Yaşamın Kıyısında

winniecik
winniecik

2 Kasım 2007 tarihinde eklendi
bu muydu dedik.bir kere ülkemizi pek iyi anlatmıyor,her ne kadar doğrulardan bahsetsede her doğru her yerde söylenmez dimi.sonunu biz beğenmedik.lotte’nin hikayesi ilginçti.oyunculuklar iyidi...neyse genede ülkemizin adını duyurduğu için sağolsunlar ama mutluluk daha bizden bir film
doncorleone-2
doncorleone-2

1 Kasım 2007 tarihinde eklendi
oncelikle film işleniş olarak başarılı ancak verdiği mesajlar bakımından rahatsız edici buldum.ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek bir filmde daha duzgun bir uslup kullanılması gerektigini dusunuyorum.ayrıca fılmın almanya adına oscar adayı olmasını da anlayamadım basrolde Turk bır oyuncu var yonetmen Turk.garip.ayrıca teror hakkında verılen mesajları cok rahatsız edici buldum.pkk ne zaman ınsan haklarını savundu da bu ustune basıla basıla vurgulanmıs anlayamadım.fatih akın’ın kısısel bır kını var herhalde uzun yıllar yurtdısında kaldıgı ıcın ulkemıze.cok daha ıyı bır fılm umuyordum
simgesimon
simgesimon

31 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Film tipik Fatih Akın tarzı ile başlıyor.O şekilde de devam ediyor ancak tipik bitmiyor.Elbette ki bu, film için yapılabilecek olumsuz bir eleştiri değil.Ne var ki temposunun düşük oluşu,oyuncuların alkışı hak etmelerinin yanısıra ayakta alkışlanamayacaklarını bir tarafa bırakmamı engelliyor.Öte yandan bu derece profesyonel bir kadroya yakışmayan basit hatalar da var(Mesela Susanne Staub'ın İstanbul'a geldiğinde Nejat Aksu ile yemeğe gittiği bir sahnede "ölüme" diyerek kadeh kaldıran kadının kadehi kaldırırken bardağı doluyken kadehi vururken rakısının yarıya inmesi gibi...)Vasatın üstünde fakat eleştirilecek yönleri de var.İyi seyirler...
cnem-cnem
cnem-cnem

30 Ekim 2007 tarihinde eklendi
film güzeldi ama sonunda ekrana bakakaldIk, öyle bi bitti ki bittigini anlamadIk valla ya da inanmak istemedik..heralde 2.si gelicek :D

oyunculuk çok güzeldi.
pennyroyaltea
pennyroyaltea

28 Ekim 2007 tarihinde eklendi
vala ben biraz hayal kırıklığına uğradım.Fazla açık saçık gibi geldi birde fazla durağan.Birkaç kez filmden kopup sıkıldığımı hissettim.Senaryo etkileyeci ama bir bütün olarak baktığımda fatih akından daha fazlasını bekliyordum.Sonuç olarak tabiki gidin görün,herkesin beğenisi farklıdır.Türk sinemasına tam destek hep destek:)
ilsalaron
ilsalaron

27 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Şu yaşadığımız terör laneti döneminde Fatih Akın'ın yaptığı askerlikle ilgili değerlendirmeyi şiddetle eleştirsem ve kınasam da, bana göre Ferzan Özpetek'le birlikte yurtdışındaki en iyi yönetmenlerimizden biri, hatta Özpetek'den daha başarılı diyebilirim. Fatih Akın bunu filmleriyle zaten kanıtlamış durumda, umarım Oscar aday adayı olan filmi ödül alır hiç olmazsa film Alman yapımı (?) olmasına rağmen Türk yönetmenimiz en büyük ödülü almış olur. Film hikaye olarak gerçekten hem ilginç hem güzel dokunaklı bir hikayesi var. Oyunculuklara baktığımızda özellikle Tuncel Kurtiz ve Nurgül Yeşilçay rollerini müthiş oynamışlar, şu ana kadar gördüğüm beyazperde de en iyi Kurtiz ve Yeşilçay performansı diyebilirim. Ancak, ben sanırım Akın'ın tüm yönettiği filmlere izleme şansına sahip biri olarak şunu da açıkça belirteyim maalesef Akın'ın filmleri arasında en zayıf halka diyebilirim bir Duvara Karşı bir solino hatta Kısa ve Acısız bu filmden çok daha başarılı çok daha etkileyici filmleri arasındaydı. Filmin Türk-Alman dostluğuna yönelik mesajları başarılı olabilir hatta Yeşilçay'ın cüretkar sahneleri de öyle; ancak maalesef filme baktığımda ve değerlendirmemi Akın'ın diğer filmlerine kıyaslayarak yaptığımda filmi başarasız buldum.
hasan232
hasan232

27 Ekim 2007 tarihinde eklendi
sabırsızlıkla beklediğim filmi ilk çıktığı gün izledim ama nedense sanki bişeyler beni rahatsız ediyordu.Oda filmde bazı çalıntı sahnelerin olmasıydı(monster filminden çalınan lezbiyen çift mesela)onun dışında crashta ön plana çıkan farklı hayatların kesişmesi bu filmde de kullanılmış çokta güzel olmuş ayrıca fatih kurgusunuda buna çok güzel oturtmuş genel anlamda güzel film nurgül yeşilçay doğru seçimdi.yani bir filmin dört dörtlük olması beklenemez iyi ve kötü yanlarını bi terazide değerlendirdiğimde iyi yanı ağır bastı benim notum 10/7.3
widmark-2
widmark-2

26 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Kesinlikle bir şaheser . Fatih Akın yavaş yavaş büyük bir yönetmen oluyor. Senaryosuyla Cannes da ödül aldı ki hakettiğini düşünüyorum. Oyunculuklarda nitelikli ve başarılı.Favorilerim arasına girdi izlediğim için çok mutluyum çokk