Hayao Miyazaki filmlerinin olmazsa olmazları; inanılmaz mekanlar,yaratıcı karakterler,masalsı anlatım burda da hemen göze çarpıyor.Yine her filminde olduğu gibi bütün yaş gruplarına hitap ediyor.Başlar başlamaz sizi içine çekiyor,derdi neyse anlatıyor ve sonunda sizi doğal yaşam alanınıza geri bırakıyor...8/10
Hayao Miyazaki'yi yillardan beri tanimama ragmen bu filme kadar onun hiç bir filmini izleyememistim. "Ponyo"yu izledikten sonra "klise tabirle" ne kaçirdigimi anladim. Sade ama inanilmaz farkli bir üslup. "Tanimlama" istegimi dizginleyemiyorum ve "Sürreal Anime" tanimini bu filme bagisliyorum :) Izlenilmeli.
Çok farklı bi tarzı var hayal gücünü zorlayan belkide kimsenin aklına gelmicek karakterler mekanlar olayları mükemmel bi fantastik kurguyla izleyiciye sunuyor.hayao miyazakinin bu animesinide izleyerek yönetmenin tüm animelerini izlemiş oldum ve hepsi birbirinden güzel favorilerim şöyle1.grave of fireflies(Ateşböceklerinin mezarı)2.Ruhların kaçışı3.prenses mononoke4.Yürüyen şatove devam ediyor bu arada puanım 10/8
İyi bir animasyon filmi diyebiliriz.Bu animasyonu izlerken aklıma bizim hikayelerimizden gökkuşağının altında diye bir hikayemiz vardıya tıpkı ona benzer bir animasyon.Ordaki hikayenin çizgi film şekline büründürülmüş hali diyebiliriz.Çoçuklar için çok iyi bir animasyon eğlenceli bol renkli...saygılarımla...
Ponyonun Sosukeye olan sevgisi o kadar güçlü ki onun için herşeyi göze alıyor ve insan oluyor. Denizleri aşıp Sosukeye sarıldığı sahne gerçekten muhteşemdi.
Bu kadar güzel bir filmin sadece tek bir salonda oynaması hakkaten çok üzücü. Hayao miyazakinin sıkı bir takipçisi olarak bu filmi evimin dışında da izlemek istiyordum ama bırakın yaşadığım şehir olan Kayseriyi, Ankaraya bile gelmeyecek bu gidişle.
Ustanın filmleri arasından en çok bunu beğendim kendine özgü bir dünya yaratıp bu dünyaya insanları bu kadar kolay sokmayı başarabilen kaç kişi varır kısacası harika bir film.
Yaşayan bir deha olan Miyazaki nin çok ama çok tatlı son filmi.Ponyo nun büyüleyiciliğine kapılıp filmin sonunu nası getirdiğinizi anlamayacaksınız bile.Muhteşem olmuş.
film,ilk sekanstan itibaren o muhteşem atmosferinin içine çekiyor kendini,bir an bile kopmuyorsunuz.fantastik atmosferi,senaryosu ile bence dört dörtlüğe yakın. Ponyo ise, insana Heidiyi anımsatıyor sanki.