Yaşamın Kıyısında

merve357
merve357

10 Kasım 2007 tarihinde eklendi
çok kaliteli,ironiler,ince espirilerle dolu bir film
bazı yazarlar fatih akını yerden yere vuruyorlar resmen nie ?
insanlar kapkaç mağduru değil mi?
sokakra tinercilerde abuk nedenlerden insanlar ölmüyor mu?
bugün git yarın geller yok mu her sektörde?
biraz objektif olun
herkesin rahatsız olduğu şeyleri bi yönetmen çıkıp anlattığında burun kıvırmayın düzelmesi için eleştiri şart kim memnun ki?
kim diyebilir bu filmin realist bir film olmadığını ?
ayrıca film izlerken tahmin ettiğim şeylerin
hiç biri olmadı yani gayet orjinal herşey fatih akın nurgül yeşilçay fazla söze de gerek yok aslında ..................... gidin görün
s.severus
s.severus

21 Ekim 2008 tarihinde eklendi
Fatih Akının filmini berbat bir kopyasından izledim.Beğendim filmi.Fatih beyde kesişen yaşamlar furyasına dahil olmuş bu filmle.Bu film gerçektende önceki filmleriyle ayrılıyor biryerde önceki filmlerinin tamamı sanırım popcorn filmler olarak nitelendirilebilir kanımca bu film Akının filmografisinde belkide dönüm noktası olabilecek bir yerde duruyor.Film gerçekten dramatik yaşamlara odaklanmış.Filmde Türklere karşı sert eleştirilerin olduğu falan söylenmiş ben pek öyle birşey göremedim doğrusu.Gayet günümüz gerçeklerine uygun şekilde anlatılmış öyküler.Akın devamlı sanırım Almanyada yaşadığı için ordaki Türklerin yaşamına burada bulunan bizlerden daha vakıf ve gözlemcidir.Abartma olduğunu düşünmüyorum.Türkiyede geçen sahneler içinde öyle.Farklı karakterler üzerindeki aslında tek bir kişide Aytende birleşen bir konu mevcut.Filmin başında ve finaldeki aynı sahnede bulunan Kazım Koyuncu üzerine geçen birkaç cümleli konuşmalar içimi eriten kareler oldu.(Fondaki türküyle beraber tabiki)sonuçta filmin ödülü hakettiğini düşünüyorum ve kutluyorum
lelaina
lelaina

30 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Sanki yüz yıldır film izliyormuş gibiyim; işte sinema olacaksa,işte bir film çekilicekse,işte bir son olucaksa böyle olmalı...İlkin bir görüntü gelir gözünüzün önüne,bir silüet, kısacık bir anın belli belirsiz fotoğrafı, bulanık bir resim.Kapı aralığından sokulan ayak gibidirler, çok güzel bir hikayenin meydana geleceğine dair kıvançlı bir karıncalanma hissedersiniz aniden karnınızda.Ve sonra o görüntüyü bir an olsun akıldan çıkarmayarak, ve onu derinleştirip ayrıntılandırarak kurarsınız hikayenizi.Fatih Akın da böyle kurgular filmlerini.Bu insanoğlunun,bu azizin filminin görüntüleri beyazperdede akmaya başlayınca unutturuverir bir çok şeyi.Ama bahsettiğim sey boşvermişliğe sürükleyen bir unutma değil.İnsanı kaygılarınızı, kaptırdığınız dünya hali endişelerinizi buharlaştırır adeta ama gözünüzü kapattırmaz. Dünya üzerinde böyle bir insanı böyle bir yönetmeni etiyle, kanıyla, filmleriyle görmüş, izlemiş bir mamul olarak, ölsem gözüm kapalı gitmez,gerçek bir üstat...Film varsın Almanya adına yarışsın,baştan aşağı Alman kültürüyle yetişmiş bir insanın duygularının mantığına baskın gelişini bizim mucizevi inanışlarımızla açıklıyorsa bu film bize de tüm uluslara da yeter...Filmi izlerken biri çıkıp da yine mi Türk-Kürt meselesi, yine mi gurbet, yine mi hukuk meselesi diyorsa cevabımız okkalı bir evet olacaktır.Desteğimiz bunadır.Buralarda henüz etnik, dini, hukuki ve insan haklarıyla ilgili meseleleri halledemedik.Sanatın toplumsal ya da bireyselliği değil tek mesele. Gördüklerini de anlatmalı insan.Üzüldüklerini de.Değişmesini istediklerini de.Benim tuzum kuru, yaş olan düşünsün bencilliğiyse baktığımız yer o zaman Hollywood yapımı galaksiler arası savaş uydurmaları izlenmeli.Gerçeklerden daha çok aksiyon içerir, ama oradaki lazer silahı, her nedense, gerçeklerden doğmuş bir filmdeki tokat sahnesinden daha az acıtır canı...Ve Kazım Koyuncu vardır filmde..Özlediği yaylalarına kavuşmuş olan hırçın denizlerin çocuğu.Gittiği yerde, kemençelerini çoktan akort etmiş, tulumlarını çoktan havayla doldurmuş ve bizi bekliyen,hasret gidereceğimiz,sonrada şenliği başlatacak olan insan...Canı canımıza çok yakındı, çok kişinin canına yakındı. Öldüğünde canımıza ateş düştü...
johnnydepp-1903
johnnydepp-1903

