Yaşamın Kıyısında

closereplysend92
closereplysend92

16 Kasım 2007 tarihinde eklendi
nurgül yeşilçayı oyuncu olarak begenmezdim ama böylesine bir rolu mükemmel basarılı bir sekılde oynamış filmin kurgusu cok hılzı bence ama bir okadar da iyi kurgunun hızı yuzunden duygusal cözünlemelere fazla fırsat kalmıyor ancak fim tek kelimeyle mükemmel geldi bana herkese yanlız izlemelerini tavsiye ederim film şahane...
albam-2
albam-2

19 Eylül 2007 tarihinde eklendi
oyuncular,yönetmen herşey bizden film de bizden oscara aday olmalıydı yazık
winniecik
winniecik

2 Kasım 2007 tarihinde eklendi
bu muydu dedik.bir kere ülkemizi pek iyi anlatmıyor,her ne kadar doğrulardan bahsetsede her doğru her yerde söylenmez dimi.sonunu biz beğenmedik.lotte’nin hikayesi ilginçti.oyunculuklar iyidi...neyse genede ülkemizin adını duyurduğu için sağolsunlar ama mutluluk daha bizden bir film
000alper
000alper

5 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Güzeldi.Sadece Alman kültürüyle yetişmiş birisinin , Alman değerlerine karşı , 'hippi' bile olsa Alman bir kızın , tanımadığı birisine yemek ısmarlayacak , hatta giysilerini verecek kadar bonkör olmasını inandırıcılıktan uzak buldum.
sinema
1 ziyaretçi
9 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Film her yönüyle çok iyi ama kurgusuyla mükemmel bir film. Evet bazı Türkleri ve Türkiye'nin bazı tutumlarını eleştiren bir film (haklı olarak) ancak aynı zamanda Alman halkına da bir eleştrisi var filmin. Aynı zaman da Avrupa Birliğine de (haklı olarak)-(sert bi şekilde).Film, yaşamın kıyısında kalmış karakterleri anlatıyor. Bu karakterler tesadüf olaylarla birbirlerini buluyor. Almanya'nın bu filmi Oscar adayı yaparak ne kadar doğru bir karar aldıkları apaçık ortada.
Not: Bazıları film için ''Türk halkını Dünya'nın en kötü halkı olarak göstermiş'' görüşünü savunarak filmi beğenenleri eleştirmiş. Filmdeki en iyi karakter bir Türk (Nejat Aksu)!!!
yazarkafa
yazarkafa

20 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Akın hakkında Bir Türk sinemacısı diye kötü konuşmak istemedim.Bu sitede şahsımın kim olduğunu bilen çoktur onlara ithafen yazıyorum. Dahi üstad falan, nedir bu tanımalamalar! Ya beyler hanımlar, hiç mi usta adam izlemedik. Kurgu İnnaritu've arriaga 'dan, sinematografi Demirkubuzdan ve angelepoulostan, öykücülük yılmaz güneyden kolajlanmış bir film bu. akın ın kendine dair ne unsuru var ya! ayrıca film baştan ayağa lobilerin beğenizisne hazırlanmış. Filmde bir tane iyi türk unsur söyleyin, Seksomanyak baba,hayat kadını anne, şeriatçılar, itirafçı ilk yalnız gecesinde esrar içen, lezbiyen ilişkiye giren bir devrimci kız! Devrimciler için esrar içmek, lezbiyen ilişkiye girmek büyük şeylerdir. 100 avro için yoldaşını sıkıştıran devrimci. Paranın esiri olmuş bu böyle bir devrimci olur mu? Olsa da bin de bir tanedir. Bu kötü unsuru niye filme koyarsın. Akın güya bir de kendini solcu tanımlıyor. Cahil duyarsız bir amcaoğlu, 2007 türkiyesinde bu ülkede hukuk yok diyen bir avukat.10 yılda geldiğimiz ab demokratikleşme sürecine bir hakarettir bu film. hoşçakal yarın filmini hatırlayın. idamlık devrimcilere bile hukuk yolu açılmış. Bu ne biçim bir aymazlıktır. Bu sahnedede oynayan Önder Çakar gibi bir adam. Ne olursa olsun Türkiyeyi eleştirmeyi maharet sayan sığ solculuk geçti bitti sanıyordum. Bir tane doğu toplumlarına dair iyi bir veri sunun? hadi fatih alman kökenli, Türkiyeyi tanımıyor. Bu filmin yapımcıları, oyuncuları hiç demez mi arkadaş bu memlekete bu haksızık yapılır mı diye. Fatih akın ın üzerinden daha büyük nemalanmak için bu kadar haksızlığa göz yumulur ağzı açılmaz mı? Bu film tamamen avrupa sinema lobilerine yönelik, oryantalist, aşağılayıcı, avrupanın desteklediği muhalif tüm unsurlara yer veren, lezbiyen ilişkiyi doğal gösteren bir film. amacı ödül almaktı başardı! tebrikler Fatih! Filmde tam avrupanın istediği unsurla var. Bu yazıyı okuyan herkes, Kürtçülük, homoseksüellik, oryantalist, kadın sorununu içinde barındıran bir film çeksin muhakkak avrupada anılır. Fatih gibi, kurguyu İnnaritudan, sinematografiyi, Demirkubuzdan, Angelepoulostan,öykücülüğü Yılmaz Güneyden kolajlayın, Cannes da büyük ödül bile alırsınız.
Dramaturjik bir yığın saçmalıkta cabası. Cam pervazına oturup poz kesen bir başkomiser. Bu ne saçmalıktır. Bir de diyorki, sokaklarda binlerce kürt çocuğu var, git onlara yardım et. Alan Parker bile filminde Türkiye hakkınad bu kadar saçmalamadı. O da, mahkuma mahkemede Türkiye ye ana avrat sövdürüyor , hakimde ona hakl veriyordu. O sahne ne kadar saçmaysa bu da o kadar saçma .
fatih akın a kızmıyorum. adamın yolu belli. ödül avcılığı yapacak ömrünün sonunakadar . Kalıbımıda basarım oscarda alacak.O işini yapıyor yolunda yürüyor.Bu kadarda öldü mü bu memleket, hiçbir yurdum insanı da çıkıp kardeşim sen naapmışın, ayıptır günahtır demezmi? Adama bir de çanak tutuyorlar. Kısaca bu film santim santim hesaplanmış ve ahlaksız bir film.bir memlekete bu kadar haksızlık edilmez. Ödüller benim için o kadar önemli değil, önce bir ahlakı olacak yapılacak işin. Böyle filmler çekmeye devam ederse, 10 tane oscar alsa benim gözümde bir izleyivci ve bir vatandaş olarak hiç bir değeri olmayacak
la-cineaste
la-cineaste

