safakozdeger
2 Kasım 2007 tarihinde eklendi
valla film hakkında olumsuz eleştirileri okuyunca anlamadım filmi neden beğenmediklerini ama sinemadan cidden anlamayan kişiler olduklarını düşünüyorum... Neyse film cidden çok iyiydi.fatih akın aldığı ödülü haketmiş.İyi bir yönetmen olduğunu bir kez daha ispatladı...
fatih akın yine çok iyi bir iş çıkarmış. senaryo ve özellikle kurgu çok başarılıydı. kopuk falan da değildi ayrıca. film eğer düz bir kurguyla yapılmış olsaydı bu kadar etkili olamazdı.
çoğu yerden fatih akın'ın türkiye'yi çok kötü gösterdiği ve yanlış tanıttığı gibi yorumlar yapılıyor. aksine fatih akın, türkiye'de yaşanan bazı gerçekleri yalansız bir şekilde gözler önüne sermiş. göz boyamaya çalışmak, bazı şeyleri olduğundan daha iyi göstermek ne bu sorunları çözebilir. ne de türkiye'de yaşananlar şeyleri değiştirebilir. aksine bunları gösterebilmek, bunlara değinebilmek cesaret ister ve ancak bu iyi bir etki yapabilir. istanbul'da kim tiner kullanan, bali çeken biri tarafından saldırıya uğramayacağına garanti verebilir?olabilecek (olan) kötü şeyleri görmezden gelmek, bunların yaşanmadığı ve gösterilemeyeceği anlamına gelmez.
kesinlikle ülkemizi küçük düşürmek için yazılmış bir senaryo ülkemiz insanını son derece çağ dışı geri kalmış gösteren bölücü terer örgütünü destekleyen onları haklı göstermeye çalışan mesajların var olduğu bi film tabi ki bu film ödül alır bu kadar ülkemizi sevmeyen kin besleyen ülke varken bu filmden başkasına ödül vermemeleri komik olurdu
Aman aman bi film deil bence..Tam bi innaritu özentisi..fath akın beni ilk kez hayalkırıklığına uğrattı.Nerde duvara karşı'dan aldıım zevk, alakası bile yok..Fatih Akın için bi deneme diyebiliriz bu film için.Bu kadar sansasyon yaratmasını ve ödül almasını da tuhaf karşıladım..
Açıkçası diğer Fatih Akın filmlerinden aldığım lezzeti alamadım.Diğer filmlerinde de olan bazı farklılıklar bu kez estetik gelmedi.Ayrıca durumlar senaryoya uydurulmuş yazın ortasında kurban bayramı gibi... Ama Türkiye'nin aşığılandığı yorumlarına katılmıyorum.Olan olaylar verilmiş kendimizden bu kadar korkmamalıyız bence... Bu kadar farklı iyi yada kötü söz söylenmesine sebep olması bile filmin bir yerlere işlediğini gösteriyor... Bir sürü film çekilsin iyi yada kötü bizde yorumlar yapalım sinema ve izleyici adına güzel olan da bu galiba.
Film herseyiyle bir mukemmel. Tebrik ediyorum seni degerli kardesimiz Fatih Akin. Sen bizim gururumuz oluyorsun yurtdisinda. Basarilarinin devamini diliyorum. Seni askere gitmedigin icin elestiren zihniyetin filmlerini begenmesinide beklemiyorum, cunku herkes senin gosterdigin yanlislarimizla yuzlesicek kadar cesur degil. Bizim guzelliklerimiz dunyaya , yanlislarimizida bize o guzel filmlerinle yansittigin icin sonsuz tesekkurler. Hep boyle kal... Sevgiler
Ben başka şeylere takıldım... Filmin başlangıcında ki kadar dökük bir benzin istasyonu emin olun Afrika'da bile yoktur... Adam profösör ama Türkiye'de eski bir Broadway'e biniyor... Atatürk havalimanı kirli ve paslı taşıtlarla dolu... Sürekli İstanbul'un en kötü yerleri gösteriliyor... Türkiye 3. dünya ülkesi diye bas bas bağırıyor film. Hadi bir yabancı yönetmen yapsa, Türkiye'ye ön yargılı der geçeriz de, Peki Fatih Akın ne yapmak istiyor? Yoksa film güzeldi, ona laf yok.
