Yaşamın Kıyısında

s.severus
s.severus

21 Ekim 2008 tarihinde eklendi
Fatih Akının filmini berbat bir kopyasından izledim.Beğendim filmi.Fatih beyde kesişen yaşamlar furyasına dahil olmuş bu filmle.Bu film gerçektende önceki filmleriyle ayrılıyor biryerde önceki filmlerinin tamamı sanırım popcorn filmler olarak nitelendirilebilir kanımca bu film Akının filmografisinde belkide dönüm noktası olabilecek bir yerde duruyor.Film gerçekten dramatik yaşamlara odaklanmış.Filmde Türklere karşı sert eleştirilerin olduğu falan söylenmiş ben pek öyle birşey göremedim doğrusu.Gayet günümüz gerçeklerine uygun şekilde anlatılmış öyküler.Akın devamlı sanırım Almanyada yaşadığı için ordaki Türklerin yaşamına burada bulunan bizlerden daha vakıf ve gözlemcidir.Abartma olduğunu düşünmüyorum.Türkiyede geçen sahneler içinde öyle.Farklı karakterler üzerindeki aslında tek bir kişide Aytende birleşen bir konu mevcut.Filmin başında ve finaldeki aynı sahnede bulunan Kazım Koyuncu üzerine geçen birkaç cümleli konuşmalar içimi eriten kareler oldu.(Fondaki türküyle beraber tabiki)sonuçta filmin ödülü hakettiğini düşünüyorum ve kutluyorum
aa-tamer
aa-tamer

10 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Filmin senaryosu fena değil ama Fatih Akın berbat etmiş senaryoyu.
Biraz İnarritu tarzına benzetmek istemiş ama yüzüne gözüne bulaştırmış.
Türkiye hapishanelerini araştırdığı kadar bizim kültürümüzü araştırmamış.
(Bayram namazı için ezan okunuyor üstelik 2000'li yıllarda yaz günü bayram görmedik. Kazım Koyuncu'nun şarkısını bir bayan söylüyor. Kim bu? Kazım Koyuncu :)) )
invinoferitas
invinoferitas

29 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Tesadüfler Fatih Akın sinemasının vazgeçilmezi,Fatih Akın sineması da benim vazgeçilmezim.Tesadüflerin ve usta oyuncuların filme kattığı tat muhteşem.İzlenmesi şart tadına doyulamayacak bi film.
ozkan-green21
ozkan-green21

9 Eylül 2006 tarihinde eklendi
*Fatih Akın+Dram+Nurgül Yeşilçay'ın oyunculuğu,harika bir film olacağından kimsenin kuşkusu olmasın.Film hakkında tv.den bilgi almıştım,ve şunu da söyleyeyim,bu bir lezbiyen filmi değildir!-Ben çok merak ediyorum açıkcası...//*
sema-keles82
sema-keles82

5 Aralık 2007 tarihinde eklendi
ben bu filmi hiç beğenmedim.izlerken çok sıkıldım ve hiçbir zevk almadım.bir de bu filme en iyi senaryo ödülü verilmesine inanamıyorum.doğru düzgün bir senaryosu bile yok ki.olay örgüsü çok zayıf.bir de film bir sona bağlanmadan bitti.ayrıca nurgül yeşilçay'ın oyunculuğunu da soğuk ve yapmacık buldum.hele türkçe aksanlı zorlama ingilizce konuşması çok saçmaydı.bir de lezbiyenlik filmin içine girince bence iyice saçmalamışlar.ayrıca Trabzon'lulara da hakaret edildiğini düşünüyorum.bir Trabzonlu olarak bu durumu kınıyorum.fatih akın trabzonspor taraftarıymış.ama filminde bu memleketi ve türkleri aşağılamış.alman propagandası yapmaya çalışmış.aşağılanmak hakaret görmek ve sıkılmak isteyenler izlesin...
hurricaned-2
hurricaned-2

