Yaşamın Kıyısında

ozgurparis101
ozgurparis101

31 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Olanaüstü bi film kesinlikle göründüğünden daha derin olduğunu düşünüyorum herkes bu filmi izlemeli ve yönütmeninin bi Türk olduğu için gurur duymalı.
Fatih Akın kesinlikle çok başarılı bi yönetmen; zaman kavramıyla ve kurguyla çok güzel oynamış, oyunculuğa gelince; hepsi çok başarılı, Nurgül Yeşilçay ve Baki Davrak öne çıkmış.
Film bi Avrupalının gözüyle Türkiye'ye çok farklı bi pencereden bakmamı sağladı ve malefes izlediklerim gerçekti; Fatih Akın'ın kompleksleri olduğu için Türkiye'yi kötü tanıttığı düşünmüyorum çünkü diğer filmlerinde de toplumun aksayan yönlerinden senaryo yazdığını düşünüyorum...9/10
koala70
koala70

9 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Hayatın akışı elbette bir yerde kesilecektir.Bu ,ya bir gün sana bir araba çarpar,ya kaza kurşunu yersin,ya kalp kiriz geçirirsin,yada yaşın artık kemale ermiştir,ecel kapıyı bu yüzden çalmıştır,ve seni öbür dünyaya götürmüştür.Ve buna benze bir çok olay.Fatih Akının bu son filmi olan Yaşamın Kıyısında,insan yaşamının değeri ve bizim bu değeri farkına varmamız üzerine bir yapım.Filmin akışı içinde kaybolmuş,yeni bir şeyler beklerken,bir anda film THE END oluveriyor.tabi seyirce şokta,bu film böyle biter mi?...Bitmemesi gerekirdi diye düşünen çok insan olmuştur.Doğal olarak insanlar filmin sonunda daha farklı şeyler bekliyordu,ve bu beklentiler kimileri için karşılanmadı.Durum böyle olunca bazı kesimler tarafından pek olumlu not alacağını düşünmüyor açıkçası.Teorinin güzel,fakat pratiğin kötü olduğunu bir film.Daha iyi oyuncular,daha iyi mekanlar kullanılarak daha iyi bir film yapılabilirdi. Fakat Fatih Akını, düşüce ve hayal gücü olarak geleceğin yönetmenlerinden biri olarak görüyorum.10/7
cansubabacan11
cansubabacan11

28 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
Cok guzel bır fılm sonu kesınlıkle sıradanlıktan uzak bence cok basarılı etkıleyıcı aynı zamanda gercekcı bır fılm. Fatıh akının elının degdıgı her film gibi izlenmesi gereken bir yapım. Nejat işlerin filmde olması bir sürpriz olmus karakterler cok oturmus ıngılızce de turkce de almanca da gerektıgı yerde gerektıgı kadar kullanılmıs onun dısında filmdeki siyasi ve duygusal olaylar cok basarılı ıslenmıs, aldıgı oduller bosuna degıl. Fatıh Akının yenı fılmlerını 4 gozle beklıyorum.
yavuzkasimay
yavuzkasimay

9 Kasım 2007 tarihinde eklendi
güzel bir film ama o kadar. fatih akın'ın çok beğendiğim bir filmi olmadı zaten. uluslararası alanda kazanda kazandığımız ödüllerin bize ve kültürümüze eleştiride bulunan kişi veya yapımlara verildiği, bunun da altında yatan ana motivin kültürel ve etik açıdan bozulmuş toplumların ödül alan hikaye veya kişileri kendilerine yakın hissetmesi olduğunu düşünüyorum. haksız da değiller. biz de onlara çok benziyoruz artık.
haceremail
haceremail

12 Kasım 2007 tarihinde eklendi
oscar ı alır belki...
fatih akın istanbul da faşizm kol geziyor demiş...
bence ülkesini daha iyi tanıtmaya çalışsın..
zaten türkiye adına değil almanya adına yarışıyor..
toxicty
toxicty

8 Eylül 2006 tarihinde eklendi
nurgul yesılcay oldıktan snra bu fılmı tek gecerım tabee kadın resmen yasatıyor karakterını helal olsn wallahaaa..
umut-kahya
umut-kahya

29 Kasım 2007 tarihinde eklendi
ilginç bittiği gerçeği var ama süper bir film var.. ayrıca bir not aktarayım filmde yaşlı anne otostop çekerek hindistana gittim istanbul'dan diyerek çok güzel bir bilgi sunuyor... 30 yıl filan önce hippie'ler için istanbul bir duraktı ve boğaz kenarlarında konaklamışlar ve istanbul'dan hindistana yola çıkmışlardır.
prospero82
prospero82

