Percy Jackson & Olimposlular Şimşek Hırsızı: en yeniler yorumlar
Percy Jackson & Olimposlular Şimşek Hırsızı
3,6
Resul Aytemiz
6 Mayıs 2024 tarihinde eklendi
Sarıyor gerçekten de iyi ama dubalj berabt olmuş altayzı izleyin kesinlike yunan mitolojisini seven de varsa çok iyi ama hadese ayıp etmişler karakteri çok saçma yapmışlar zeus tam istenen kişi
Acayip güzel bir film kendine özgü yapısı var gerçekten insanların seveceği bir film o 3 arkadaşın incileri almaya giderken ki maceraları süper gerçekten bence hemen izleyin çok seversiniz puan versem 10 üzerinden 7-8 verirdim o da kitapla farklı gidiyor. :)
Film o kadar kötü değildi tabii kitabıyla kıyas götürmez. Ama kitaplar her zaman filmlerden daha iyi oluyor.
Bu arada Clash of the Titanss a "yılan saçlı kadını" kullandıkları için benzediğini söylenmiş. Yılan saçlı kadının adı Medusa ve antik yunan mitolojisindeki canavarlardan biri. Eğer yerebatan sarnıcına giderseniz onun heykelini görebilirsiniz. İki filmin benzemesinin sebebi ikisininde yunan mitolojisine bağlı olması, karakterin kopyalanması değil.
Fantastik ve bilim kurgu filmlerinde senaryo hatası yoktur. Adam sıkıştığında uçuverir, devleşir, görünmez olur.. Filmde buna sık rastlıyoruz. O yılan saçlı kadının başıyla ejderhayı taşa çevirmeleri filan... Ama yinede film güzel. Arkadaşımın dediği gibi yarı tanrıların Playstation oynaması, bilgisayarları olması ve uçan Converseleri olması çok güzel bir sentez. 8/10
serinin büyük bir hayranı olarak kitabın filmden kat kat daha iyi olduğunu söyleyebilirim. filmde bazı eksiklikler olmuş1. kitapta aresin kızı clarisse adlı karakter unutulmuş (ki o diğer bütün bölümlerde var)2. annabeth kitapta sarışın olarak geçiyor3. kitapta percynin poseidonın oğlu olduğunu kimse bilmiyor, sonradan keşfediyorlar (filmde ise zaten biliyorlarmış)4. şimşeğin çalınmasını sağlayan aslında savaş tanrısı arestir. sırf tanrılar arasında savaş çıksın diye şimşeği lukea çaldırır5. kitapta lukeun kocaman bir yara izi var...bazı eksiklikler olmuş fakat görsellerini beğendim, pierce brosnan ve uma thurman karakterlere yakışmışlar. kitaptan uyarlanan filmlerde genellikle bazı eksiklikler veya değiştirmeler olabiliyor (zaten tıpatıp aynı uyarlasalar filmin yaklaşık 300 dk olması gerekir!) bu yüzden ben filmden zevk aldım;fakat hiç bir film kitabın yerini tutamıyor!
Konu güzel,senaryo güzel oyunculuk fena değil ama yönetmen kurgulayamamış, potansiyeli çok yüksek bir konu ama eğer ikinci film çıkacaksa kesinlikle başka bir yönetmen ile devam edilmesi lazım zannedersem yönetmen harry potter ilk 2 filmini çeken yönetmen harry potterda olduğu gibi bu filmide batırmış.
bir film sırf fantastik diye harry pottera benzetilebilir mi? başka bir benzer yan gören varsa paylaşsın bizde anlayalım.bu sitedeki kullanıcıların çoğu bir film hakkında yorum yaparken başka bir filme benzer yön aramakta veya karşılaştırma yapmakta -ki hiç iyi bir tutum değil. herşeyi karşılaştırma yapmaktan ve benzetmeye çalışmaktan vazgeçmeliyiz, eğer gerçekten bir emek hırsızlığı, özentilikten kaynaklı bir benzerlik varsa o zaman tepki göstermeliyiz. Filme gelince, yunan mitolojisinden yola çıkılarak hazırlanmış bir senaryo, güzel bir film ama oyunculardan mıdır nedir bi çocuksuluk var filmde. yunan mitolojisine karşı ilgiliyseniz ve uzun zamandır heyecan veren sıkı bir macera filmi izlememişseniz tavsiyemdir.