KaliteTAKİP
10 Şubat 2014 tarihinde eklendi
Bu filmin bizim kültürümüze aykırı bir tarzda olduğunu,cinselik, küfür, ırkçılık, kötü örnek oluşturacak davranışlarla dolu olduğunu ve ailecek izlenmemesi gerektiğini kabul ediyorum. Ama abi nedir bu ya! film Salo Sodomadan daha kötüymüşcesine yorumlar atılmış. Bu filmi kuru bir şekilde hayal edebiliyor musunuz ? ya da öyle işlense beğenecekmiydiniz ? Önce bi açın Jordan Belfort'u araştırın. sonuçta bu bir biyografi ve biyografisi yapılan kişi de sex,para,uyuşturucu bağımlısı bir insan sen bu insanın hayatını Oscar Shcindlerin hayatı gibi işleyemezsin ki filmde bu tür sahneler olacaktı.Yani sırf bu sahneler var diye de filme 1 puan veren cahil embesil insanlara da anlam geneline bakmıyorlar hiç. Bir yükseliş ve düşüş var, paranın insan hayatına nasıl etki ettiğini,hırsın nasıl bir intihar silahına dönüşütüğünü,çok para kazanmanın insanı nasıl yoldan çıkarttığını görebilen insanlar bu filmden zevk alan insanlardır. Zaten İMDB puanının bu kadar yüksek olmasının sebebi de Amerikalıların film kültürünün bizden daha geniş ve zengin olduğunu gö sadece komedi ağırlıklı devam filmlerine para kazandıralım. Sonuç olarak filme gelirsek konusunun gerçek yaşamdan uyarlanması filmin en büyük artısı diyebilirim özellikle mantık ve kurgu hatasından eser yoktu bunun devamında aksiyon,komedi,görsel şölen,romantizm ve en önemlisi de MERAK... sizi 180 dk boyunca ayakta tutan 2 şeyden biri diyebilirim film sizi öyle bir yakalıyorki nasıl başladığını nasıl bittiğini 3 saatlik filmmi yoksa 1 saatlik filmmi diye arada kaldığınızı yer yer kendinizi filmin içinde sandığınızı hissettiren tam bir baş yapıt diyebilirim eğer gerçekten film kültürünüzün ileri seviyede olduğunu düşünüyorsanız bu filmi sakın kaçırmayın son olarak tabiki ; Leonardo DiCaprio gerçeğini unutamayız bir oyuncu bir filme bu kadarmı etki eder bir karakter bir filme bukadarmı yakışır öyle bir oyunculuk sergilemişki gerçek jordan belfort bile kendinden şüphe etmiştir buram buram kalite ve ustalık kokan oyunculuk sergiliyor sırf onun için bile film izlenir zaten bu senenin en iyi oyunculuğu diyebilirim oscar ın en büyük adayı olur arkadaşlar filmi mutlaka izleyin tabiki ailenizle olmasada şiddetle izlemenizi tavsiye ediyorum iyi seyirler...
kesinlikle izledikten sonra etkisinde kalıcağınız bi film. Hayata bakış açınızı değiştirecek bir başyapıt. Bence Di Caprio kesinlikle oscarlık bir performans sergilemiş.
Martin Scorsese ve Leonardio Caprio’dan yine sınırları zorlayan bir yapım. Scorsese, Robert de Niro’dan sonra yeni alter egosunu buldu ve muhteşem işler çıkarıyorlar. Wall Street'te işe başladığı gün kara pazartesiyi gören Jordan Belfort'un inanılmaz ama tamamen gerçek hikayesi. Belfort'u araştıranlar veya tanıyanlar vardır mutlaka ve onlarda benim gibi Di Caprio'nun bu rolün hakkını yüzde yüz verdiğini anlamışlardır. Kesinlikle alkışlanacak bir performans. Gelelim filmin cinsellik, uyuşturucu gibi eleştirilen noktalarına; Arkadaşlar bu kadar para içinde yüzen insanların zaten bundan beterlerini yaptıklarını herkes bilir. Scorsese de bu olayı kameralara olabildiğince gerçekçi aktarmaya çalışmış ve bence çok da başarılı olmuş. Sonuçta parayı bulan erkek önce arabasını, sonra karısını değiştirirmiş ki; filmde de aynen öyle. Ve film o kadar hızlı ilerliyor ki sindirebilmek için 2 kere izledim. İyiki de öyle yapmışım çok şey kaçırdığımı fark ettim. Kesinlikle muhteşem bir yapım Ustalara saygı
Scorsesenin başyapıtı. Bir biyografi bu kadar güzel anlatılabilirdi. Komedi, absürtlük, dram, oyunculuk ne ararsan var bu filmde. 3 saat boyunca hızlı temposu ve kaliteli diyalogları beni hem güldürdü hemde koltuğuma kilitledi. Müzikleride yine Scorsesenin kendi seçtiği parçalar olduğu için efsane. Kısaca sağlam diyalogları ve hızlı temposu olan bir biyografi izlemek istiyorsanız The Wolf of Wall Street den iyi bir yapım yok. İçerisinde güzel mesajlar da barındıran bu sinema şölenini herkes izlemeli.10/10
dün gece izledim bu filmi. beklentilerimin üstündeydi , bukadar dikkatli bir şekilde dialog takip ettiğim başka bir film hatırlamıyorum gerçekten. tek kelimeyle bir başyapıt ve sınırları zorlayan bir film. . filmin rüyama girmesi sabah kalktığımda çok olumlu yansımadı bana gerçi ama kesinlikte tavsiye ediyorum.
Arkadaşlar ben bir filmi asla 1 haftada 3 kez izlemem. Bana inanın bu film Olağanüstünün de üstünde. Adımda anlayacaksınız ben leo'nun Jordan Belfort karakterine BA-YIL-DIM..