9 Ocak 2008 tarihinde eklendi
fatih akın tarzı baz alındığında ortalama bir film..fakat çoğu kişi gibi benim de nurgül yeşilçay'ın canlandırdığı karakter içime sinmemiştir;film bu noktada eksik kalır.
MİRKWOODLULEGOLAS
MİRKWOODLULEGOLAS

4 Kasım 2007 tarihinde eklendi
g. innaritu tarzıyla( 21 gram, paramparça aşklar ve köpekler ya da babel)ile parçalı öykü ,yapboz birleştimesi gibi kurgusu ve olaylar kişiler arası teğet geçişleri ile farklı bir tad olmuş, ben beğendim. temmuzda dan sonra en iyi fatih akın filmi bence
sinema
1 ziyaretçi
27 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Hayatın tıpkı birbirine dolaşmış bir ip yumağı gibi olduğunu anlatan harika bir yapım. Bazılarının kör düğümü çözülüyor, bazıları ise kesilip kopuyor. Oyunculuk performansları ve senaryosu göz dolduruyor. Tuncel Kurtiz ve Nurgül Yeşilçay en iyi performanslarını sergiliyor sanki. Başka hayatların içinden geçiyoruz, farklı yaşamların. Hiçbir şeyin dışarıdan bakıldığı gibi görülmeyen yüzlerin, iç içe doldurulmuş hikayelerin, kesişen kader yollarının, dostlukların, ailelerin ortasından yürüyoruz. Filmde ilgi çekici bir diğer nokta ise Türk-Alman ilişkileri. İnsanların toplum içinde Türkçe selamlaşmaktan utanması, Almanların Türklerin kültürlerini, yasalarını, sahip oldukları hayat şartlarını ve haklarını görünce küçümsemesi, kabullenmemesi. Bütün evini, dostlarını, işini bırakıp başka bir ülkede yeni bir hayat kurmak. Yaşamın kıyısında çok doğru bir ad olmuş film için. Yaşamın uç noktalarında yaşayan karakterler var filmde kimisi sınırda hayat mücadelesi veriyor kimisi aşağıya yuvarlanıp ölüyor. Hiç sıkılmadan kendini izleten, etkileyen nadir filmlerden. Türk yönetmenler arasında çok başarılı bir yere sahip olan Fatih Akın'ın en iyi filmi bana göre. Pulp Fiction tarzı, her karakterin ayrı hikayesi anlatılıyor, film ilerledikçe kesişmeler, çakışmalar oluyor. Harika bir film. İzlemeye değerde artar bile.
dr-onderyel
dr-onderyel

9 Kasım 2007 tarihinde eklendi
öncelikle şunu belirteyim bu filme kesinlikle anne,baba veya çocuğunuzla gitmeyin hatta hiç gitmeyin,çünkü hele ilk dakikalar küfür,genel evler,cinsel ilişkilerle başlıyor,bu film almanyadan oscar adayı olmuş ki alır çünkü bir türk ancak milletini ve vatanını bu kadar kötü ve aşşalamış gösterebilir,türkler sürekli kaba küfür eden,istanbul sadece tinercilerin dolaştığı,köhne,yıkık dökük..vs. gösterilmiş,evet bunlar yokmu vara ama tamamı böyle gösterilmiş,almanlar kültürlü,saygın gösterilmiş,adam ceza evine giriyor alman gardiyan hücrenin küçüklüğünden dolayı mahkumdan özür diliyor,ama türkiyede görevlinin ağzında küfür,benim milletim,benim türkiyem böyle değildir.bir türk yönetmeninden böyle bir film çıkmasına üzüldüm,bence orhan pamuk yolunda gitmeye çalışıyor,üzüldüm.on üzerinden sıfır bile bence sıfır puan almışlara hakaret olur,bu filme sanatsal bakamıyorum,çünkü benim milli varlıklarımı küçük düşürücü gösteren hiçbir görüşün sanatsal yönü yoktur.yazık...
fpegasos
fpegasos

1 Kasım 2007 tarihinde eklendi
fatih akın'ı çok beğendiğim için büyük umutlarla gittim filme. evet film güzel, çok önemli meseleleri görkem ya da abartı olmadan çarpıcı bire şekilde gösteriyor. ancak öyle tokat gibi de etki bırakmıoyr. daha iyi bir film olabilirdi. ayrıca nurgül yeşilçay'ın oyunculuğu filmdeki en kötü oyunculuktu, rolüne hiç bürünememiş. eğer o karakteri başkası oynasaydı eminim film çok daha güzel olurdu.
johnnydepp-1903
johnnydepp-1903

22 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Fatih akının yaptıgı her iş kendine benziyo sıfırda sıfır elde var kocaman bir sıfır !
000alper
000alper

