Yaşamın Kıyısında

hsnarslan
hsnarslan

30 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Film,senaryo,karakterler ve oyunculuk her şey harika.Çok güzel bir yemekten aç kalkmaya benziyor, Yaşamın Kıyısında. Karakterler bu kadar yüzeysel anlatılmamalı,onları biraz daha tanımaza izin vermeliydi Akın.Yinede Fatih Akın'ın hayranları; yönetmenin gelişimini görmek adına filmi izlemeli diye düşünüyorum çünki artık daha kısa cümleler kuruyor.
zeki1979
zeki1979

30 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Bağımsız sinemayı sevenler için önemli bir film...Duvara karşı kalitesine erişememiş ama ben aynı keyfi aldığımı söyleyebilirim...Teşekkürler fatih akın...
feritbakir
feritbakir

5 Kasım 2007 tarihinde eklendi
filmden anlayanlar için gerçekten güzel bir film.Görüntüyle senaryoyla müzikle dört dörtlük bir film.Fatih Akın'ı tebrik ediyorum.
ibrahim12312
ibrahim12312

28 Ekim 2007 tarihinde eklendi
güzel bir filimdi bence
hasan232
hasan232

27 Ekim 2007 tarihinde eklendi
sabırsızlıkla beklediğim filmi ilk çıktığı gün izledim ama nedense sanki bişeyler beni rahatsız ediyordu.Oda filmde bazı çalıntı sahnelerin olmasıydı(monster filminden çalınan lezbiyen çift mesela)onun dışında crashta ön plana çıkan farklı hayatların kesişmesi bu filmde de kullanılmış çokta güzel olmuş ayrıca fatih kurgusunuda buna çok güzel oturtmuş genel anlamda güzel film nurgül yeşilçay doğru seçimdi.yani bir filmin dört dörtlük olması beklenemez iyi ve kötü yanlarını bi terazide değerlendirdiğimde iyi yanı ağır bastı benim notum 10/7.3
otraju
otraju

4 Kasım 2007 tarihinde eklendi
fatih akın yine çok iyi bir iş çıkarmış. senaryo ve özellikle kurgu çok başarılıydı. kopuk falan da değildi ayrıca. film eğer düz bir kurguyla yapılmış olsaydı bu kadar etkili olamazdı.

çoğu yerden fatih akın'ın türkiye'yi çok kötü gösterdiği ve yanlış tanıttığı gibi yorumlar yapılıyor. aksine fatih akın, türkiye'de yaşanan bazı gerçekleri yalansız bir şekilde gözler önüne sermiş. göz boyamaya çalışmak, bazı şeyleri olduğundan daha iyi göstermek ne bu sorunları çözebilir. ne de türkiye'de yaşananlar şeyleri değiştirebilir. aksine bunları gösterebilmek, bunlara değinebilmek cesaret ister ve ancak bu iyi bir etki yapabilir.
istanbul'da kim tiner kullanan, bali çeken biri tarafından saldırıya uğramayacağına garanti verebilir?olabilecek (olan) kötü şeyleri görmezden gelmek, bunların yaşanmadığı ve gösterilemeyeceği anlamına gelmez.
nilsu363
nilsu363

6 Kasım 2007 tarihinde eklendi
fatih akının iyi bir yönetmen olduğunu film doğrulamış. Yalnız ben müthiş bir vuruculuk ya da çok can alıcı birşey bulamadım filmde.Karakterler doğal hayatın içinden ama alınacak bir ders, filmden çıkınca müthiş bir sarsıntı hissetmedim açıkçası. En çarpıcı olan Nurgül'ün her karakteri çok iyi taşıyabildiğini bir kez daha görmüş oldum. Nugül'e tebrikler...
Esinguler83
Esinguler83

23 Nisan 2020 tarihinde eklendi
Bugun izledim izledim.en guzel filmdi.Bayildim.Fakat sinemw kanali kapaninca yarida kaldi ama harikaydi.Oyuncular mukemmel.
ebuyrukcu
ebuyrukcu