12 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Almanyanın oscar temsilcisi Türk yönetmenli filmi "Yaşamın Kıyısında "...
son zamanların gözde yöntemi "paralel zamansallık" denilen kurgulama ile birçok ödül almış kimine göre güzel bana göre ise rezalet bir film..öncelikle " Duvara Karşı " gibi çarpıcı bir film değil..yalnız iki filmde de dikkatimi çeken Almanyada yaşayan Türklerin nekadar rezil bir durumda olduğudur(ben bilmiyorsam da yansıtılan bu,sonuçta dünyada bunu bilmeyen milyonlarca insan bu filmler sayesinde böyle bilecek).eminim ordaki Türkler içinde bu toprak üzerindekilerden daha milliyetçi ve dinine daha bağlı insanlar vardır ama bizim yönetmenimiz nedense Dünyaya madalyonun bizler için kötü olan tarafını göstermekte ısrar ediyor.istanbul da yaşanan tinerciler ve kapkaç olayları..bunlar yaşanmıyor değil ancak bu gerçeği göstermek zorunda değiliz..eğer gerçekleri anlatmaya,göstermeye bu kadar meraklı ve cesuruz o zaman zafer ve destanlarla dolu tarihimizi filme çekmeye biryerlerden başlasak iyi olacak!! Almanyada doğan Türk kökenli bir insandan Türk-Alman merkezli bir film beklemek olası ancak ben;almanların çok kültürlü,medeni,yardımsever biz Türklerin ise;sorunlu,barbar,küfürbaz,kültürsüz,hukuk sistemi çökük vs bir şekilde gösterilmesine karşıyım..1 Mayıs olaylarının ülkemizde sıkıntılı yaşandığıda gerçek..ama dediğim gibi bizim bu gerçekleri "evin kirli çamaşırlarını mahalleye taşıyan çocuk" misali Dünyaya reklam yapmamıza gerek yok,özelliklede bu günlerde!
herşeyi geçtim; kurgu gereği filmin başındaki ve sonundaki sahne aynı..karadeniz müziğinin eşsiz tadını duyuyoruz benzinlikte bir bayram günü ama film başlarken aynı sahnede Kazım Koyuncu türküyü söylerken son sahnede şevval sam söylüyor..bu bir hata mı yoksa kimilerine göre dahi yönetmenin yaptığı ve milletimizin süslü kelimelerle farklı anlamlar yüklediği bir sahne mi anlayamadım..ancak anladığım birşey var ki;şimdi 26 yaşımdaysam ve 10 yaşımdan beri hiçbir şekilde kaçırmadığm bayram namazları için ezan okunmadığını söylüyorsam bana güvenin..nejatın, lottenin annesine kurban bayramını anlattığı pencere önündeki sahnede ciddi bir hata var!!!
bu film oscar alır neden mi çünkü orhan pamuk nobel aldı!!! bu filme puan vermiyorum
burakaltunsoy
burakaltunsoy

11 Kasım 2007 tarihinde eklendi
bence filmin tek artısı nurgül yeşilay'dı.bi film içinde birçok rolün üstesinden hakkıyla kalktı.
bittersweetsymphony
bittersweetsymphony

29 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Türk-Alman ilişkileri çok iyi gözlemlenmiş.Senaryo güzel ilginç.Sonu insana dokunuyor.
adofina
adofina

30 Ekim 2007 tarihinde eklendi
gerçekten iyi bi filmdi kültürler arasında gidip gelmek fatih akının sinemasında belkide en güzel şeylerden biri. hiç sıkılmadan izledim, oyuncularda çok başarılı daha ne denilebilir izlenmeli..
Server Bedii
Server Bedii

2 Mart 2009 tarihinde eklendi
Konusu ve Sonu Çok Daha İyi Olabilirdi.Fakat Olayların Birbirine Bağlanışı Çok İyiydi Diyebilirim.10/7
cemre-365
cemre-365

13 Eylül 2006 tarihinde eklendi
gümbür gümbür gelioooo
muratcan3
muratcan3

26 Mart 2008 tarihinde eklendi
Realist ve güzel kurgulu bir film. Ama kullanılan uslup ve dil çok itici... Sizi bilmem ama ben kız arkadaşımı bu filme götüremem. Bilmem anlatabildim mi ?(Tuncel Kurtis'ten ötürü)
safakozdeger
safakozdeger

2 Kasım 2007 tarihinde eklendi
valla film hakkında olumsuz eleştirileri okuyunca anlamadım filmi neden beğenmediklerini ama sinemadan cidden anlamayan kişiler olduklarını düşünüyorum... Neyse film cidden çok iyiydi.fatih akın aldığı ödülü haketmiş.İyi bir yönetmen olduğunu bir kez daha ispatladı...
sinema
1 ziyaretçi
9 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Film her yönüyle çok iyi ama kurgusuyla mükemmel bir film. Evet bazı Türkleri ve Türkiye'nin bazı tutumlarını eleştiren bir film (haklı olarak) ancak aynı zamanda Alman halkına da bir eleştrisi var filmin. Aynı zaman da Avrupa Birliğine de (haklı olarak)-(sert bi şekilde).Film, yaşamın kıyısında kalmış karakterleri anlatıyor. Bu karakterler tesadüf olaylarla birbirlerini buluyor. Almanya'nın bu filmi Oscar adayı yaparak ne kadar doğru bir karar aldıkları apaçık ortada.
Not: Bazıları film için ''Türk halkını Dünya'nın en kötü halkı olarak göstermiş'' görüşünü savunarak filmi beğenenleri eleştirmiş. Filmdeki en iyi karakter bir Türk (Nejat Aksu)!!!
fringe-2
fringe-2

28 Ekim 2007 tarihinde eklendi
film güzeldi ama beni çok gerdi konusu senaryosu oyunculuk güzeldi.nurgül yeşilçaya drama dışında bi rol yakışmadığı bir kere daha gördüm.fatih akın artık türkiyeden kendine bi destek gelmediğini görünce almanya dan şansını deniyo ne diyelim sonuçta yarı türk yapımı bi film oscarda başarılar dilerim