Film bir biyogragi filmi ve tam dolu dolu 3 saat ! Fakat 3 saat olduğuna sakın aldanmayın İzlerken her diğer sahneyi merak edeceğiniz ve kahkaha atarak izleyeceksiniz.
Jordan belfortun ki gibi hayatı bi çoğumuz isteriz Ama ya bu partilerin uyusturucuların ve seks hayatının altından kalkamazsak ve sonumuzu rahatlıkla "çöküş"olduğunu görebilirsek ...
Wall street bizim kültürümüze (!) ters bir film kesinlikle bunda hemfikirim. Uyusturucu seks illegal paralar vs vs vs .. Zaten ailenizle de izlemeyin. Ama mükemmel bir film mutlaka İZLEYİN. Di caprio'ya hala oscar vermemelerini aptallık olarak yorumluyorum.. Neyse filmin saatine ve yorumlara aldanmayın. İyi seyirler :) 10/9.5
Açıkçası tarihi bir yapım diyerek başlamak istiyorum sözlerime. Hiçbir Hollywood yönetmeni bu kadar açık bir film yapmamıştır herhalde. Bu film, 3 saat kadar uzun bir sürede çekilmiş müthiş bir yapım, özellikle ilk 60 dakikası inanılmaz hızlı geçiyor ve nasıl bu kadar hızlı geçer diyorsunuz, ikinci kısmının sıkıcı olduğunu söyleyen varsa da, ciddileştiği için film biraz sıkıcılaşmış ancak yönetmen Martin Scorsese, eğlenceli bölümleri devamında da sergileyebileceği kadar sergilemiş ve komediyle de bunu açıkça telafi etmiştir. Film Leonardo DiCaprio'nun Oscar kazanamadığı bir film, şanssız bence, aynı yılda bu kadar iyi performanslar ile aday olması ve bence Leonardo DiCaprio, bu filminde neredeyse bütün oyunculuk hünerini sergiliyor ve kesinlikle Scorsese'in bu film için aradığı oyuncuydu. Jonah Hill ve Margot Robbie o kadar başarılı performanslar sergilemeseler de kendilerinden bu filmle bolca söz ettirecekler, özellikle Margot Robbie. Filmin başında bulunan Matthew McConaughey ise kısa sürede sergilediği komik performansla, keyifli açılışa çok komik bir şekilde ortak olmuş. İzleyebileceğiniz en açık yapımlardan biri olan Para Avcısı filmi, Amerikan sinemasında yapılmamış bir tür örneğini sahneliyor ve bu keyifli yapımı izlemek ve izlettirmek de bize kalıyor. 5/5
İzlemekte geç kaldığım için çok pişmanım. Bir Dicaprio hayranı olarak bu filmde ona olan hayranlığımın kat ve kat attığını söyleyebilirim.Hatta filmde genel olarak oyunculukları çok ve çok beğendim. Standartlara göre uzun süren bu filmin bir saniyesinde bile sıkılmadım. Baş roldeki hayatı aşırılarda yaşayan arkadaşımızın hikayesinin daha güzel işlenilebileceğini düşünmüyorum açıkçası. Kesinlikle izlemelisiniz..
Yaaa ameleler toplanmış buraya bir de film eleştirisi yapıyolar... Yok açıkmış, yok pornografikmiş... Arkadaşım "Rated R" ile gösterime girmiş bi film bu, sen de az araştır, karını kızını alıp gitme öyle film izlemeye, öküz değilsin ya?.. Yorumlara bak, siz ne anlarsınız sinematografiden, gidin flash tv falan izleyin yaa... Bence çok yerinde bir eleştiri olmuş, film 5 yıldızı fazlasıyla hakediyor. Gerçek hayat beyazperdeye ancak bu kadar doğal yansıtılabilirdi. Kurgusu, uyarlaması, oyunculukları, sanat ve görüntü yönetimiyle, herşeyiyle mükemmel, izlenesi bir yapım: "The Wolf of Wall Street". Ortalama bir uzun metraja göre filmin süresinin daha uzun olmasına rağmen, izlerken en ufak bir sıkıntı bile hissetmedim. Aksine keşke bitmeseydi dedim. Leo'ya ayrıca değinmek gerek; kariyerinin altın çağında akademi ödülünü bu filmdeki performansıyla fazlasıyla hakettiğini düşünüyorum. Yardımcı başroldeki Margot Robbie de güzelliği ve oyunculuğuyla hayranlığımı kazanmıştır, kazanmaması mümkün değil zaten. :)
Başyapıt başka nasıl olunur bilmiyorum. 3 saate yakın süresi ile izleyiciyi sıkmadan izlettiren bir film. Türk ahlak yapısı için fazla cesur bir senaryoya sahip olsa da , filmin biyografik yönünü düşündüğümüzde , gerçek hayatta nasıl yaşandıysa öylece aktarılmış. 5 dalda Oscar adayı da kötü filmi yapmazlar.
Filmcilikle uğraşıyorum.Dünyadaki tüm filmlerin büyük çoğunluğunu izledim ve hiç düşünmeden derimki izlediyim filmler arasında top 10 listesine dahil bir film herkese kesinlikle öneririm filmden anlayorsanız hiç sıkmaz 3 saat gözünüzü ekrandan ayırmadan izlersiniz..Herkese iyi seyirler
Kim ne derse desin 2013 ün en iyi filmi bu film,gidin ve keyifli 3 saat zaman geçirin. en azından oscarı kazanan filmi de görmüş olursunuz ki, kesin bu film seçilecek. bu arada oyunculuğun dibine vurmuş bu dicaprio,helallllll..