4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün
3,4

throughout
throughout

14 Nisan 2011 tarihinde eklendi
Cristian mungiu sade ve sert bir anlatımla izleyiciye filmin atmosferini hissettiriyor daha ilk sahneden.. bu anlamda sinema dili çok iyi.. fakat daha "duygulu" olmalıydı.. özellikle kürtaj yaptıran karakter açısından fazlasıyla "ruhsuz" bir anlatıma sahip film.. bu da elbette bilerek seçilmiş bir durum.. karakterin vurdumduymazlığı, boşvermişliği, bencilliği anlatılmak istenmiş.. ama yönetmen aşırıya kaçmış bence bu anlamda.. diğer yandan filmin asıl karakterinin hikayesi oldukça etkili anlatılıyor.. sevgilisi ile olan durumu, ailesinin önyargıları, aslında birbirlerine uygun olmadıkları ve hatta birbirlerini tanıyamadıkları çok iyi işlenmiş.. ayrıca arkadaşı için yaptığı fedakarlık ve üzerinde bıraktığı etki de iyi anlatılmış.. ve final.. son derece basit ve fazlasıyla "vurdumduymaz" bir tavır.. bu kadar da olmamalıydı diyor insan ister istemez.. sonuç olarak filmin ana karakterinin hikayesi etkili ve yönetmenin atmosferi hissettirebilmesi hoş.. fakat diğer karakterdeki yetersiz anlatım ve etkisiz finalden dolayı çok iyi bir film değil.. altın palmiye alması ve o yılın avrupanın en iyi filmi seçilmesi bence çok abartılı sonuçlar.. iyi film tabiki ama çok iyi değil.. 7/10
soressasor
soressasor

19 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Oyuncuları oldukça doğal ve başarılı buldum...İnanın izlerken hiç sıkılmadım.
sinema
1 ziyaretçi
6 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Sanki gerçek hayattan alınıp gözlerimizin önüne koyulmuş bir parça. Konuşmalar o kadar gerçekçi ki oyunculuklar ile birleşince filmi tam bir başyapıt yapıyor. Karakterlerin içinde bulunduğu durumun çıkmazlığı, umutsuzluğu yüzlerindeki ifadeden okunuyor. Filmde müzik kullanılmamasının yarattığı bir sessizlik var baştan itibaren soğuk bir hava gibi çöküyor filmin üzerine. Kürtaj yasağının yarattığı yeni bir çare, kurtuluş arayıcılığı sonuçta iki kızın içine düştüğü psikolojik durum izlerken size çok iyi geçiyor.
ezelertekin-tas
ezelertekin-tas

14 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Filmin tek güzel yanı; hala çözülemeyen bir sorun olarak duran kürtajı, akıcı ve sürekleyici bir senaryo ile ele almış olmasıdır. Oyunculuk gösterilebilecek sahne çok fazla yok. Ödül almış olması, bu yıl altın palmiye de hatırı sayılır filmlerin olmamış olmasıdır. Emeğe saygı duyuyorum ancak tavsiye etmiyorum
edadur
edadur

6 Mart 2008 tarihinde eklendi
Gerçekçi bir film ,anlattığı dönemden siyasi yorumlar içinde boğulmadan, dönemin gerektirdiklerinin insanlar üzerindeki etkilerine sade bir dille değiniyor.Yönetmen filmi hamile kızdan ziyade arkadaşının gözüyle izletiyor seyirciye.Ve ayrıca bu filmin önemli noktalarından biri sinemanın klişelerinden olan duvarda asılı olan silah mutlaka patlar durumu bu filmde yok,yani bir sahnede elde gördüğümüz bıçak kimseye batmıyor.Yönetmen yaşamdan hataları filmde görmezden gelmemiş,arabanın kapısını kapatan karakter bunu tek hamlede yapamıyor buda bence birçok filmde göremediğimiz gerçekçi bir yön.Dolayısıyla, saydığım nedenlerden ötürü izlenmeye değer bir film...
xxxx666
xxxx666

28 Şubat 2008 tarihinde eklendi
sonderece etkileyici...bir an önce karnındaki bebekten kurtulmak isteyen genç bir kız ve ona yardım etmek konusunda fedakarlıktan kaçınmayan arkadaşı.filmi etkileyici kılan gerçekçi görselliği ve oyuncularının doğal performansları...olay vicdani boyutlarıyla ele alınmamış çünkü ozaman ki sistem buna izin vermiyor sadce yüzlerdeki endişeyi görebiliyoruz...kısacası filmin asıl derdinin bu dönemin, insanların üzerinde yaratmış olduğu gerginliği yansıtabilmekle alakalı olduğunu düşünüyorum.
veyselgundogdu
veyselgundogdu

28 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
gercekten süper anlatım var filmin icinde korku,caresizlik ve bir umut ışıgı ile degişen hayatı anlatıyor.Bide bu kız ögrencileri biraz daha az hor görelim bu olay bizim apartmanda 2006 yılında olan bir olay ve tesadüf bu filmi izledim ve benzerlik cok var.
crystalsnow
crystalsnow

13 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Oyunculuk ve seneryo gerçekten çok iyi. Ama sinemadan çıkarken insanların 'bu mu film?' tarzında yaptığı yorumlar beni üzdü. Sonuçta ödüllü bir film beğenilmese bile saygı duyulması gereken bir film...
sebitusgen
sebitusgen

9 Mart 2008 tarihinde eklendi
Feminist bir film.herşey fazla gerçek ve fazla hissettiriyor.ayrıca o Gabita'ya çok sinir olduk.
senemdino
senemdino

24 Ocak 2008 tarihinde eklendi
ne denebilirki...
durağan sahneler...kamera kayda baişlamış bir daha durmamış..Açı değişmemiş..kotu kotu...