4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün
3,4

hero47
hero47

18 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Ayrica filmde farkettigim guzel ozelliklerden biri daha,repliklerde kameranin hic kesintiye ugramamasi.Konusuyorlar,tartisiyorlar bir yerlere gidip geliyorlar ama kamere da hic bir kesilme yok.Yani ilk kisim olmus suradan keselim 2. kismi tekrar cekelim hic olmamis,bunu basarabilmek zor oldugundan filme bir arti katmistir diye dusunuyorum
cemol
cemol

10 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Gerçekten etkileyici bir film.Sağlam senaryosu ve güçlü oyunculuklar filmi sırtlayan etkenler.Nitekim teknik olarak yönetmen,filmi steadycam ile bitirmiş.Zaman zaman sabitlenen uzun planlar,filmin tüm kasvetini insanın içine oturtuyor.
rosetta
rosetta

13 Ocak 2008 tarihinde eklendi
bir gün içerisinde vuku bulan olayları,olabildiğince doğal ve sıradan biçimde anlatan ve yansıtan son derece başarılı bir minimalist yapım.filmi yine baştacı yapacaklar da olcak, acamasızca yerenlerde olacak.her bünyenin kaldırabileği filmlerden değil.bu türün sevenleri çok beğenecektir diye tahmin ediyorum..
beck31
beck31

3 Şubat 2008 tarihinde eklendi
anlamsız duygu sömürülerinden, abartılı olaylardan arınmış olmasına rağmen çarpıcı, kafadan aşağı dökülen buz gibi su kadar gerçek bir film.İzlerseniz pişman olmazsınız..
odinhan
odinhan

28 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Cannes Film Festivali 2007’nin en iyi filmi...En azından bir gözatılması gerektiğine inanıyorum...
ecmel-lal
ecmel-lal

21 Ekim 2008 tarihinde eklendi
Gercekten güzel bir film...filmin bana göre en güzel yani çok dğal ve duru olmasıydı.insanın kanını donduran bir olay ancak bu kadar yalın anlatılabilirdi...
erdenizpasali
erdenizpasali

29 Ocak 2009 tarihinde eklendi
inanmıyorum.. bu filme bu puan.. avrupa sinemasına bayılıyorum.. bu gerçekçiliği asla hollywood da bulamazsınız. çekimlere aşık oldum bu filmde.. açıları o kadar iyi tutturmuş ki yönetmen.. başroldeki Anamaria Marinca gerek oyunculuğu gerekse fiziksel özellikleriyle rolün gereksinimlerini tam karşılamış.. siyah saçlı kızı bi an todo sabre mi madre de aynı hamile kadın rolündeki penelope ile karşılaştırdım.. neredeyse penelope ile yarışabilecek bir oyunculuk.. filmin yemek sahnesinden 2 puanı kırıyorum sanki yemekteyiz programı gibi masanın bir yanı boş diğer yanına sıralanmış millet.. tamam yönetmen amcam orda bizim kendimizi saışın kızın yerine koymamızı istemiş onun ne kadar sıkıldığını anlamamızı istemiş ama gereksiz uzatmış.. karanlık sokaklarda dolaşma sahnesinde ise acayip gerildim.. başarılı çekim açıları hoop noluyoz lan dedirtti.. rec filminde vardı en son bu çekim tekniği.. sözün özü.. dram-gerilim tarzı bir film tercih ediyorsanız.. ve filmlerinde kadın pisikolojisi işleyen almodovar amcamın bu huyu nedeniyle ona hayransanız.. kürtaj olan/olacak/olanı izleyen kadın pisikolojilerinin mükemmel anlatıldığı bu filmi izleyin..memnun kalıcaksınız.. 8/10
remziozay
remziozay

6 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Aldığı ödülü hakeden,son derece bağımsız bir film.Güzel senaryosu müthiş oyunculukları ile bence 2007 nin en güzel filmlerinden biri...izleyin bence
theolovesjager
theolovesjager

7 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Kesinlikle harika!
rayaz
rayaz

21 Aralık 2013 tarihinde eklendi
Bazı filmlerin can alıcı sahneleri vardır. O sahne geldiğinde filmde hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Sizi beyninden vurulmuşa çevirir. Bu filmi tanımlamak gerekirse, çaresizlik ve hayatın acımasızlığının kesiştiği noktada bir dostluk ve fedakarlık hikayesi demek doğru olur. Hayatınızdaki kürtajla ilgili algıyı tamamen değiştireceğine inandığım bir başyapıt. Farklı bir sinema tekniği ile çekilmesi de filmi ilginç kılmış.
aa-tamer
aa-tamer

9 Nisan 2009 tarihinde eklendi
Damağınızda biraz Zeki Demirkubuz tadı bırakıyor. Işıksız, müziksiz, hayattan filmleri sevenler için bire bir.
maximus-3-1
maximus-3-1

3 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Sanki o karakterler rol yapmıyorlar,gerçekten bir çıkmazın içindeler ve bi kamera gizlice onları çekiyor.Altın Palmiye'yi sonuna kadar hak ediyor.10 üzerinden 9.
club35bucuk
club35bucuk

16 Şubat 2008 tarihinde eklendi
sonundaki kızın yoldan geçen arabaya bakışıyla izleniyormuşum gibi hissettim ve film sonlandı... bana sinemayı neden sevdiğimi tekrardan hatırlattı bu sahne

ayrıca görüntü yönetmeninin ellerinden öperim hollywood tarzı görüntülerden sıkılanlar için aktüel kamera ile single camera format tekniğide kullanılmış

*not:Aktüel Kamera:kameranın herhangi bir şeyin üstüne konulmadan filmin çekilmesi
hyperballad-2
hyperballad-2

14 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
film icinde bulundugu karmasıklıktan ustalıkla sıyrılıyor ve duyguları yalın fakat etkileyici bir sekilde seyirciye aktarıyor. oyunculuklar ise cok iyi.kısaca izlenmesi gereken bir film.
omer-birpinar
omer-birpinar

23 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Filmin, seyirci tarafından pek algılanamayan en tipik özelliği hemen her sahnede olağanüstülük beklentisindeki seyirciye gayet olağan gelişen bir hikaye anlatması... Evet, hikaye kendi içinde gerilim barındırma ihtimali taşıyor ama bu ihtimal gerçekleşmiyor ve herşey normal seyrinde gelişiyor. Seyircinin bu beklentilerini boşa çıkarmayı, yeni bir hikayecilik anlayışı olarak ortaya koyan deneysel bir çalışma... İzlenmeye değer... Farklı bir anlatım, cazip bir konu, merak uyandıran bir kurgu, kısacası yepyeni bir film izlemek istiyorsanız bir buçuk saatinizi ayırın derim.