22 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Fatih akının yaptıgı her iş kendine benziyo sıfırda sıfır elde var kocaman bir sıfır !
ill-key
ill-key

29 Aralık 2009 tarihinde eklendi
Film sonunda çıkan, filme emek verenlerin isimlerini tek tek kadrajdan geçtiği sahneyi izlettirdiği için teşekkürler Fatih Akına.. Harika bir iş çıkarmış..10/9..
üsstad
üsstad

17 Aralık 2008 tarihinde eklendi
müthiş bir senaryo , olağanüstü bir yönetim , muhteşem oyunculuk performansı , çok iyi bir kurgu. herşey çok iyi tek olumsuz yönü küfürü çok kullanılmış , biraz daha az kullanabilseymiş keşke. fatih akın çok iyi bir yönetmen aynı zamanda senarist. mutlaka izleyin kaçırmayın. iyi seyirler...
hurricaned-2
hurricaned-2

12 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Almanyanın oscar temsilcisi Türk yönetmenli filmi "Yaşamın Kıyısında "...
son zamanların gözde yöntemi "paralel zamansallık" denilen kurgulama ile birçok ödül almış kimine göre güzel bana göre ise rezalet bir film..öncelikle " Duvara Karşı " gibi çarpıcı bir film değil..yalnız iki filmde de dikkatimi çeken Almanyada yaşayan Türklerin nekadar rezil bir durumda olduğudur(ben bilmiyorsam da yansıtılan bu,sonuçta dünyada bunu bilmeyen milyonlarca insan bu filmler sayesinde böyle bilecek).eminim ordaki Türkler içinde bu toprak üzerindekilerden daha milliyetçi ve dinine daha bağlı insanlar vardır ama bizim yönetmenimiz nedense Dünyaya madalyonun bizler için kötü olan tarafını göstermekte ısrar ediyor.istanbul da yaşanan tinerciler ve kapkaç olayları..bunlar yaşanmıyor değil ancak bu gerçeği göstermek zorunda değiliz..eğer gerçekleri anlatmaya,göstermeye bu kadar meraklı ve cesuruz o zaman zafer ve destanlarla dolu tarihimizi filme çekmeye biryerlerden başlasak iyi olacak!! Almanyada doğan Türk kökenli bir insandan Türk-Alman merkezli bir film beklemek olası ancak ben;almanların çok kültürlü,medeni,yardımsever biz Türklerin ise;sorunlu,barbar,küfürbaz,kültürsüz,hukuk sistemi çökük vs bir şekilde gösterilmesine karşıyım..1 Mayıs olaylarının ülkemizde sıkıntılı yaşandığıda gerçek..ama dediğim gibi bizim bu gerçekleri "evin kirli çamaşırlarını mahalleye taşıyan çocuk" misali Dünyaya reklam yapmamıza gerek yok,özelliklede bu günlerde!
herşeyi geçtim; kurgu gereği filmin başındaki ve sonundaki sahne aynı..karadeniz müziğinin eşsiz tadını duyuyoruz benzinlikte bir bayram günü ama film başlarken aynı sahnede Kazım Koyuncu türküyü söylerken son sahnede şevval sam söylüyor..bu bir hata mı yoksa kimilerine göre dahi yönetmenin yaptığı ve milletimizin süslü kelimelerle farklı anlamlar yüklediği bir sahne mi anlayamadım..ancak anladığım birşey var ki;şimdi 26 yaşımdaysam ve 10 yaşımdan beri hiçbir şekilde kaçırmadığm bayram namazları için ezan okunmadığını söylüyorsam bana güvenin..nejatın, lottenin annesine kurban bayramını anlattığı pencere önündeki sahnede ciddi bir hata var!!!
bu film oscar alır neden mi çünkü orhan pamuk nobel aldı!!! bu filme puan vermiyorum
ultraaslanserhat
ultraaslanserhat

