Bir filmden beklentiniz süresi boyunca sizi sıkmadan hatta eğlendirerek zaman geçirmenizi sağlamaksa evet bu film onu yapıyor.Ama bence bu not ortalamsını haketmiyor.Son zamanların en gözde aksiyon oyuncusu Statham boşrolde,yönetmen yine bu tür filmlerin gözde yönetmenlerinden ama senaryo çok sıradan,sonunda verilen mesaj da havada kalmış.Altından geçmeyin üstünüze düşebilir.
Paul W.S. Anderson bir iki filmi hariç bugüne kadar pek dişe dokunur işler yapamadı .Death Race den de bir şey beklemiyordum kendi adıma.Öyle de olmuş zaten.Film sadece yarış sahneleriyle öne çıkmaya çalışan bomboş bir yapım aslında.Evet belki aksiyon seviyoruz ama öyle birkaç havalı sahneye de teslim olacak değiliz.Kadrodaki Joan Allen belki de kariyerinin en kötü performansında.Soğuk olmaya çalışıyor ama kendisine bir türlü inanamıyoruz.Jason Statham bütün filmlerinde aynı karakteri oynuyor zaten.O da seçicilik yöntemini değiştirdi,artık projenin maddi potansiyeline göre hareket etmeye başladı (film Amerikada zarar etti gerçi).Tyrese Gibson ise filmlere siyahi aktör kontenjanından girmekten huzursuz değil anlaşılan.Death Race aksiyon olsun da nasıl olursa olsun diyen belirli bir izleyici kesimi dışındaki kimseyi tatmin etmeyecektir.Paul W.S. Anderson bu gidişle daha kaç film çekecek onu da göreceğiz.
bence burada aldığı hak etmeyen filmlerden biri.güzel bir film olsada bu puanı hak etmiyor.bundan once benzerleri olan ve çokta değişik gelmeye filmlerden biri sürükleyici ve etkiliyici sahneleri var ve gerçekten insan sıkılmadan izleyebiliyor ama bunun yanından gerçekçiliğinden çok dışına çıkıldığını ve abartının gerektiğinden fazla olduğun söyleyebilirim...
Klasik bir giriş,tamamen görselliğe dayalı şekilde devam ediş ve olması gerektiği gibi bir bitiş.Aksiyon kısmı süper ama ahım şahım bir konu yok.Yine de adamımızsın Ian :)
film ne kadar güzel o tartışılır çünkü aksiyon adı altındaki araba patlatma sahnelerinden senaryoya zaman bulunamamış! her zamanki gibi bizim spor salonlarına abone olmuş adamımız "suçsuz" yere hapse düşer ve burda önüne geleni devirir. sonunda bir şekilde tekrar dışarı çıkmayı başarır. ama burdaki hikaye çoook klasik artık izlesnesi değil ve peş peşe çarpışan ve hurdaya dönen arabalar izliyoruz, film sadece bunun üstüne o kadar parayı yatırıp çektikleri bu sahneler sadece sıradan oluyor ve bir zaman sonra amaan canım ne varki çok normal diyorsuzunuz. kısacası seyirci luna partktaki ibi çarpışan arabalar izliyor. 10/6 verdim aslında daha düşük olması lazım ama neyse...
sıkılmadan bir solukta izlenecek ama sonunda aklnızda bişey kalmayacak bi film. hani bazı filmler vardır uyumaya çalışırken sahneleri tek tek hatırlarsın düşünürsün. bu öyle bi film değil.
puanda aşırı abartı. bir kapışmayla bir döğüş kulübüyle aynı puanda. tırnağı olabilirmi. kesinlikle olamaz. 7/10