Para Avcısı
4,2

volkanick
volkanick

19 Şubat 2014 tarihinde eklendi
Ben hayatımda böyle bir şey görmedim.
Leonardo DiCaprio'nun daha iyi rollerini de izlemiştik bu filmde de başarılı.Oscar alır mı bilmem ama bence asıl ödülü filmin başında pipetle karadeliğe kokain üflerken kazandı.
The Aviator ile Catch me if you can arası bir film olmuş.Sıkıcı değil ama bu kadar uzun olmasına gerek yoktu ıca Jonah Hill ve Matthew McConaughey rollerinde çok başarılı Margot Robbie ise çok güzeldi...özellikle de çıplakken.
Ogulcan B.
Ogulcan B.

9 Şubat 2014 tarihinde eklendi
Oscar'da En İyi Film dalında ödül alma ihtimali çok düşük bence,öncelikle bunu belirtmek gelirsek aylardır vizyona girmesini beklediğim bir filmdi zaten DiCaprio-Scorsese ikilisinin işin içinde olması da beklentiyi yükseltmek için yeterli bir sebep,film iyi mi derseniz evet gerçekten keyifli ve eğlenceli bir film fakat başyapıt mı derseniz hayır Jordan Beltfort karakterinin aslında çok az çaylaklık dönemini gösteriyor yani film çoğunlukla Jordan Beltfort karakterinin zenginken yaşadığı uçuk hayatı anlatıyor ve Jordan Beltfort'un yaşadığı eğlenceli hayatı izlemek oldukça eğlenceli,keyifli ve zaman zaman komik fakat filmin bence en büyük sorunu film o kadar eğlence üzerine kurulu ki sanki filme sırf Jordan Beltfort'un eğlenceli hikayesini izlemek için gelmişiz gibi hissettiriyor belki bazı insanlar sırf onun için de izlemiş olabilir ama ben filmi izlerken Jordan Beltfort'un acınası hallerini de görmek isterdim lakin filmin sonlarını saymassak filmde bir veya iki sahnede Jordan Beltfort'un acınası halini izliyoruz hatta bir felç sahnesi var ki o sahne bence filmin en iyi sahnesi diyebilirim oldukça sinir bozucu ve etkileyici bir sahne,demek istediğim film biraz gereğinden fazla eğlence üzerine kurulu açıkçası ben daha fazla trajik sahne görmek isterdim,tabi film gerçek bir yaşam hikayesini anlattığı içinde çok şöyle olsaydı böyle olsaydı demek mümkün değ üç saat olmasına rağmen hiç sıkıcı değil hep bir atraksiyon hep bir olay var bu yüzden üç saat olmasına rağmen ben ne sıkıldım ne de bitsin artık şu sahne demedim özellikle ilk yarı hep eğlenceli sahneler üzerine kurulu ikinci yarı ve ikinci yarının sonlarına doğru film daha ciddileş kalırsa filmde gereksiz sahneler vard yani biraz gereksiz cinsellik ve kokain sahneleri vardı hatta bir süre sonra artık kısır döngü içine giriyor film sırf bu sahneler yüzüluklar çok iyi yani kötü diyebileceğim bir oyuncu yok,Jonah Hill süper,Leonardo DiCaprio'nun en vahşi ve en dolu dolu oynadığı filmlerden biri olmuş The Wolf of Wall Street hatta gösterdiği en iyi iki performanstan biri bile olabilir Jordan Beltfort karakteri ve bence artık DiCaprio bu filmle de alamazsa Oscar'ı artık bir daha alması zor gözüküyor genel olarak müzik kullanımı kötü hatta sırf bazı sahnelerin dinamiği kötü müzik kullanımından dolayı düşük bariz bir müzik kullanım zaafı var ni kolay kolay gaza getirebilecek bir film çünkü o kadar testestoronlu sahneler var ki izlerken insan ister istemez gaza geliyor tabi DiCaprio'nun performansının da etkisi bu kadar eğlence üzerine kurulu dedim fakat hırs,para,kokain gibi şeylerin insanı nasıl bozacağını da gö olarak ben filmi genel olarak beğendim ve başarılı bulduğumu söylemeliyim ayrıca filmden çıktıktan sonra üzerimde hala etkisini hissettim bu da filmin etkileyici bir film olduğunu gösterir fakat bence yine de bir başyapıt değil ama sırf Leonardo DiCaprio'nun müthiş oyunculuğu için bile bu üç saatlik film izlenir,tavsiye ederim.

