Sabah 8de işten çıktım.Gece nöbetinden çıktım.12 saat uykusuzluğuma rağmen ben bu filme gidicem dedim ve gittim.İlk başlarda sanki bana Fatih Akın bunları elinde bir kırbaç zorla oynatıyor gibi geldi bana.(Bir resim geldi aklıma Fellini elinde kırbaç)Ama gerçekten gittiğime değdi.Çok güzel film kesilikle oscarlık film.Hele bir Karadenizli olarak(Artvin) Kazım Koyuncu’yu anmak sinemada çok güzel.
az önce cıktım gercekten cok basaralı bir film olmuş tebrik ediorum fatih akını gerçekten nurgül yeşilçayın oyunclugu ve ingilizceye olan hakimiyeti de çok çok iyi..
gerçektende çok başarılı bir film fatih akını yürekten kutluyorum emek harcayan herkesin yüreğine sağlık.....ilk defa bir fatih akın senaryosu ve filmini gördüm ve çok etkilendim gerçekten fatih akın çok önemli bir yetenek umarım dilediği her projeyi gerçekleştirir.....film bana baya bir felsefik geldi gerçektende hayatın bazen nasıl kıyısından yakalandığının ve yakalanamadığının yansımasını gördüm.....çok güzel ve başarılı.. bir şekilde....
Bütün Fatih Akın filmlerini izledim ama bu film benim fazla hoşuma gitmedi.Filmi fazla durağan buldum.Film çok yavaş akıyor.Birde İstanbulun kötü yanlarını göstermiş.Hiç iyi yanı yokmuş gibi.Oyunculuklar için söz söylemeye gerek bütün oyuncular gerçekten iyidi.
Filme büyük beklentilerle gitmiştim, tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Duvar'a Karşı'nın-bence muhteşem bir filmdir- yakınından bile gecemez. Filmdeki Türk karakterler son derece kötü, Türkiye'nin kanunları da kötü, İstanbul deseniz tinercilerin, sahipsiz köhne evlerin merkezi, eski eserlerin kiymetini bilmeyen cehalet-ahlak curumesi-egitimsizlik(filmden satırlar..)kol geziyor. Alman'ların ise inanamayacağınız kadar yüce gönüllü ve sevgi dolular...Ben bu yorumlardan sonra filmin Almanya adına oskar ady adayı oldugunu ogrendim, ne yalan soyleyeyim hic sasirmadim...
Fatih Akın, çok naif bir yönetmen. Yakaladığı iki kültür arası çatışma motifleri gerçekten ilginç ve önemli; aynı zamanda da eğlendirici. Yaşamın Kıyısında filmi çok güzel, film son karede bitmiyor, salondan çıktıktan sonrada sizi bırakmıyor. Bu arada bitiş sahnesini François Ozon'un Veda Vakti filminin son karesine benzettim.
Bence fazla abartılacak bir film değil, Kurgusu çok kötüydü, 1- Dünyanın hiçbir yerinde bayram namazı öğlen kılınmaz, 2- Bayram günü hiçbir mahkum tahliye edilmez 3- Bir insanı öldürmek 2 yıl cezadan fazlasını gerektirir. Ancak baba karakteri 2-3 yılda hapisten çıkı. Bunun gibi daha fazla sayabileceğim bir sürü abuk sabuk sahneler vardı filmde. Bu filme antalyada nasıl 5 altın portakal verildi hayret, birde en iyi kurgu dalında ödül aldı inanmak zor, Bence izlenmeye değmez. Bu arada film yine sonu olmadan bitti, buda ayrı bi sorun
Film,senaryo,karakterler ve oyunculuk her şey harika.Çok güzel bir yemekten aç kalkmaya benziyor, Yaşamın Kıyısında. Karakterler bu kadar yüzeysel anlatılmamalı,onları biraz daha tanımaza izin vermeliydi Akın.Yinede Fatih Akın'ın hayranları; yönetmenin gelişimini görmek adına filmi izlemeli diye düşünüyorum çünki artık daha kısa cümleler kuruyor.
Bağımsız sinemayı sevenler için önemli bir film...Duvara karşı kalitesine erişememiş ama ben aynı keyfi aldığımı söyleyebilirim...Teşekkürler fatih akın...