ilsalaron
23 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Hollywood'ta yapılan ticari amaçlı vurdulu-kırdılı (silahlı) aksiyon filmlerinin en büyük eleştiri konusu senaryo ve hikâyenin tutarsızlığı ve hatta mantıksızlığıdır, genelde bu tarz filmler mantık hatalarıyla doludur. Peki, Pars ? Kiraz Operasyonu filminin yukarıda bahsettiklerimden farkı var mı yok, hatta artısı (!) bile var. Ben son zamanlarda bu kadar mantık hatalarıyla bu kadar senaryo saçmalığıyla dolu bir aksiyon film görmedim, filmin ortalarına doğru bu mantıksız film yüzünden gülme krizine tutulmamak için kendimi zor tuttum. O kadar sayısız mantık hatası ve tutarsızlıklar filmde var ki, buraya yazmaya kalksam 5000 kelime sınırını aşarım herhalde. Kötüyü örnek almak onu örnek olarak sunmak çok yanlış. Size sadece şu örneği vereyim, Hollanda’da geçen sahnede (yerel polisler) hariç herkes ama herkes İngilizce konuşuyor, acaba Hollanda'nın resmi dili Flamanca değil de İngilizce mi biz mi bilmiyoruz. Filmde en önemli unsur Pars ve ben hala bu filmden çıktığıma Pars'ın ne olduğunu veya Türk Emniyetinde neyi teşkil ettiğini bu filmle bağlantısının ne olduğu çözemedim, hâlbuki filmin en önemli konusu bence bu ama yönetmenimiz bunu bize anlatmıyor bile. Kadro iyi oyunculardan kurulu (Mehmet Kurtuluş'un bozuk Türkçesi ve Pelin Batu'nun garip aksanlı (!) Türkçesi'ne rağmen) elinde Türkiye'nin rating kralı ve fenomeni bir yönetmen Osman Sınav var; ancak film kötü hatta bana göre fiyasko olunca bunlar hiçbir şey ifade etmiyor ve havada kalıyor. 140 dakikalık, kadrosu geniş ve dolu ama içi bomboş bir film. Bu filmin devamı çekilecekmiş e vallahi pes doğrusu.
oldukça uzun ve sıkıcı bir filmdi bence.bir de filmin bu kadar uzun olması seyircinin konudan kopmasına neden oluyor.çünkü insanın dikkati dağılıyor.bence kurgusu zayıftı,ayrıca oyunculukları da hiç beğenmedim.son derece basit ve yapmacık oynamışlar.kendilerini role tam olarak verememişler.konu güzel fakat işlenişi ve anlatım tarzı zayıf kalmış.bir de diyalogları hiç etkileyici değil.daha iyi bir film olabilirdi...
türk sineması bu kadar kötü nasıl kullanılabilir ? gerçekten hiçbir yönüyle film dikkat çekmiyor.izlenmesi gerekmeyen filmlerden sayılabilir.oyunculuklarda iyi olan bir tane oyun gösteremezsiniz zaten.filmin ne konusu sizi tatmin ediyor ne de gelişen olaylar ne de oyuncular... 10 / 4
amerikan filmlerinden özenti var, iyi filmleri örnek alabilirsiniz. Ama erotik sahneyi özenti almamış bir ilki başarmış. Ben o sahneleri hiç bir kaliteli amerikan filmlerinde görmedik. insanlar ailesi veya kız arkadaşları ile sinemaya o sahneyi izlemek içinmi gidiyorlar.ben utandım yerin dibine girdim. öyle sahneleri daha uygun aksetse sorun yok film fena değil diyebilirim.Osman Sınava bu saatten sonra farklı film teklifleri gelirse şaşrımayın.
filmi aksarayda izledim. fakat bir filmde kadraja bu kadar çok boom girdigini ilk defa goruorum bi ara dusundum acaba film komedimiydi yanlış mı girdik die. belkide aksaraya gonderilen filmde hata var tam olarak bilemiorum. bi ara boom operatoru kadraja girdi eger butun sinemalarda bu sekilde gosterime girdiyse turk sinemasının buyuk bir ayıbı
çok kotü bir oyunculuk örneği mehmet kurtuluş kendini bu aalanda geliştirmeli ve bunu yapana kadar birdaha boyle filmlerde oynamamalı.filmdeki en iyi hhali çocukluk haliydi
bendefilmin ilk gösterime girdiği gün gittim..belki şimdiye dek yapılan türk filmlerine göre iyiydi ancak o sex sahnesine sıra geldiğinde yanımdaki çok ufak yaştaki ççocukları görünce sinirlendim..çünkü böle bir sahne buyaştaki çocukların psikolojisini nası etkiler soruyorum sorumlulara...kesinlikle yaş sınırı koyulmalı..