Yaşamın Kıyısında

dolphy72
dolphy72

29 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Filme büyük beklentilerle gitmiştim, tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Duvar'a Karşı'nın-bence muhteşem bir filmdir- yakınından bile gecemez. Filmdeki Türk karakterler son derece kötü, Türkiye'nin kanunları da kötü, İstanbul deseniz tinercilerin, sahipsiz köhne evlerin merkezi, eski eserlerin kiymetini bilmeyen cehalet-ahlak curumesi-egitimsizlik(filmden satırlar..)kol geziyor. Alman'ların ise inanamayacağınız kadar yüce gönüllü ve sevgi dolular...Ben bu yorumlardan sonra filmin Almanya adına oskar ady adayı oldugunu ogrendim, ne yalan soyleyeyim hic sasirmadim...
georgei
georgei

29 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Bütün Fatih Akın filmlerini izledim ama bu film benim fazla hoşuma gitmedi.Filmi fazla durağan buldum.Film çok yavaş akıyor.Birde İstanbulun kötü yanlarını göstermiş.Hiç iyi yanı yokmuş gibi.Oyunculuklar için söz söylemeye gerek bütün oyuncular gerçekten iyidi.
fringe-2
fringe-2

28 Ekim 2007 tarihinde eklendi
film güzeldi ama beni çok gerdi konusu senaryosu oyunculuk güzeldi.nurgül yeşilçaya drama dışında bi rol yakışmadığı bir kere daha gördüm.fatih akın artık türkiyeden kendine bi destek gelmediğini görünce almanya dan şansını deniyo ne diyelim sonuçta yarı türk yapımı bi film oscarda başarılar dilerim
ibrahim12312
ibrahim12312

güzel bir filimdi bence
sedefgida
sedefgida

28 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Filmin fragmanını izledim;Yönetmenin diğer filmelerini izlediğim için kuşkum yok.Bu da çok başarılı bir yapım olmuş.En yakın zamanda seyretmek istiyorum.Filmin sinemalarda 2 haftadan daha fazla kalmasını isterim doğrusu:)-Buarada kaç hafta kalacak merak ediyorum???
shahinaltug
shahinaltug

28 Ekim 2007 tarihinde eklendi
size soyleyecegim...El veed in yorumlarini okuyup filmin yarısını ızlemis olmayın... insanlar filmi yorumlamiyor, anlatiyor...

Yorum basligina yazdigim icin...
Film basarili... Fatih Akin takdirleri hak ediyor.
aaahmeeet
aaahmeeet

28 Ekim 2007 tarihinde eklendi
fatih akından bişi olmaz ama nurgül yeşil çay oynuyor ??bi izlemek lazım
hayatyaz-gecesi
hayatyaz-gecesi

27 Ekim 2007 tarihinde eklendi
hiçte güzel bi film değildi arkadaşlar hiç tavsiye etmiyorum..
muher49
muher49

27 Ekim 2007 tarihinde eklendi
bu muhtesem filmi istanbullular sakin Cevahir AVM'deki sinemada izlemesinler. berbat ses sistemi sayesinde filmden tad alamiyorsunuz. ve de bilmeyenler icin, nedne turkiye'den aday olmadı: cunku oscar adayı olması için eylul sonuna kadar gsoterimde kalması gerekiyordu ve film turkiye'de o tarihte vizyona giremedi, almanya'da girdigi icin o ulkeden aday oldu. art niyet aramaya gerek yok.
dj-ozzy-07
dj-ozzy-07

22 Ekim 2007 tarihinde eklendi
nurgül yeşilçayın oynadığı bütün filmleri sektirmeden izledim ve hepsi harika filmlerdi bununda öyle olmasını ümit ediyorum.
arkan61
arkan61

10 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Filmi dün izledim... Cok etkiliyici bir film, ben birbirine bagli ayri karakterlerin hikayesini cok sevdigim icin ayri bir kefyle izledim. Türk-Alman ortak yapimi olmasina ragmen Almanya tarafindan oscara ady gösterilmesinin bence aciklamasi vardir elbet ama cok takilmamak gerek buna, türkiye acisindan bir sans olarak görüyorum fatih akini. Suana kadar bu filmden haric 2 fatih akin filmi izlemistim bu 3cü oldu ve hepside cidden süper ötesi... Ali Aksu(Tuncel kurtis) baslarda cok eglencili biraz azgin moruk karakteri kefyli bir rolü var bi yandanda gid gide drama ya dogru sürükleniyor... Oglu ile iyi anlasan hem anne hem baba hemde arkadas olmus oglundan gizlisi saklisi olmayan oglu ile kiz konularini rahat rahat konusan ama oglu yüz vermeyip küsmüs gibi yapip oglunun bir öpücügü ile yeniden gülümseyen bir adam iste Baki Davrak(Nejat Aksu) ilk kez oyunculugunu gördüm ve hayran kaldim Universtede ögretim görevlisi Almanca profesoru olarak calisiyor babasinin bir hayat kadinini eve getirmesine bile ses cikartayan hatta sasirmis bir yüz ifadesi varki salonda almani türkü gülmekten öldüler....Nurgül yesilcayi begenirdim de bukadar olacagini sanetmezdim gercekten süper oyunculuk sergiledi tebrik ederim vallah. Terör örgütü elemani olarak türkiyede aranirken almanyaya kacmis orda hayatini degistirecegi bir alman kizinla iliskiyi yasiyor asik oluyorlar birbirlerine ama sonunda yakalanip türkiyeye sevk ediliyo...Patrycia Ziolkowska, nurgül yesilcayin iliski yasadigi alman kiz oda mükenbel bir oyunculuk sergiliyor bakmayin siz sadece iliski yasadigi kiz dedigime cok anlatilacak sey varki atik onuda gidip sinemada izliyebilirsin;) benim anlatiklarim filmin 3 te biri bile degil

gecen yil almanya oscari almasaydi kesin bu yil yasamin kiyisinda ile alirdi derdim ama ben yinede umutluyum fatih akin genc nesilin uluslar arasi yükselen bir degerdir bunu hollwoodta görür diye düsünüyorum
albam-2
albam-2

19 Eylül 2007 tarihinde eklendi
oyuncular,yönetmen herşey bizden film de bizden oscara aday olmalıydı yazık