30 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Fatih Akın ve Nirgül Yeşilçay benim bu filme gitme nedenim.İki usta iki sanatcı.Ama büyük bir hayal kırıklığına uğradım.O filme verdiğim paraya ilk kez acıdım.Konu oldukca başarısız ve işin ilginci ilk kez ben Yeşilçay ıda başarısız buldum.Fatih Akın ada yakışmamıs.Filmdeki Türkiye alehindeki mesajlarda çok kötü.Artık Akın benim gözümde sıradan olmuştur.
requiemforadream747
requiemforadream747

25 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Filmdeki türkiye imajinda bence herhangi bi sorun yok..oldukca gercekci maalasef..taksimin arka sokaklarinda öldürülen loretto örnegi gibi...Senaryo bence iyi..ama Filmi ben beğenmedim..Daha iyi bir son bekliyordum bi de açıkcasi..ya bi de Son olarak Nurgül Yeşilçay in ingilizcesi çok yapay geldi bana..sanki kagıttan okuomuş gibi..Arşivime eklerim ama belki bi gün :)
kaan-atal
kaan-atal

27 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Nasıl bu kadar güzel yorumların yapıldığına inanamıyorum. Hatta arkadaşımızın bir tanesi türklerin ve almanların güldüğünden bahsediyor. Senaryo ödülünü zannediyorum lezbiyen ağırlıklı jüri verdi. Çünkü göz yaşartıcı şekilde kadınlar birbirlerini seviyor. Ortada ne bir konu var ne bir mesaj... öylece bakakalıyorsunuz perdeye ve benim gibi yaklaşık 250 kişi de... Kanyon gibi elit entellektüel bir yerde...
Güzel film yazan arkadaşların acaba hayatlarında gördükleri ilk film miydi?? Beyazperde.com da yazılan olumlu fikirler üzerine gittim ve teşekkürler sıkıcı bir 2 saat geçirdim.
aydemir77
aydemir77

27 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Duvara Karşı kadar iyi olmayan, Türkiyeye Almanyadan bakan,fazla rastlantı içeren, 21 Gram veya Paramparça aşklar ve köpekler tarzı kesişen hayatlar senoryosuna sahip ve bu yönüyle özgün bulmadığım, Nurgül Yeşilçayın daha iyi olması gerektiği, daha iyi mesajlar vermesi gereken ancak izlenebilecek bir film...
dududd
dududd

29 Ekim 2007 tarihinde eklendi
gerçektende çok başarılı bir film fatih akını yürekten kutluyorum emek harcayan herkesin yüreğine sağlık.....ilk defa bir fatih akın senaryosu ve filmini gördüm ve çok etkilendim gerçekten fatih akın çok önemli bir yetenek umarım dilediği her projeyi gerçekleştirir.....film bana baya bir felsefik geldi gerçektende hayatın bazen nasıl kıyısından yakalandığının ve yakalanamadığının yansımasını gördüm.....çok güzel ve başarılı.. bir şekilde....
mister1408
mister1408

30 Ekim 2007 tarihinde eklendi
ben herkesin söylediği gibi bir fatih akın filmi olduğunu düşünmüyorum bence çok başarılı ve yoldan ayrı bir film herks izlemeli çok güzel resmen filmin hayranı oldum bence herkes izlemeli ve açıkçası ben duvara karşı ve fatih akın ı epk sevmem buna rağmen beni inanılmaz derecede etkileyen bir film
la-cineaste
la-cineaste

25 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
cannes de gosterilecegi carş iple cektik ve evet ozellikle fransiz basinindan cok olumlu elestiriler duymaya basladik, hatta festin basindan cars ya kadar gosterilen en iyi film oldugu yazildi !!!

elestirilerde genelde fatih akın ın filmde, birbirinden farklı hikayeleri cok gusel birbiri ile kesiştirdiği, uzerinde cokça durulan noktalardan birisi. Yasamın kıyısında nın internet sitesinde, fatih akın son donemde innaritu yu kesfettigini ve amores perros ve 21 grams tan cok esinlendigini soylemis, bu da yapılan elestirilerle birlesince, filmin kurgusuna dair oldukca ip ucu veriyor, bir yandan da nasıl bisey cıktı ortaya sorularını daha da siddetlendiriyor.
icimden bi ses yine bir fatih akın basyapıtı ile karsı karsıya oldugumuzu soyluyor. heyecanla beklemekteyim kendilerini.