Yani bu ikili ve yönetmenden ben şahsen daha iyi bir film beklerdim kötü değil ama çok iyi de değildi açıkçası bazı sahnelerinde kopukluklar var filmin ve birden bire bir sahneden diğerine atlıyor buda biraz karmaşıklığa neden oluyor sonuçta çok beklentiye girmeden izlenebilir ama sinema yerine evde izlerseniz daha mantıklı olur.7/10
senaryonun süper olupta filmin bu kadar zayıf işlenmesi filmi vasatın üstünde tutabilmiş ancak. Leo zaten oyuncu doğmuş, sonradan olmamış. o adam harika bir oyuncu yaw.
Body of Lies Ridley Scott ın son yıllarda çektiği en iyi film olmasının yanısıra kariyerinin de en iyilerinden.Scott bu sefer bir önceki filmindeki tekdüzelikten kurtulmayı başarmış.Di Caprio ve Crowe u anlatmaya gerek yok ama bu filmin yıldızı Mark Strong.
davostan sonra daha bir ünlenen film tam puanını hak etmiş(ki bu pek olmaz).Body of lies ı umdugumdan daha basarılı ve objektif buldum açıkcası.Özellikle filmin sonundaki crowe ve di caprionun konusması mükemmeldi fakat film yer yer eksikler barındırmıyor da degil.Bana arap kızdan sonra gelişen olaylar biraz sacma ve amatörce geldi.Sonuc olarak izlenmesi gereken bir film body of lies.Ortadoguya bir daha göz atmak isteyenler için 7.5/10
Leonardo DiCaprio'nu o kadar heyecan dolu ve aksiyon filmlerini izledim ancak bu kesinlikle farklıydı.. Çünkü ana tema siyaset yada siyasi konular üzerineydi.. Ama beklemediğim kadar da merak uyandırıcı geldi bana.. Karakterin uçak yolculuklarını bu kadar çabuk yapmasını bir kenara koyarsak başka bir eleştirim yok film hakkında.. Buda zaten kaile alınmayacak bir detay.. Bilmiyorum belkide ilk onu izledim tarihleri farklı, ama bunla bir tutmayacak olsada New York'da 5 Minare'nin bazı yerleri buna çok benziyordu.. Ama neyse.. Filme tekrar dönecek olursa Russell Crowe çok konuşkan değil ancak filme önemli bir konuma sahip karakteri canlandırıyor.. Çok siyasi olaylara girmeyecem ama film gerçekten kendini izlettiriyor.. İncirlik üssünden de bahsediliyor ayrıca filmde.. Leonardo DiCaprio ayrıca polis rollerinde oynadımı nedense daha ilgi çekici geliyor bana.izleyin pişman olmazsınız iyi seyirler...
Av ve avcının sürekli yer değiştirdiği avcıyken av durumuna düşenlerin kendi yaptıklarını unutarak gayet insani tepkiler verdiği,yaşadığımız coğrafya üzerinde yaşanan ajan savaşlarının anlatıldığı bir hikaye.Zaten isimleri hepimizce bilinen başrol oyuncularının önüne geçen bir adam var filmde.Mark Strong.Hani Pasha karakteriyle kendisini gerçekten bir Arap zannettim herşeyiyle çok karizmatikti ve hikayedeki en düzgün adamdı.Bunun dışında filmde dikkat çekenler,CIA daire başkanının ABD de günlük yaşamını sürdürürken-çocuğunu yatağa yatırıp üstünü örtmek dahil- Ortadoğuda birilerinin ölümüne karar vermesi..İncirlik deki ABD üssüne yapılan sahte saldırıda yerel morglarlan alınan cesetlerin kullanıldığının söylenmesi..ABDnin uydularla Dünyayı TV gibi izlemesi..sayılabilir.-insanın alın bunumu görmek istiyorsunuz deyip sallayası geliyor,elini tabii..Film David Ignatius adlı gazetecinin kitabından uyarlanmış.Bilmeyenler için kendisi Başbakanımızın Davosta terkettiği söyleşinin moderatörüydü.Şimon Peresin uzun ve Başbakanımıza yönelik fırça diye tabir edilebilecek yüksek sesli sözlerinden sonra konuşmayı bitirip Başbakanı zor durumda bırakmayı amaçlayan tutumu filmdeki sürekli birbirlerine tuzaklar kurup en yakın dostlarını bile satan adamlarınkine uygun.Sanırım yazar kendisinden yola çıkarak böyle bir olay örgüsü oluşturmuş.
Ben filmi genel olarak beğendiğim. Belki bu alanda bir başyapıt değil ama (mesela 'Syrianna' hiç değil) yine de çarpıcı bir film var karşımızda. Bu film en önemli özelliği bana göre 11 Eylül sendromundan sonra Hollywoodın yaptığı en objektife yakın filmlerden biri. Şimdiye kadar Hollywood bize şu mesajı iletiyordu 'Biz iyileriz, onlar (Arap ve Müslümanlar) kötüler' bu filmdeki mesajları ise 'Biz yalancı ve sahtekarlarız (bunun için ajanımızı bile ölüme terkedebiliriz) Arap ve Müslümanlar ise dürüst insanlar (dürüstlük uğruna ölümü bile göze alırlar). Ben biraz da bu bakımdan filmi beğendim. Ancak, yine de daha ülkemizde vizyona girmeyen 'Traitor' bekleyin derim ben. Leonardo di Caprio, Gülşifte Farhani ve Ürdünlü İstihbarat Şefini oynayan oyuncu rollerinde müthiştiler. Filmin tek eksi tarafları ise; şu ana kadar gördüğüm en kötü Russell Crowe tiplemesi ve filmin çoğu zaman adeta klip havasında geçmesi oldu.
Öyle veya böyle iyi bir film olmuş. Dıcaprıonun performansı son derece iyi. Crowe her zamanki gibi olmsa da yerinde bir tercih. İçerik filmin adı gibi yalanlar üstüne. İlk bölüm baya karmaşık. Sonradan taşlar yerine oturuyor. Ortadoğuya iyi bir açılım diyebilirim. İnsanların nasıl kolay harcandığını ve hiçbir otoritenin olmadığı ortaşeker bir kaos ortamı. Birilerini değil bu kaosa sebebiyet veren hemen herkesi eleştiriyor.Atmosfer iyi. 8/10
leonardoya arapça konuşmak yakışmıyor XD Filme gelecek olursak sonu şaşırtıcıydı bazı yerlerde sıkıcı olsada izlenebilir güzel casusluk içeren bir film 10 üz 6.8
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.