Yaşamın Kıyısında

nese-ustundag
nese-ustundag

30 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Yaşamın Kıyısında bana gerçekten ne denli kıyıda olduğumuzu hatırlattı. film ufak tefek kusurları dışında güzeldi. kalp hastası birinin tek yumrukta katil olması gerçekten kötüydü.. oyunculuklar çok iyiydi. duvara karşı da olduğu kadar argo yoktu, mide bulandırmadı. o alman annenin acısı çok güzel ifade edilmiş duygulanmamak elde değil. ama Sayın Fatih Akın bu nasıl bir sondu diye sormazlar mı??? duvara karşı'nın sonunu beğenmiştim ama bu filmin sonunda bütün salon şaşkın sessiz kaldı. bu bir son olmamalıydı bence. biraz daha seyircinin beklediği sonlara yönelseniz.. çok da ödüllük olmayan ama izlenilesi bir film bence.. büyük beklentilerle gitmeyin filme.
hsnarslan
hsnarslan

30 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Film,senaryo,karakterler ve oyunculuk her şey harika.Çok güzel bir yemekten aç kalkmaya benziyor, Yaşamın Kıyısında. Karakterler bu kadar yüzeysel anlatılmamalı,onları biraz daha tanımaza izin vermeliydi Akın.Yinede Fatih Akın'ın hayranları; yönetmenin gelişimini görmek adına filmi izlemeli diye düşünüyorum çünki artık daha kısa cümleler kuruyor.
adofina
adofina

30 Ekim 2007 tarihinde eklendi
gerçekten iyi bi filmdi kültürler arasında gidip gelmek fatih akının sinemasında belkide en güzel şeylerden biri. hiç sıkılmadan izledim, oyuncularda çok başarılı daha ne denilebilir izlenmeli..
çukurova83
çukurova83

29 Ekim 2007 tarihinde eklendi
yaşamın kıyısındayı merakla bekleyip heyecanla izlemeye gittim.uzun süredir sinemaya gidemiyordum.özlemişim sinemanın o heyacanını.sinema farklı bir zevk insan hayatında. hikayeler, öyküler,karekterler,ülkeler,şehirler,farklı evler,insanlar,hayatın,kaderin ta kendisi.işte Fatih Akının filmide ( daha doğrusu bütün filmlerinde oluşturduğu kendine has sineması)daha fazlasını içerisine alıyor tümüyle.farklılıkaları öyle perdede su gibi akıyorki sizde içindesiniz hikayelerin.zamanın farkında değilsiniz.O Karadeniz manzaraları fondaki müzikle harmanlanıyorki içiniz kıpır kıpır çocuklar gibi Almanya Türkiye iki ülkenin farklılıkları,insanları,şehirleri,yerleşim alanları,kültürel değerleri,siyasal yapısı,ahlakı,sanların özgürlükleri,yaşam hakları,aşkları,heyecanları.ayrıca iki genç kızın birbirinde buldukları sevgi,bağlılık,aşk,cinsellik,dost arayışı ve en önemlisi merhamet duygusu.Birbirinden habersiz ama bir zincirin halkası olan 6 farklı hayat önünüzde mücadele veriyor. finalde o sadelik dalgaların sesi bitiş biraz şaşırtıyor insan bitmesin diyor bu sanat eseri ve Fatih Akın yine yapacağını yapıyor. bir sonraki hikayesini dört gözle bekletiyor....
imjulie
imjulie

29 Ekim 2007 tarihinde eklendi
tabıkıde fatıh akın ın bır hayranı olarak bu fılmı heycnla beklıodm ftıh akın ın tüm fılmlerını ısledım ban gore burda daha değısık bı tarz kullanmıs we bn onun kullandığı bu tarzı bırazcık Alejandro González Iñárritu(babel we amores perros un yonetmenı)un tarzına benzettım ama yinede fılm gercekten basarılı=))
invinoferitas
invinoferitas

29 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Tesadüfler Fatih Akın sinemasının vazgeçilmezi,Fatih Akın sineması da benim vazgeçilmezim.Tesadüflerin ve usta oyuncuların filme kattığı tat muhteşem.İzlenmesi şart tadına doyulamayacak bi film.
bittersweetsymphony
bittersweetsymphony

29 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Türk-Alman ilişkileri çok iyi gözlemlenmiş.Senaryo güzel ilginç.Sonu insana dokunuyor.
efekaan1981
efekaan1981

29 Ekim 2007 tarihinde eklendi
izlediğim en iyi fatih akın filmi
sesqie
sesqie

27 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Aldığı ödülleri sonuna kadar haketmiş;)
Zaten Fatih Akın'dan kötü bir film beklemiyorum!
Kesinlikle süper ötesiydi...
bdrm-ekim
bdrm-ekim

26 Ekim 2007 tarihinde eklendi
filmi çok merak ediyorum,izledikten sonrada yorum yapacağım.bu filmi uzun zamandır bekliyordum zaten.bodruma bugün geldi:)
cineman-30
cineman-30

26 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Sabah 8de işten çıktım.Gece nöbetinden çıktım.12 saat uykusuzluğuma rağmen ben bu filme gidicem dedim ve gittim.İlk başlarda sanki bana Fatih Akın bunları elinde bir kırbaç zorla oynatıyor gibi geldi bana.(Bir resim geldi aklıma Fellini elinde kırbaç)Ama gerçekten gittiğime değdi.Çok güzel film kesilikle oscarlık film.Hele bir Karadenizli olarak(Artvin) Kazım Koyuncu’yu anmak sinemada çok güzel.
ersindurmus62
ersindurmus62

25 Ekim 2007 tarihinde eklendi
filmi antalya altın portakalda izledim ve çok beğendim ama kesinlikle bi duvara karsı değil ama oldukça güzel bir senaryo ve tabiki fatih akın farkı
johnnydepp-1903
johnnydepp-1903

22 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Fatih akının yaptıgı her iş kendine benziyo sıfırda sıfır elde var kocaman bir sıfır !
Oğuz Kaygalak
Oğuz Kaygalak

21 Eylül 2007 tarihinde eklendi
almanya adına oscara aday gösterildi. ve bence adaylık alması kuvvetle muhtemel.
eisenheimx
eisenheimx

28 Haziran 2007 tarihinde eklendi
yönetmen başarılı oyuncular başarılı film için söze gerek yokkk....