2 Kasım 2007 tarihinde eklendi
karşımızda bir fatih akın filmi var herşeyiyle, zaten bu filmi dünyada fatih akından başka yazıcak veya yöneticek yönetmen yok ama başarılı bir film karşımızdaki insan hayatının yaşanan bir anlık olaylarla nasıl değişebileceğini çok iyi anlatıyor film ,akın karakterleri çok iyi harmanlamış ve işlemiş doğrusu ve tüm oyuncularda çok başarılı oyunculuklar segilemişler üstelik filmde ileri-geri atılımlı kurgu kullanılması çok hoş ve mantıklı olmuş üstelik filmde daha fazla hareketlilik vermiş ve akın tüm karakterleri öylesine başarılı işlyor ve onları öylesine gerçekçi ve doğal yollardan birleştiyor ki buda ayrı bir başarı filmin en büyük eksik yanı ise siyasete bulaşması film siyasetin kıyısından köşesinden geçmayi deniyor ama ya bu konuya biraz daha fazla odaklanmalı ya da hiç bulaşmamalıydı üstelik ayten ile lotle nin arasındaki dostluğun ilerleyişi bu kadar çabuk geçilmemeliydi çünkü bu dosluk filmin belkemiğini oluşturuyor ama her şeyiyle başarılı bir film var karşımızda ve hayatımızın her an nasıl değişebileceğini ve herşeye karşı nasıl mutlu olmamız gerektiğini başarıyla anlatan bir film
happyface
happyface

12 Kasım 2007 tarihinde eklendi
çok gerçekçi bir film olduğunu söyleyemem çünkü 'gerçek hayatta bu kadarı da olmaz be kardeşim pes' dedirten bir film. oyuncular başarılıydı, genel olarak film iyiydi aslında da, Fatih Akın ne yapmak istedi tam olarak acaba?? Filmde sanki bakın görün Almanya ne kadar medeni, Türkiye ne kadar az gelişmiş bir ülke diyor bize... İnanılmaz bir şekilde gözümüze de sokuyor bunu. Sanki bir film olmaktan öteye geçmiş bu film. Başka şeyler anlatıyor... mesela nurgül yeşilçay’ın büründüğü karakter... bir örgüt üyesisin, yakalanıyorsun ve sonra pişmanlıktan çıkıyorsun falan. 'bak ne kadar ikiyüzlüler örgüt üyeleri' diyor sanki:) ama tabi bu onun yorumu, onun filmi... ben diğer açılardan bir film olarak değerlendirince filmi başarılı buldum. izleyin bence:)
MİRKWOODLULEGOLAS
MİRKWOODLULEGOLAS

4 Kasım 2007 tarihinde eklendi
g. innaritu tarzıyla( 21 gram, paramparça aşklar ve köpekler ya da babel)ile parçalı öykü ,yapboz birleştimesi gibi kurgusu ve olaylar kişiler arası teğet geçişleri ile farklı bir tad olmuş, ben beğendim. temmuzda dan sonra en iyi fatih akın filmi bence
omurkomur
omurkomur

28 Kasım 2007 tarihinde eklendi
biraz crash biraz manolya ve babel..yine de fatih akının en iyi filmi bence..yeşilçay vasat bir oyuncu kim nekadar şişirirse şişirsin..bu sefer oldu galiba fatih nedersin)
freecritic
freecritic

31 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Küfür,fuhuş,kapkaç,cinayet... hepsi üstüste geldiğinde çizilen Türk insanı portresi ister istemez irite ediyor hepimizi,hepsi toplumda varolan şeyler olmasına rağmen.Yurtdışında gösterilen bir film olduğu için,zaten kötü olan imajımızı perçinlemiş oluyor,hiç mi iyi bir taraf yansıtamazdı diyor insan izlerken.N.Yeşilçay’ın İngilizcesi çok Türkçe bir ingilizce olduğu için konuşurken duyguyu verememiş ve yapay kalmış.Duvara Karşı ile kıyaslanamayacak vasat bir film
Sikimic
Sikimic

1 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Sürükleyici bir film. Kısa kısa gözükse de Erkan Can yine oyunculuğunu konuşturmuştur.
yenilige-dogru
yenilige-dogru

18 Şubat 2009 tarihinde eklendi
aslına bakarsak senaryo iyi ama sanırım yönetmenlik işi bozmuş.bu kurguyla daha hareketli bir gidişat yakalayabilirlerdi.filmin durgun ilerleyişi ve oldukça anlamsız bir final filmi batırmış.vasatın da altı.
haceremail
haceremail

oscar ı alır belki...
fatih akın istanbul da faşizm kol geziyor demiş...
bence ülkesini daha iyi tanıtmaya çalışsın..
zaten türkiye adına değil almanya adına yarışıyor..