GUY RİTCHİE MODERN ZAMANIN EN BÜYÜK YÖNETMENLERİNDEN 10/10
Korku en bulaşıcı hastalıktır Guy Ritchie havasının filmde rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. Atmosfer çok iyi dekorasyon harika bu da filme kendinizi çok iyi şekilde verebilmenizi sağlıyor. Bir an bile kopmadan seyredilebiliyor. Film müzikleri gercekten cok hoş ve o anki sahnedeki olaylarla uyumlu. Aksiyon sahneleri hem eğlendirici hem nefes kesici diyaloglar da öyle senaryo sağlam zaten. bunların yanında bir de Guy Ritchie filmi tam bir dedektif filmi haline getirmeyi başarmış belki de en öne çıkan özelliği bu Sherlock Holmesun.Özellikle ikinci yarıda tüm film boyunca gördüklerimizin ve yaşananların her biri tek tek açığa kavuşuyor ve hepsi de mantıklı cevaplar. En ufak noktasına kadar aklınızda soru işareti kalmıyor. Aksiyona görselliğe doyuran sonuç olarak başarılı bir film.
Cezbedici ve sizi ekrana kilitleyen, dönemin dekorlarını ve dönemin şartlarını filme çok güzel entegre edip bunu harika bir senaryo ve güzel bir kurguyla birleştiren ve bunu dünya starlarıyla yapan harika bir sinema filmi.Bunun yanı sıra, her ne kadar kitabını okumasam ve gerçek Sherlock Holmes'in nasıl bir karakter olduğunu bilmesemde, Robert Downey'in oluşturduğu karaktere çok ama çok bayıldım. Film kendine özgün ve çok farklı bir havası olan nadir filmlerden
Sherlock Holmes hakkında kısa bir bilgi “Ben bir psikopat değilim, yalnızca yüksek nitelikli bir sosyopatım.”
Suç, gizemli kayboluşlar ve öldürmenin dayanılmaz matematiği… Öyle bir karakter var ki elimizin altında kendimizi bildik bileli o çözdü biz seyrettik, okuduk ve kaybolduk gizemlerin içinde. Sherlock Holmes dünyanın en ünlü dedektifi ve onunla ilk kez tanışma ihtimalinize karşılık biz size onun kısa bir profilini çıkaralım istedik. Buyurun başlıyoruz.
“Bir suçu çözmenin ilk prensiplerinden biri, her ne kadar önemsiz gibi görünse de hiçbir ayrıntıyı atlamamaktır. İnsanın göz ardı ettiği şeyleri görmek, sonuca ulaşmanın ilk yoludur. Araştırmanız ayrıntıların gözlemlenmesi üzerine kurulu olduğunda, en doğru sonuca vardığınızı siz de göreceksiniz.”
Guy Ritchie bu filmede kendinden çok şeyler katmış.Klasik Sherlock Holmesten uzak klasik Guy Ritchie filmi olmuş ve bence muhteşem olmuş.Kötü söylemleri bir kenara bırakarak filmi zevk alarak izlemenizi tavsiye ederim.
gariptir ki filmi izledikten sonra bi rahatlama oluyor insanda..mükemmel bi filmdi.. 2.sini sabırsızlıkla bekliyorum...ayrıca çok komik cool diye tabir edeceğim diyaloglar vardı:))).....harikaydı
sürükleyiciliği ile mükemmel bir film. Filmden bir saniye bile sıkılmayacağınızı garanti ederim. oyuncular ve senaryo mükemmel.son zadmanda izlediğim en iyi film avatardan bile güzel.
gizemli filmler daima hoşuma gitmiştir.robert downey jr ve jude law filmde muhteşem bi ikili olmuşlar.bayıldımmm,özellikle robert downey jra,filmdeki karakteri süper :D 10/10 :))
Çok dinamik bir film.Yeni Sherlock Holmes tıpkı yeni Bond gibi bambaşka bir formatta karşımızda ve bunu izlemek çok keyifli.Jude Law ve Robert Downey Jr.ın da kimyası tutmuş.Çok eğlenceli bir filmdi.İkincisi de gelecek sanırım.Sonu açık bırakıldı.
Zaten Shelock Holmesun tüm kitaplar okumaktan en çok keyif aldığım kitaplardandır bir de bu rolün Robert Downey Jr gibi müthiş biri tarafından canlandırılmış olması daha da mükemmel yapıyor! Jude Law zaten harika bir Watson ,çok uyumlu çok beğendim.Herkese tavsiye ederim... 10/10
Sherlock Holmes rolu Demir Adam, Robert Downey Jr. yada Tony Starka gayet iyi oturmuş. Espiritüel kişiliği ve sempatisi sayesinde seyircide her hangi bir antipati yaratmadan, zekasının ve kişiliğinin orijinalliğine hayran bırakıyor. Jude Law ile muhteşem bir ikili olmuşlar. Umarım devam filmleride çekilir. Son zamanalra izlediğim en güzel filmlerden birisi.10/9