volkanick
26 Eylül 2011 tarihinde eklendi
Dünyanın en iyi hikayeci yönetmenlerinden biri olan guy ritchie bu filmde bence biraz standartlarının altında kalıyor.Bunda bence kimseyi çok fazla öne çıkarmadan rolleri dağıtarak hikayeyi zenginleştiren tarzından uzaklaşıp filmi-biraz da normal olarak-tek kişi üzerine kurgulaması etkili olmuş.yinede filmin ortalama üstü bir dedektiflik macerası olduğunu söyleyebiliriz.
Çoçukluğumun önemli figürlerinden biridir Sherlock Holmes.Bu filminde çıkaçağı günü merakle bekledim.Ama boşuna beklemişim.Bu film kesinlikle bir Sherlock Holmes filmi değildir.Bizim bildiğimiz hikayeleriyle büyüdügümüz Sherlock Holmesa uzaktan yakından alakası yok.Bambaşka bir şey bu.Başına buyruk,sarhoş,bir garip tip şeklinde sunulmuş.Ayrıca Dr.Watson sevimli,biraz sakar,şeker bir insandı.Jud Lawın ne işi var.Guy Ritchie,önceki filmlerindeki o arızalı tipleri getirip Sherlock Holmese uyarlamış.Benim için hayal kırıklığıdır.Sherlock Holmes filmi değilde başka bir film adıyla değerlendirirsek ki kesinlikle öyle yapılması taraftarıyım,eğlenceli aksiyonu yüksek keyifli bir film diyebilirdim.Ayrıca filmde bahsedilen karadenizde yetişen deli baldan bende çeyrek çay kaşığı yemiştim ve baygınlık geçirmiştim.Filmdeki gibi bir etki bırakıyormu bilmiyorum.Neyse sonuç olarak Sherlock Holmes filmi düşünmezsek izlenebilir.Ha bu sizin umrunuzda olmaz o ayrı tabi.Ben umursuyorum ve hiç beğenmedim.
Bana yüzeysel geldi bu film. Çocuk filmi gibi. Heyecan ve duygu yoğunluğu azdı. Bir şeyler havada kaldı. Kız "bana güvenmiyor musun?" deyince "alfabetik sıraya mı yoksa numerolojik sıraya göre mi sayayım" demesi çok komikti. 7/10
film vizyona girdiğinde eleştirmenin yorumunu okudum, pek olumlu bakmıyordu filme... sonra yorumları okudum, yorumlarda ortak kanı filmin çok güzel olduğu ve eleştirmenin filmi izlemedi yönündeydi. Bende filmi izleme kararı aldım... Benim için tam bir hayal kırıklığı oldu.. eleştirmene sonuna kadar katılıyorum. film vasat bir macera filmi olmaktan öteye kesinlikle gitmiyor... Sherlock holmes ile kesinlikle alakası olmayan bir film... macera filmlerinden hoşlanırım gerisi önemli değil diyorsanız izlenebilir...
Kesinlikle abartıldığı gibi bir film değil. Senaryosunu çok basit ve kendini tekrar eden bir senaryo. Holmes ve doktorun atışmaları ilk başlarda zevkliydi ama bir süreden sonra onlarda zorlama olmuş. Aynı şekilde holmes ün dövüşürken yaptığı monologlar, aynı büyük adamla dövüş sahneleri tekrar ve tekrardan ibaret. Film büyük bütçeli, kadrosu bir kaç ünlü oyuncudan oluşan tipik eğlenceli yüzeysel bir hollywood filmi.Avatardan güzel diyen arkadaşlara özelliklede mathilda1988 arkadaşımıza sadece gülüyorum.
Adı Sherlock Holmes olunca, sanıyorum beklentim farklılaşmıştı. Bu yüzden filmi beğenmedim. Eğer Sherlock Holmes yerine filmin ismi, herhangi başka bir isim olsaydı, böyle düşünmeyebilirdim. Zira, filmdeki Sherlock Holmes karakterinin Arthur Conan Doyleun karakteri ile uzaktan yakından ilgisi yok. Öncelikle filmde fiziki aksiyon var. Oysa benim beklediğim; bir zeka, gözlem ve çözüme varan şaşırtıcı akıl oyunları içeren aksiyonlardı. Sherlock Holmes, gerçek bir beyefendidir; temizdir ve giyimine dikkat eder. Dr Watsonla da derin bir dostlukları vardır ve dialogları son derece seviyelidir. Film, adına Sherlock Holmes demeyi göze aldı ise, belli kurallara da bağlı kalmalıydı. Filmdeki ise sadece adı Sherlock olan sıradan bir karakterdi. Jude Law iyi bir oyuncudur. Ancak; Dr.Watson karakterinin tamamen dışındadır. Sherlock Holmes adındaki filmi duyduğumda, birbirinden eşsiz akıl yürütme, olağanüstü bir gözlem yeteneği ile karşılaşacağımı ummuştum. Bir oda da volta atmaktan başka akiyonu olmayan, dikkat kesilinerek izlenen diyaloglarla geçecek bir film sandım. Bence kötüydü. Üzgünüm.
Film tek kelime harikaydı. İkincisi 16 Aralık 2011 de amerika da gösterime giriyor diye okudum gözlerim beni yanıltmadıysa. Gerçekten beklemesi epey sabırsızca olacak.