Hesabım
    Ulis’in Bakışı
    Ulis’in Bakışı
    Vizyon tarihi belirsiz | 2s 56dk | Dram
    Yönetmen Théo Angelopoulos
    |
    Senarist Théo Angelopoulos, Tonino Guerra
    Oyuncular: Harvey Keitel, Erland Josephson, Maia Morgenstern
    Orijinal adı To Vlemma tou Odyssea
    Üyeler
    3,8 50 Puanlama, 4 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Ünlü yönetmen A. 1900'lü yılların ortalarında Balkanlar'daki gündelik hayatı ilk kez filme almıştır. Şimdi ise Miltiades ve Yannakis Manakia kardeşlerin izini sürmektedir. Bu takip onu Sarajevo'ya kadar sürükleyecektir. Yaklaşık doksan yıl önce çektiği filmlerin hala varolup olmadıklarını sorgularken bu yolculuk onu kendi kişiliğinin en dipsiz noktalarına kadar götürecektir.

    Theo Angelopoulos'un en özel filmlerinden birinde başrolü Harvey Keitel canlandırıyor.

    Öneriler

    Son Haberler

    Yeni DVD'ler Raflarda...
    Haberler - Sektörden
    7 Nisan 2016 Perşembe

    Oyuncular

    Harvey Keitel
    Rolü : A
    Erland Josephson
    Rolü : S., Film Museum Curator
    Maia Morgenstern
    Rolü : 'Ulysses' Wife

    İzleyici eleştirisi

    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    2 Kasım 2015 tarihinde eklendi
    Yirminci yüzyılın başlarında Manaki kardeşlerin çektiği ve kayıp olan film makaralarının peşinde, Yunan mitolojisinden Odysseus'a göndermeler içeren, arka planda özellikle yakın dönem Balkan tarihine ışık tutan bir film "Ulis'in Bakışı". Konusu ve tarzı epey ağdalı. Her sinemasevere hitap etmiyor kesinlikle. Angelopoulos derin sularda yüzüyor. Keitel'in oyunculuğu başarılı ancak kabul etmek gerekir ki filmi ...
    Devamını oku
    barcode1981
    barcode1981

    Takipçi 37 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    25 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
    Yunanistanın en yetenekli sinemacısı Theodoros Angelopoulosun Ulisin Bakışıadlı filmi filmi, yönetmenin bana göre filmografisinin en iyisi olan 1975yapımı O Thiassos (Kumpanya) filminden sonra çekmiş olduğu ikinci gerçek başyapıtıdır.Filmde A olarak tanıtılan Yunanlı sanatçıyı Harvey Keitel muhteşem bir şekildecanlandırmıştır,Angelopoulos ile geçmişte te beraber çalışmış olan gör.yönetmeni Yorgos ...
    Devamını oku
    mayhemproject
    mayhemproject

    Takipçi 78 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    19 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    Angelopoulos,kendine özgü üslubuyla bir arayış,eve dönüş,sınırları aşış filmi yapmış.Ve tabi ki bir aşkın filmini.İyi Seyirler.
    e-erkan2010
    e-erkan2010

    1 değerlendirme Takip Et!

    2,5
    15 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    Bu filmi seyrederken, bir mikrobun kanınızda dolaştığını hissedersiniz.Resimler ile gözlerinizden,sesler ile kulaklarınızdan damarlarınıza akan bir mikroptur bu.Kederin mikrobudur.Sanki yaşamanız bu filmin bitmesine bağlıdır.Bir an önce dışarı çıkıp "keder" mikrobunu ciğerlerinizi yırtarcasına kaldırıma ükürmenizgerekir.Başka türlü yaşamayı beceremezsiniz.İşte insanın tüm hücrelerini ele geçiren,içinden ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa, Yunanistan, İtalya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 1995
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce, Yunanca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 1995, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 1995.

    Yorumlar

    • Mehmet C.
      "Oyun"a geldik sanırım....! _Ben de izleyemiyorum.... Google chrome'u kaldırıp tekrar yükleyeceğim bunun yüzünden.... Bir yığın 'bağlantı' sorusu sordular zaten.... Şu ünlü 'dijital bilgi toplayıcılarıyla' mı çalışıyorlar ne......?!
    • RVNBurak
      Theo Angelepoulos en muhteşem yönetmenlerden biridir hatta şu sıralar benim için en özelidir. Onun ilk izlediğim filmi de Ulis'in Bakışı idi. Filmden bahsetmek gerekirse Manakis kardeşlerin kayıp olan 3 bobin filmini bulmak için kendi vatanı Yunanistan da dahil Arnavutluk, Romanya ve Bosna'yı dolaşan ve her zaman bir arayış içinde olan bir adamın hikayesi. Gene Yunanistan üzerinden başlayarak balkanlardaki çöküşü gözümüze sokuyor yönetmen özellikle Lenin heykelinin Yunanistan'dan ayrıldığı sahnede yönetmene göre çöküşün sebebini de anlayabiliyoruz. Geçmişe döndüğü sahnelerde baş karakterin filmdeki asıl haliyle kalması da gerçekten enteresan detaylardan biri. Filmin final sahnesi de dahil Bosna'da geçen kısmı ve o savaşın anlatılışı ise gerçekten yürekleri burkuyor. Diğer Angelopoulos filmlerinde olduğu gibi bir yerden sonra siz de kahramanın içine giriyorsunuz ve onun çıktığı yolculuğun yavaş yavaş kendi içindeki yolculuğa dönüşmesine tanık oluyorsunuz. Yönetmenin şiirsel anlatımındaki mükemmellik ve tabi ki Eleni'nin diğer filmlerde olduğu gibi şahane müzikleriyle iyice kendinizden geçiyorsunuz. Yönetmenin diğer filmlerinde de etkileyici içsel yolculuklara çıkabilirsiniz. Benim gözümde başyapıt olan Ulisin bakışı kesinlikle izlenmesi gereken bir film 10/10.
    • can ışık
      filmi izleyemiyorum.neden?
    • can ışık
      FİLMİ İZLEYEMİYORUM nEDEN? ÜYEDE OLDUM.
    • can ışık
      FİLMİ İZLEYEMİYORUM nEDEN? ÜYEDE OLDUM.
    Back to Top