7.5/10
Amir Han
Amir Han

3 Temmuz 2016 tarihinde eklendi
Wall Street'te bizdeki gözaltı pazarı hisse senedine karşılık gelen angarya hisse senedi broker'ı Jordan Belfort'un kendi kitabından beyazperdeye uyarlanmış bir film. Yönetmen Martin Scorsese'in gedikli oyuncusu Leonardo DiCaprio ile beraber başarılı bir çalışma daha. Bu ikilinin "Shutter Island" filmini beğenerek izlemiş biri olarak bu filminide beğendim. Fakat filmin Bollywood tarzı 3 saat süren süresi ve gereksiz diyaloglar insanı sıkıyor. Birde gereğinden fazla belaltı kelimeler ve erotik görüntüler var. Her ne kadar Jordan Belfort'un kokain, sex ve manipülatif hisse senedi işlemleri gibi üçkağıtlarını içeren kötü alışkanlıklarını film ibretlik bir horgörü içerisinde sunsada; ailecek izlenilecek bir yapım değil. Aslında bu yapım aracılığla Amerikan halkının açgözlü, paraya tapan ve karakteristik özelliklerden yoksun insanlar topluluğu olduğuna bir kez daha tanık oluyoruz. Kara komedi tarzındaki filmi izlemenizi tavsiye ederim.
y-osmanoglu
y-osmanoglu

10 Haziran 2014 tarihinde eklendi
Film eğlenceli hareketli olmuş. Leonardo dicaprio muhteşem bir performans göstermiş. Tavsiye ederim.
Şamil Ö.
Şamil Ö.

7 Şubat 2015 tarihinde eklendi
Filmin yaşanmış bir konusu var. Söz konusu kişinin olayı; gayet başarılı ve gerçekçi bir şekilde anlatılmış. DiCaprio her zamanki gibi döktürmüş. Bütün bunlar filmi başarılı yapar ama ne yazık ki ben beğenemedim. Yorumlarımı fazla önemsemeyin benim beğenmemem sizin de beğenmiyeceniz anlamına gelmez. İzleyin ve siz de benim gibi yorumlarınızı yazın.
Ahmet A.
Ahmet A.

27 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
Filmin konusu borsa olmasına rağmen erotizme ve argoya o kadar çok yer verilmiş ki, bu da 3 saatlik filmin akmasını sağlıyor,L.Di Caprıo çok çok iyi oynamış.Erotik sahnelerde oldukça rahat
Ece A.
Ece A.

18 Aralık 2015 tarihinde eklendi
Filmi izlerken erotik sahnelere , uyuşturucu sahnelerine dikkat edicekseniz bu filmi izlemeyim.Çünkü bu film kapitalist sistemi oldukça gerçekçi bir dille anlatan bir film.Leo ya üzelsem mi sevinsem mi bilemedim filmin sonunda.Oldukça iyi ve eleştirel bir filmdi.
Siklotimik Palyaço
Siklotimik Palyaço

8 Mart 2014 tarihinde eklendi
Kurgu olarak farklı olsa da tema ve film sonu olarak "Wall Street: Money Never Sleeps(2010)" , "Limitless (2011)", "The Devil's Advocate(1997)" filmleriyle benzer özelliklere sahip bir yapım niteliği taşıyor. Leonardo Dicaprio'nun karakterinin (Jordan Belfort) başından sonuna filmi tamamen üstlendiğini rahatlıkla söylemek mümkün. Dil olarak çoğu Amerikan filminden ileri düzeyde argo konuşmalara sahip hatta bir dakika içerisinde mutlaka birkaç küfürle karşılaşabilirsiniz. Sistem açıkları, kolay yoldan zengin olma, borsa konuları ustalıkla işlenip sürükleyici bir şekilde seyirciyle buluşturuluyor. Filmde irdelenmesi gereken olaysa uyuşturucunun kullanımının olağanlaştırılması yanlış bakış açısıyla bakıldığında uyuşturucunun gerekli ya da güzel bir ürün olduğu(her ne kadar kişiye kalmış bi'şey olsa da) sonucuna götürmesi yönünden sonucun izleyiciye bırakıldığı söylenebilir. Diğer yandan sokakta bu tür yaşayışların olduğu, paranın etkileri, günlük hayatta ki hız kavramı filmde istendik şekilde vurgulanabilmiş.İşin açıkçası Jordan'nın iyi biri mi kötü biri mi olduğunu belirlemek size kalıyor. Mimikler ve tiplemelerin filmle bütünleşmiş durumda. Çocuklar için kötü örnek teşkil edecek sahnelerine rağmen çoğu film festivalinde (Oscar gibi...) ses getiren ve aday gösterilen film niteliğini koruyor. Aslında soru basit 'bu kalemi bana sat'. İyi seyirler...
Öykü D.
Öykü D.

