guillermo del toro nun da katkısı bulunan çok lezzetli bir film.panın labirentini izleyip sevenler bunu da seveceklerdir. kurgusuyla ve iç titreten sonuyla övgüyü hakediyor.filmin türü aslında tam anlamıyla trajedi.ve bu trajedi gerilim ve korku unsurlarıyla çok güzel anlatılmış.9/10
Güzel kurgu, güzel müzikler ve güzel bir oyunculuk grafiği. Hepsi birleşince güzel bir iş çıkmaması da zor oluyor tabi ki. Son günlerde izlediğim en iyi gerilim filmlerinden biri. Aynı zamanda ders verir nitelikte olması da başka bir artısı. Yani kaçırmayın derim.
kesinlikle harika bir film gerilimi super konusu ayrı güzel basdan sona merakla izlettiren bir film uzun zamandır izlediğim en guzel gerilim filmlerinden biriydi.ispanyol ve fransız filmlerine artık kesinlikle guvenıorum ozellikle gerilim ve korkuda su anda cok iiler.filmin finali gercekden göz dolduruyor.cok basarılı-izleyin 10/9
The Orphanage Guillermo Del Toro gibi bir ustanın yürütücü yapımcılığını yaptığı muazzam bir gerilim filmi...Hatta türleri içerisinden sıyrılıp bağımsız bir film olarak çok müthiş...Çoğu yorumda 'bunun neresi korkunç' gibi beni gülümseten ifadelere rastladım bu da hemen herkese nasıl bir Hollywood alt kültürünün yerleştiğini apaçık gösteriyor...Bu filmi zaten diğer filmlerden özelliği de korkunç olanın son derece yalın olmasından kaynaklanmasıdır,diğer bir deyişle suratı buruşmuş hayaletler,mistik ruhani yaklaşımlar ya da kendini görsel efekte dayamış anlamsız sahneler bu filmde yer almaz...Çünkü İspanyol sinemasının amacı da budur,dramatize edilmiş bir olaydan saf gerilimi yakalayabilmek ve zaten sinema sanatı da bir bakıma budur...Bu film Hollywoodun elinde çok kötü bir hayalet filmi olabilecekken,İspanyol perspektifinde bir klasik olup çıkmış...Müthiş bir film...
ılk once 8 puan dıyerek başlıyorum.filmi sabırla ızledıgınızde sonunu hayran kalıyorsunuz.Zaten bir filmin sonu,filmi tamamlayışı cok onemlidir.harika dedıgınız bir filmin sonu saçma bittiyse butun hayaller suya duser ve o film maalesef size gore basarılı olamamıştır.Bu filmi kaçırmayın.filmin sonu tüylerinizi ürpertecek.
film en iyi gerilim filmleri arasında yer almayı hakediyor.bence senaryosuda çok iyi kurgulanmış ben filmin bir iki yerinde baya etkilendim son zmanlarda vasatın altında bile filmler vizyona girdi.bu filmlerden sonra yetimhane bence sıkılmadan izlenelibilecek,film sonuna kadar heyecanı daim tutacak ve sonuylada hem sevindirip hem üzültecek bir film.benim bu filme puanım 9 izlemek isteyenlere tavsiye ederim.iyi seyirler
Filmi izlerken eh işte idare eder diyorken sonu fikrimi değiştirdi. Sondaki o ayrıntı yok mu beni benden aldı. Sonunun böyle olacağını tahmin edememiştim ki sonları tahmin edip tutturmamla meşhur olmuş biriyim :) şaka bi yana film güzeldi atmosferi sesleri görselleri güzeldi. Yalnız şunu belirtmeliyim ki içinde gerilim barındırsada korku öğelerini bulamazsınız. Zaten bu filmi korku değilde psikolojik dram kategorisine koyup izleyin o zaman daha çok zevk alırsınız. Ayrıca kocasını tebrik ediyorum yok böyle bi koca dünya üzerinde. Müsaadenizle biraz spoiler vermek istiyorum. spoiler:
İzlerken simonun çocuklar tarafından alınıp ona bi zarar vermiş olduklarını düşünüyor insan fakat filmi izlerken kaçırdığımız o ayrıntılar aslında sonunu bize anlatıyordu. Simon annesini banyoda itip kaçarken tomasın küçük evine girip saklanıyor. Annesi onu ararken gömme dolabı açıyor ve ranzaların demirleri yere düşüyor. Kadın hepsini tekrar içeri koyup kapıyı kapatıyor. Ama rastgele koyduğu demirler tomasın evinin kapısını kapatıyor. Ve simon içeride mahsur kalıyor. Daha sonra kapıyı vuruyor annesi duyuyor fakat bu sesleri evdeki hayaletlerin çıkardığını sanıyor. Simon kapıyı açmaya zorlarkende merdivenden düşüp oracıkta ölüyor. Yani annesi ruhları hayaletleri suçlarken aslında çocuğunu kendi elleri ile öldürmüş olduğunu görüyor. Bu yüzden intihar edip ölüyor ve çocuğuna ve çocukluk arkadaşlarına kavuşuyor. Öldüğü anda deniz fenerinin ışının tekrar yanması çok güzel bir sahneydi. spoiler:
mükemmel korku filmi mi hayır. vakit kaybı mı kesinlikle hayır. ama gerilimi olsun şüphe duygusunu olsun yeterince hissettiren bir yapıt. Ailece de oturup rahatlıkla izleyebileceğiniz güzel korku gerilim filmi.
duygusal...merak uyandırıcı...heyecanlı ve gerilimli...ve senaryonun kurgusu.hepsi iç içe çok güzel harmanlanmış.Çok güsel bir film. sonunda...hem üzüntü hem sevinç tüm duyguları yaşıyrsnuz...kesilikle izlenilmeli.1010