asspirin2002
1 değerlendirme
12 Aralık 2007 tarihinde eklendi
ben filmi oldukça beğendim yalnız yaptığınız yorumlarda baya bir hata payı var.1. si filmin senaryosu filmin yönetmenliği gibi fatih akın a ait olduğu için senaryoyu berbat etmek gibi bi olasılığı yok zaten adamın senaryosu. 2. si kazım koyuncunun parçasını bir kadın söyluyor diyorsun o bir düet şevval sam ile parçayı dinlersen bunu anlarsın (umarım) 3. sü filmde bayram namazının yazın olduğunu söylüyorsun ve 2000 li yıllarda boyle bir olayın olmadığını söylüyorsun. filmin hangi zamanda geçtiğine dair herhangi bir iddiası yok ( bole bir uğraşıda yok ) 4. sü filmde trabzonluları küçümsemek die bi olay asla yok trabzonlular bu sıralar fazla alıngan ( bir trabzonlu olarak konuşuyorum) 5. si filmin sonununun kesin bir şeye bağlanmasına gerek yok boyle düşümeyen insanlara filmin verebileceği hiçbirşeyi yok onlar amerikan gişe kaygısı olan filmler izleyebilrler..
sinema tekniği açısından bu tarz filmi ilk defa İnnarritua’nın 21 Gram’ında görmüştüm etkileyiciydi. Fatih Akın içerik olarak boyundan büyük işlere kalkışmış fakat Türkiye şartlarında yüksek sinemacıdır,filmini beğendim.Gerçekçi tarzını çok beğendiğim halde cam kenarındaki komiser sahnesi komikçeydi. Yinede önümüzde nitelikli bir yapım var hala izlemeyen varsa tavsiye ederim.
Filmdeki türkiye imajinda bence herhangi bi sorun yok..oldukca gercekci maalasef..taksimin arka sokaklarinda öldürülen loretto örnegi gibi...Senaryo bence iyi..ama Filmi ben beğenmedim..Daha iyi bir son bekliyordum bi de açıkcasi..ya bi de Son olarak Nurgül Yeşilçay in ingilizcesi çok yapay geldi bana..sanki kagıttan okuomuş gibi..Arşivime eklerim ama belki bi gün :)
bu filmi milli duygularla eleştiren arkadaşlara rica ediyorum bir dakika sadece bir dakika elinizi vicdanınıza koyun. nefis bir senaryo,harika bir cast ve usta işi bir yönetim...mükemmel...
fatih akın tarzı baz alındığında ortalama bir film..fakat çoğu kişi gibi benim de nurgül yeşilçay'ın canlandırdığı karakter içime sinmemiştir;film bu noktada eksik kalır.
filmde kesişen hayatlar üzerine bir hikaye kurgulanmış ve fatih akın seyirciye birbiriyle ilişkili olaylar bütünü sunmuş.sonuç itibariyle film çok kotu değildi ben beğendim izlenmesi sinema acısında kazanctır.
Realist ve güzel kurgulu bir film. Ama kullanılan uslup ve dil çok itici... Sizi bilmem ama ben kız arkadaşımı bu filme götüremem. Bilmem anlatabildim mi ?(Tuncel Kurtis'ten ötürü)
Kült olmaya çalışan ödül avcısı bir film.. başarısız.. Ayrıca bu kadar küfüre ne gerek var anlamadım ve sadece Tuncel Kurtiz küfür ediyor. Madem gerçekçi yaklaşıyorsun o zaman bunu sadece bir tanesine uygulama. Çok gereksiz bir film.. hikaye daha dolu ve kısaltılarak daha da mükemmel olur tabi sonu da biraz filmle alakalı olduğunu sezdirseydi tamam derdim.
Planlar,çekim mekanları iyi,konu ordan burdan birbirine bağlanıyor güzel fakat tam sonuç beklerken hoop bitiveriyor havada kalıyorsunuz.izlenmiyecek bir film değil biraz hızlı olsa sonuda bağlanabilseydi ayrıca kurtizin küfürleri normal düzeylerde olsaydı insan annesinin yanında zor durumlara düşmezdi.
duvara karşı kadar sert bir film olmamasına karşın sakin huzurlu bir film. insanın doğasını derinden etkiliyor.tam bir fatih akın filmi.bütçenin çok fazla önemli olmadığını gösteriyor.10 üzerinden 8,1