Hesabım
    Nefes
    Nefes
    26 Ekim 2007 Sinemada | 1s 24dk | Dram
    Yönetmen Kim Ki-duk
    |
    Senarist Kim Ki-duk
    Oyuncular: Chen Chang, Jung-woo Ha, Ji-a Park
    Orijinal adı Soom
    Üyeler
    3,2 173 Puanlama, 22 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    42. Antalya Film Festivalinde sempatik tavırlarıyla Türk sinema izleyicilerinin de gönlünü çalan Kim Ki-Duk'un en kaydadeğer filmlerinden biri olan "Nefes", Kim Ki-Duk hayranlarının beğenisine sunuldu. Boş Ev, Zaman gibi çalışmaları ile son yıllarda filmleri merakla beklenen yönetmenlerden biri olan Kim Ki-Duk, 14. filmi Nefes’te, hapishanedeki bir adamla evli bir kadının aşkını beyazperde'ye aktarıyor. Boş Ev’den bu yana, en farklı çalışması olduğu söylenen Nefes, sinemaseverler tarafından yine ilgi ile karşılanması beklenen bir Kim Ki-Duk klasiği.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Nefes

    Kim Ki-Duk’un Oyunları

    Yazar: Eylem Kaftan
    Tüm neden-sonuç ilişkilerine karşı çıkan, beklentileri ve klişeleri sürekli olarak ortadan kaldıran, rasyonel açıklamalara itibar etmeyip, insan ilişkilerindeki en beklenmedik tepkiler üzerinden oyunlar yaratan, tuhaf ve alışılmadık bir film üzerine ne söylenebilir? Nefes filmini yapmadan kısa bir süre önce büyük bir kaza geçiren Kim Ki-Duk, bu kazanın onun dünyaya bakışını da epey değiştirdiğini söylüyor. Herşeyi fazla ciddiye aldığımız modern ve soğuk hayatlarımızda o kazadan beri en önemli şeyleri minimize edip, en önemsiz gereken şeylere daha fazla değer vermeye karar verdiğini söylüyor. İşte tam da bu yüzden aslında klasik bir şekilde anlatılan tüm öyküler, bir bakıma, miladını tamamlarken, Kim Ki-Duk artık olgunluğa erişmiş bir yönetmen olarak kendi kurguladığı hikayeler ve genelde sinema için "Fazla ciddiye almayın arkadaşlar, aslında hepsi bir oyun" diyor gibi. Geçtiğimiz Cannes
    Öneriler

    Oyuncular

    Chen Chang
    Rolü : Jang Jin
    Jung-woo Ha
    Rolü : husband
    Ji-a Park
    Rolü : Yeon
    Kim Ki-duk
    Rolü : Prison Warden

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    MİRKWOODLULEGOLAS
    MİRKWOODLULEGOLAS

    Takipçi 69 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    25 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    21 ekimde filmekiminde izledim, daha iyi olabilirdi. en iyi kim ki duk filmleri sırasında, zaman, boş ev ve de ilkbahar sonbahar ...dan sonra gelir.. beklediğim kadar iyi değildi.
    hurricaned-2
    hurricaned-2

    Takipçi 43 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    14 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    imkanim dahilinde her filmini izlemeye calistigim bir yonetmen kim ki duk.nefes filminide sabirsizlikla bekliyorum..gosterim tarihi konusunda bir fikri olan varsa- bizlerle paylasmasi dahilinde- sevinecegim..

    "...cevizin kabugunu kirip icine bakmayan, cevizin hepsini kabuk zanneder!.."
    happyface
    happyface

    Takipçi 195 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    22 Kasım 2007 tarihinde eklendi
    Kim Ki-Duk’un diğer filmlerinden daha başarılı bir film değil ama benim izlediğim 4. filmi ve içlerindeki en az etkileyici olanı. kaldı 10 film :) Kim Ki-Duk kesinlikle çok başarılı bir yönetmen ve genç yaşına rağmen yaptığı 14 filmle daha çok izleyeceğimiz bir yönetmen. son filmi de hayal kırıklığı yaratmayan bir film. çok sevdiği gibi yine seyircilerde soru işaretleri bırakıyor. izlensin bence. 7/10
    cherie2389
    cherie2389

    Takipçi 41 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    19 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
    kimkiduk filmi olarak sadece olay yada akış değil. insana ait herşeyi ele alış biçimini izlemek olası bence. filmi değil anlatılmaya çalışılanı izlemenizi öneririm ve benm yorumumda izlenmesi gerektiğinden yana..

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Güney Kore
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2007
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 300 000 USD
    Dil Korece
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2007, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2007.

    Yorumlar

    Back to Top