Merhaba, Film herşeyiyle kaliteli,oyuncular hakkını veriyorlar.Olumsuz yorum yapanlar ya filmi izlemedi,ya da sırf değişiklik olsun diye böyle bir yönteme başvurdular.Bazı yorumları baktım da türklük aşağılaması felan felan türden ilgisiz bir o kadar ilginç yorumlar var.Sonra filmin içindeki argo cümlelerden bahsedilmiş.Sanırım o arkadaşlar sansürlü türk filmi ve dizileri izlemeye alıştıkları için bu onlara yavan gelmiş.Ne diyeyim herkez izlediğini yazıyor,bence bu filmi izleyip beğenmemek güç. Saygılar...
konu güzel, film güzel, begendim..basta biraz kopukluk var gibi gelse de sonradan baglanacakmış hissi yaratıp da baglanmıyor olması bence daha guzeldi..Ayrıca Tr gerçekleri yansıtılmış, aynı şeyi yabancı yonetmenler kendi ulkeleri için de yapıyor, bazen bazı eksikliklerin göz önüne getirilmesi gerekiyor ki üzerine bilinçli gidilsin, gerçeklerden rahatsız olanlar aynı zamanda düzeltmek için çaba gösterenler olmalıdır. Bence rahatsız olacak bir durum yok .. Gayet başarılı
''100 avro için yuoldaşını sıkıştıran devrimci olurmu yaa.. fatih akın çok yanlış yapmış cık cık cık'' gibi bişey yazmış arkadaş.. Fatih akın ideal bir devrimmci portresi oluşturmaya çalıştıda bunu yapamadımı?? sonra filmde najatın babası olan adam sexual bi manyak olduda çok mu miden bulandı.. bence sen film hakkında görüşlerini değil filmdeki karakterlerle yaşadığın zıtlığı yansıtmışsın şu sayfaya.. ''Fatih gibi, kurguyu İnnaritudan, sinematografiyi, Demirkubuzdan, Angelepoulostan,öykücülüğü Yılmaz Güneyden kolajlayın, Cannes da büyük ödül bile alırsınız.''diyor e tabi.. arkadaşa sorsan çoook biliyor..
ilginç bittiği gerçeği var ama süper bir film var.. ayrıca bir not aktarayım filmde yaşlı anne otostop çekerek hindistana gittim istanbul'dan diyerek çok güzel bir bilgi sunuyor... 30 yıl filan önce hippie'ler için istanbul bir duraktı ve boğaz kenarlarında konaklamışlar ve istanbul'dan hindistana yola çıkmışlardır.
Filmin senaryosu fena değil ama Fatih Akın berbat etmiş senaryoyu. Biraz İnarritu tarzına benzetmek istemiş ama yüzüne gözüne bulaştırmış. Türkiye hapishanelerini araştırdığı kadar bizim kültürümüzü araştırmamış. (Bayram namazı için ezan okunuyor üstelik 2000'li yıllarda yaz günü bayram görmedik. Kazım Koyuncu'nun şarkısını bir bayan söylüyor. Kim bu? Kazım Koyuncu :)) )
Filmi Ingiltere'de DVD'den izledim ve filmde karsima cikan Turkiyeyi tanimakta zorlandim. Ulke hakkinda yaratilan imaj Pakistan ayarinda, yoz, fakir, tehlikeli,insan haklarinin hukukun hice sayildigi bir ulke imaji.
Bu mudur?Ulkeyi bizim yonetmenlerimiz dunyaya boyle mi taniyor? Sanatsal anlamda basarisi son derece tartisma goturur bu yapitin Cannes'e neden aday gosterildigini anlamak guc degil!!! Tebrikler Fatih Akin alirsin yakinda bu cabalarinin urununu!!!