş olmasından dolayı sadece 8 puan verebildiğim bir film olarak kalıcak. Downey Jr. harikaydı bu arada :)
Film kesinlikle bir Sherlock Holmes filmi değil.Bu karakter çok daha farklı olmuş.Ama film çok eğlenceli,çekimler hakikaten çok güzel.Snatch filmini anımsatan sahneler vardı filmde,seyrederken çok eğlendiğimi itiraf edebilirim.Robert Downey Jr ve Jude Law çok iyi performans ortaya koymuşlar.Sinemada seyredilmesi gereken bir film.9/10
Downey Jr. ın kayda değer karakter bütünleşmesi ve diğer oyunculuklarda güzel olmakla birlikte, sahneleri ve dozunda aksiyonuyla hoş bir 2 saat geçirtecek Guy Ritchie ürünü.7.5/10