evrenkuclu
28 Mart 2006 tarihinde eklendi
Kayzer soze'ye duyacağınız hayranlığı kendinize duyduğunuz iğreltiyle karşılaştırma durumuna geldiğinizde artık şiddeti sevmek için gerçek bir nedeniniz oluyor. Olağan şüpheliler de her şey olabildiğine olağan: ancak stilize kahramanlar yaratmanın ve onu doğru yere koymanın doyuruculuğu sizi birden bire filmin fanatiği yapıyor. Filmin finaline doğru sizden artık filmin konusu oluyorsunuz. Yapmayacağınız tek şey var akıllıca olan kendinizden şüphelenmek.
bence biraz durağan ve abartılmış bir film sadece sonu var ama son yıllarda filmler hep aynı tarzda yapılıyor muhteşem ve akılalmaz bir son bulun senaryoyu öle yazın dediğim gibi sadece sonu var
bu kevin spacey nası bir şeydir bu kadar soğukkanlı oynanmaz ki...sanırım sevendaki ve bu filmdeki performansı onun ne kadar iyi oyuncu olduğunun en bariz örnekleri...
kesinlikle suçsuz olduğuna inandığınız bir insanın aslında o düzenin parçası değil de baş kahramanı olduğunu öğreniyoruz... elbette klişe,bilindik senaryo ve final bu... ama bu filmde o kadar muazzam işleniyor ki,uzun süre etkisinden çıkamadım.. ki bence bu filmdeki asıl muazzam olan:kusursuzluk,hiç bir mantık hatası yok,her şey yerli yerine oturtan bir final, ve çok iyi oyunculuk..tabi kevin spaceye değinmeden edemicem..o kadar yakışıyor ki bu roller ona.. seven, ölümle yaşam arasında ve olağan şüpheliler.. bir kere daha kendine hayran bıraktı beni.. puanım 10/10.. ve kesinlikle bu türde başyapıt olduğunu düşünüyorum..
Bir filmi beğenmemekte özgürsünüzdür ama bu film 2009 filmiymiş gibi yorum yapamazsınız...Filmin can alıcı noktası katilin o adam çıkması sanıyorsanız ise filmi hiç anlayamamışsuınız demektir...Herşey polisin ben senden daha zekiyim demesiyle başlıyor tekrar izlediğinizde buna dikkat edin ve adamımız kendinden zeki bu insanı kendi duvarındaki isimlerle vuruyor.
Keşke çok büyük beklentilerle ve muhteşem son merakıyla izlemeseydim.Çünkü film güzel olsada beklentileri karşılayamıyınca hayal kırıklığına uğruyosunuz ve kurunun yanında yaş da yanıyor....Lüfen izleyenler tavsiyelerinde sonu muhteşem deyip büyüyü bozmasınlar.İnsanları o beklentiye sokmakla filmin sonunu sölemek arasında çok fazla fark olduğunu düşünmüyorum.Güzel film diyip geçin :)
filmin kurgusu güzel ama sonunda pek süpriz olduğunu söyleyemem yani en azından bir oldboy gibi süpriz olmadı.genede filmin kötü olduğu sonucu çıkmaz sadece biraz basit bir sondu.
simdiden klasik olmus bir film...hicbir türde gelisim olmadıgını düsününce (tek gelişim bilgisayar efekleri)yeniden yapılırmı bukadar iyi filmler diye soruyorum kendime,her daim hatırlanılacak yapımlar arasında.
Arkadaşlar film guzel ancak senaryo tek basına yeterli degil.filmde oyunculuk zayıf kalıyor ki oyunculuk yapabilmek için dogru duzgun bir sahne bile yok.film guzel,basyapıt falan degil.abartmayalım..
Kevin Spacy ben oyuncuyum diyen nice burnu kalkık yeşilçam holywood soytarısına ders veriyor böle harika oyunculuk görülmemiştir Kevinın izlemeniz gereken diğer harika filmleri: k-pax ve Amerikan Güzeli izleyin bana teşekkür edeceksiniz filmle kalın saygılarımla...