25 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
cannes de gosterilecegi carş iple cektik ve evet ozellikle fransiz basinindan cok olumlu elestiriler duymaya basladik, hatta festin basindan cars ya kadar gosterilen en iyi film oldugu yazildi !!!

elestirilerde genelde fatih akın ın filmde, birbirinden farklı hikayeleri cok gusel birbiri ile kesiştirdiği, uzerinde cokça durulan noktalardan birisi. Yasamın kıyısında nın internet sitesinde, fatih akın son donemde innaritu yu kesfettigini ve amores perros ve 21 grams tan cok esinlendigini soylemis, bu da yapılan elestirilerle birlesince, filmin kurgusuna dair oldukca ip ucu veriyor, bir yandan da nasıl bisey cıktı ortaya sorularını daha da siddetlendiriyor.
icimden bi ses yine bir fatih akın basyapıtı ile karsı karsıya oldugumuzu soyluyor. heyecanla beklemekteyim kendilerini.
eisenheimx
eisenheimx

28 Haziran 2007 tarihinde eklendi
yönetmen başarılı oyuncular başarılı film için söze gerek yokkk....
ersindurmus62
ersindurmus62

25 Ekim 2007 tarihinde eklendi
filmi antalya altın portakalda izledim ve çok beğendim ama kesinlikle bi duvara karsı değil ama oldukça güzel bir senaryo ve tabiki fatih akın farkı
bdrm-ekim
bdrm-ekim

26 Ekim 2007 tarihinde eklendi
filmi çok merak ediyorum,izledikten sonrada yorum yapacağım.bu filmi uzun zamandır bekliyordum zaten.bodruma bugün geldi:)
muher49
muher49

27 Ekim 2007 tarihinde eklendi
bu muhtesem filmi istanbullular sakin Cevahir AVM'deki sinemada izlemesinler. berbat ses sistemi sayesinde filmden tad alamiyorsunuz. ve de bilmeyenler icin, nedne turkiye'den aday olmadı: cunku oscar adayı olması için eylul sonuna kadar gsoterimde kalması gerekiyordu ve film turkiye'de o tarihte vizyona giremedi, almanya'da girdigi icin o ulkeden aday oldu. art niyet aramaya gerek yok.
hasan232
hasan232

27 Ekim 2007 tarihinde eklendi
sabırsızlıkla beklediğim filmi ilk çıktığı gün izledim ama nedense sanki bişeyler beni rahatsız ediyordu.Oda filmde bazı çalıntı sahnelerin olmasıydı(monster filminden çalınan lezbiyen çift mesela)onun dışında crashta ön plana çıkan farklı hayatların kesişmesi bu filmde de kullanılmış çokta güzel olmuş ayrıca fatih kurgusunuda buna çok güzel oturtmuş genel anlamda güzel film nurgül yeşilçay doğru seçimdi.yani bir filmin dört dörtlük olması beklenemez iyi ve kötü yanlarını bi terazide değerlendirdiğimde iyi yanı ağır bastı benim notum 10/7.3
hayatyaz-gecesi
hayatyaz-gecesi

27 Ekim 2007 tarihinde eklendi
hiçte güzel bi film değildi arkadaşlar hiç tavsiye etmiyorum..
kaan-atal
kaan-atal

27 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Nasıl bu kadar güzel yorumların yapıldığına inanamıyorum. Hatta arkadaşımızın bir tanesi türklerin ve almanların güldüğünden bahsediyor. Senaryo ödülünü zannediyorum lezbiyen ağırlıklı jüri verdi. Çünkü göz yaşartıcı şekilde kadınlar birbirlerini seviyor. Ortada ne bir konu var ne bir mesaj... öylece bakakalıyorsunuz perdeye ve benim gibi yaklaşık 250 kişi de... Kanyon gibi elit entellektüel bir yerde...
Güzel film yazan arkadaşların acaba hayatlarında gördükleri ilk film miydi?? Beyazperde.com da yazılan olumlu fikirler üzerine gittim ve teşekkürler sıkıcı bir 2 saat geçirdim.
symblq
symblq

28 Ekim 2007 tarihinde eklendi
merak ediyorum,bir filmde kullanılan argo ve iğrenç sahnelerin sayısı arttıkça film mükemmelleşiyormu? sıkıcı olmasından öte utançla izledim filmi..zaten sonu da pek bağlayıcı değildi.ayrıca NİYE benim güzel ülkem filmlerde bu kadar karamsar ve berbat bi yermiş gibi gösteriliyo?bir damla suyuna ,bi karış toprağına canımızı verdiğimiz ülkemizin resmi böylemi!içimde garip bi ağrıyla çıktım filmden.filmi kimseye tavsiye etmiyorum...kesinlikle!!!