5 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Güzeldi.Sadece Alman kültürüyle yetişmiş birisinin , Alman değerlerine karşı , 'hippi' bile olsa Alman bir kızın , tanımadığı birisine yemek ısmarlayacak , hatta giysilerini verecek kadar bonkör olmasını inandırıcılıktan uzak buldum.
yazarkafa
yazarkafa

20 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Akın hakkında Bir Türk sinemacısı diye kötü konuşmak istemedim.Bu sitede şahsımın kim olduğunu bilen çoktur onlara ithafen yazıyorum. Dahi üstad falan, nedir bu tanımalamalar! Ya beyler hanımlar, hiç mi usta adam izlemedik. Kurgu İnnaritu've arriaga 'dan, sinematografi Demirkubuzdan ve angelepoulostan, öykücülük yılmaz güneyden kolajlanmış bir film bu. akın ın kendine dair ne unsuru var ya! ayrıca film baştan ayağa lobilerin beğenizisne hazırlanmış. Filmde bir tane iyi türk unsur söyleyin, Seksomanyak baba,hayat kadını anne, şeriatçılar, itirafçı ilk yalnız gecesinde esrar içen, lezbiyen ilişkiye giren bir devrimci kız! Devrimciler için esrar içmek, lezbiyen ilişkiye girmek büyük şeylerdir. 100 avro için yoldaşını sıkıştıran devrimci. Paranın esiri olmuş bu böyle bir devrimci olur mu? Olsa da bin de bir tanedir. Bu kötü unsuru niye filme koyarsın. Akın güya bir de kendini solcu tanımlıyor. Cahil duyarsız bir amcaoğlu, 2007 türkiyesinde bu ülkede hukuk yok diyen bir avukat.10 yılda geldiğimiz ab demokratikleşme sürecine bir hakarettir bu film. hoşçakal yarın filmini hatırlayın. idamlık devrimcilere bile hukuk yolu açılmış. Bu ne biçim bir aymazlıktır. Bu sahnedede oynayan Önder Çakar gibi bir adam. Ne olursa olsun Türkiyeyi eleştirmeyi maharet sayan sığ solculuk geçti bitti sanıyordum. Bir tane doğu toplumlarına dair iyi bir veri sunun? hadi fatih alman kökenli, Türkiyeyi tanımıyor. Bu filmin yapımcıları, oyuncuları hiç demez mi arkadaş bu memlekete bu haksızık yapılır mı diye. Fatih akın ın üzerinden daha büyük nemalanmak için bu kadar haksızlığa göz yumulur ağzı açılmaz mı? Bu film tamamen avrupa sinema lobilerine yönelik, oryantalist, aşağılayıcı, avrupanın desteklediği muhalif tüm unsurlara yer veren, lezbiyen ilişkiyi doğal gösteren bir film. amacı ödül almaktı başardı! tebrikler Fatih! Filmde tam avrupanın istediği unsurla var. Bu yazıyı okuyan herkes, Kürtçülük, homoseksüellik, oryantalist, kadın sorununu içinde barındıran bir film çeksin muhakkak avrupada anılır. Fatih gibi, kurguyu İnnaritudan, sinematografiyi, Demirkubuzdan, Angelepoulostan,öykücülüğü Yılmaz Güneyden kolajlayın, Cannes da büyük ödül bile alırsınız.
Dramaturjik bir yığın saçmalıkta cabası. Cam pervazına oturup poz kesen bir başkomiser. Bu ne saçmalıktır. Bir de diyorki, sokaklarda binlerce kürt çocuğu var, git onlara yardım et. Alan Parker bile filminde Türkiye hakkınad bu kadar saçmalamadı. O da, mahkuma mahkemede Türkiye ye ana avrat sövdürüyor , hakimde ona hakl veriyordu. O sahne ne kadar saçmaysa bu da o kadar saçma .
fatih akın a kızmıyorum. adamın yolu belli. ödül avcılığı yapacak ömrünün sonunakadar . Kalıbımıda basarım oscarda alacak.O işini yapıyor yolunda yürüyor.Bu kadarda öldü mü bu memleket, hiçbir yurdum insanı da çıkıp kardeşim sen naapmışın, ayıptır günahtır demezmi? Adama bir de çanak tutuyorlar. Kısaca bu film santim santim hesaplanmış ve ahlaksız bir film.bir memlekete bu kadar haksızlık edilmez. Ödüller benim için o kadar önemli değil, önce bir ahlakı olacak yapılacak işin. Böyle filmler çekmeye devam ederse, 10 tane oscar alsa benim gözümde bir izleyivci ve bir vatandaş olarak hiç bir değeri olmayacak