6 Mayıs 2014 tarihinde eklendi
Para Avcısı, Oscarlı yönetmen Martin Scorsese'in yeni filmi. Aynı yönetmenin diğer filmlerini de izledim ve karşılaştırmak gerekirse bu film zayıf kalmış. Scorsese'in bir tarzı var karakterleri yorumlamayı size bırakıyor diğer filmlerinde de olduğu gibi (The Departed, Taxi Driver, Goodfellas vb.). Fakat bu filme bu tarz olmamış yani bu filmi oldukça sıkıcı kılmış. Yorumlama kısmı bize bırakılmasaydı, konu daha taraflı işlenseydi filmden daha fazla haz alacağımızı düşünüyorum ama bu da yönetmenin tarzına uygun değil. Neyse oyunculuklar, replikler güzeldi. 3 saatinizi ayırıp ayırmamak size kalmış.
Ufuk Ç.
Ufuk Ç.

15 Ocak 2014 tarihinde eklendi
Leonardo DiCaprio, Jonah Hill ve Margot Robbie gibi ünlü oyuncuların başrollerini paylaştığı “The Wolf of Wall Street” filmini biraz önce bitirmiş bulunmaktayım. Filmi izlerken beklendim 90 dakikalık bir film olduğuydu ancak filmin imdb’sini kontrol etmeden filme başladığım için filmin 180 dakika olduğunu ancak ilk parça bittiğinde kestirebildim. Filmin bu kadar uzun olması dolayısıyla araya birçok aktivite eklememe sebep oldu. Eski sevgilim ile, kuzenim ile, abim ile konuşmam bunların yanında web sitelerinde dolaşmak gibi… Her neyse ben konuyu bildiğiniz üzere istediğim kadar uzatabilirim ancak şuanda bunu yapmak istemiyorum, çünkü fazla konuştuğumda sıkıldığınızı düşünüyorum. Filmin konusuna geçecek olursak filmi izlemenizi istediğimden dolayı detaylı bir özet sunmayacağım. Hemen The wolf of Wall Street filminin konusuna değineyim kısaca.

Leonardo DiCaprio zengin olmayı kafasına koymuş ve Wall Street’te işe yeni girmiş birisini canlandırmaktadır. Wall Street’teki işi gayet iyi gitmektedir ancak bu durum sadece ilk günler için geçerlidir. İşlerinin iyi gittiğini düşünen Jordan (Leonardo DiCaprio) borsanın çökmesiyle işsiz kalacaktır. Para kazanmak için garson ilanlarına bakarken karısı ona garsonluk yapmayacağını, onun lisanslı bir hisse tedarikçisi olduğunu söyler ve ona küçük bir şirketin ilanını gösterir. Jordan bu ilanı dikkate alır ve bu küçük iş yerine gider. Bu iş yeri hayal ettiği gibi bir şirket değildir ancak hisse satışlarından aldığı kar oranı %50′dir ve bu Jordan için yeterlidir. 1 ayda 72.000$ kazanmaya başlayan Jordan öğle yemeği sırasında Donnie (Jonah Hill) ile tanışır. Bu tanışma oldukça sıradışıdır ve bu tanışma sonrası Donnie artık Jordan için çalışmaya başlar.

Jordan daha da zengin olmayı düşündüğü için kendi yasadışı borsa şirketini açar ve insanlara değersiz hisse senetlerini değerleneceği umuduyla satar. Jordan’ın açtığı küçük şirket, Wall Street’in en büyük şirketi haline gelmiştir ve haliyle Jordan’ın peşine bir FBI ajanı takılmıştır. Jordan büyük bir hata yaparak bu FBI ajanına tam anlamıyla olmasada rüşvet teklif eder ve başına büyük bir bela alır. Film tam olarak bu noktadan sonra dahada eğlenceli bir hale gelmeye başlar. Bu yüzden daha fazlasını anlatmayacağım.
Film hakkında oldukça fazla görüşe sahibim ancak bunları anlatırsam sanırım yazıya bazı yaş kriterleri eklememiz gerekir. Bu yüzden tek söyleyebileceğim filmde fazlasıyla çıplak kadın vücudunun olduğu ve buna bağlı olarak ilişki sahnelerinin bulunduğu. Yani filmi ailenizle izlemenizi tavsiye etmem ama izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim.