makine4
5 Ekim 2009 tarihinde eklendi
film güzel sayılabilecek nitelikte fakat haddinden fazla karışık birşey anlamak için çok üstün bir çaba sarfetmeniz gerekiyor :) sonu olmamış çok yavan kalmış ve film bence havada bitiyor. sadece öldürülen insanları izlemek istiyorsanız çekinmeden gidin zaten başka birşey yok :)
Yeniden bi yorum yapmak zorunda hissettim: Oyun bu oyun, film adı Oyun ve bir oyun oynuyorlar, oyunlarda hepimiz canavar yada insan öldürmüyrmuyuz, aptal aptal bi filmmiş, yokya iyi bi film hangisi söyle.
bir filme gidilirken mutlaka türüne bakılmalı diye düşünüyorum. Olumsuz yazan arkadaşlara katılmıyorum bence film iyiydi. Hiç bir şey olmasa efekler için izlenir :)
eglence kan fedakarlık ve herşeyden önce sürükleyici bir film istiyorsanız kesinlikle izleyin herkesin dediği değil sizin ne düşündüğünüz önemli ... böyle filmler insanları eglendirmk için vardır bence ona göre yorum yapılmalı 10 üzerinden 7 ...
bu türün takipçilerinin mutlaka izlmesi gerekir. heleki bilgisayar oyunlarının takipçileri ve gerçek oyuncular kesinlikle kaçırmasın. film fantastik hikayeler ile bezenmiş. ortaya daha önce hiç izlemediğiniz ilginç ve güzel bir yapım çıkmış...
filme büyük bir merakla gitmiştim. sürüyle kötü eleştiriye rağmen izlemekte inat ettim. değdi mi? hayır. eleştiriler tamamen haklıymış. seyirciyi genel oyunlarla kandırabileceğini sanıyor film. güzel bir konuyu da mahvetmiş.aksiyona doyduk tamam da film anlayışı bu kadar mı bu insanların? şiddet ve cinsellik. bravo gerçekten.
Biraz teknoloji biraz aksiyon ama ne olduğu tam anlaşılamayan bir aksiyon. Hakkını verelim senaryo kurgusu ve kostümler fena değil. Herkes için değil bu film ama muhakkak beğenen olacaktır. çok şey beklenmeden izlenebilecek bir film 6/10
kesinlikle bu puanı haketmiyor. şahsen ben çok beğendim.konusu da bence saçma değildi. net aleminde olanları gerek dünyaya uyarlamışlar. counter strike oyunundan etkilendiklerini düşünüyorum. surrogates avatar bunlarda da buna benzer temalar var matrixle başlamıştı. aksiyon filmi sevenler ve counter strike sevenler kaçırmasın izlesinler
filim cekimleri kaliteli efekler kaliteli ama cok güzel olabilecek bir konuyo ancak bu kadar kötü işleye bilirler cok bos zamanınız varsa neden olmasın 10/5
kesinlikle iyi bir filmdi. Kyra sedgwick ve Michael C hall ın dizilerini izleyip farklı performanslarını ztn hep merak edip duruyordum üstüne bu filmi bu kdr geç izlediğim için üzülüyorum. Gerard Butlera dicek kelimem yok ztn bu kdr farklı filmlerde her rolün altına girebiliyor kesinlikle mükemmel. film hakkındaki olumsuz eleştirilere kesinlikle katılmıyorum tek eleştirim zmnlama üzerine. oyunun insanlar üzerindeki etkisi toplumun ne hale gelebileceği belki biraz daha detaylı anlatılabilirdi..Hall ve Butlerın Hallın evindeki ilk karşılaşmaları..şarkı dans fln mükemmel sahnelerden biriydi..diyorum ya film ya daha uzun olmalıydı ya da farklı detaylar da işlenmeliydi...bence çok sağlam bi konu..oynamamama rağmen society ve slayers adı verilen bu iki oyunun gerçek hayattaki türlerini, insanların bunlara nasıl kaptırdığını, teknoloji ile birlikte özellikle de ucuzlama olayı ileriki 100 yıl içinde çözümlendiğinde..böle bi hikaye çok da uzak olmayabilir. nano teknoloji..herşey iyidi ya arkadaşlar, farklı bi konu iyi düşünülmüş kurgu çok negatif eleştirler yapıp haksızlık etmeyelim :D kesinlikle izlenmeli..
Konusu olarak türünün tek benzeri olması bu filmin bence en büyük artısı. Diğer bir artısı ise aksiyon sahneleri ve atmosfer. Özellikle hapishane ortamı -gri, mavi ve beyazın çok iyi kontraslanmış rengi için sanat yönetmenine şapka çıkartmak lazım- benim çok hoşuma gitmiştir. "Society" denilen ortamın tam da bizim hayal ettiğimiz gibi rengarenkten öte bol cinsellik taşıması, aslında ileride asosyal bir toplum olduğumuzda hangi duygularımızı tatmin edeceğimize en büyük örnek teşkil ediyor.
Peki bu filmin puanı neden düşük. Nedeni çok basit. Güzel bir konuyu eline yüzüne bulaştıran yönetmen ve ekürileri. Filmin ilk yarısı aksiyon, aralara bol bol sıkıştırılan çıplak kadınlar ve cinsellik, geriye kalan kısımda anlamadığımız nano teknolojik hücrelerin beyne enjekte edilmesi felan fişman gibi tam olarak ne olduklarını hiçbir zaman anlatmayan bir film. Ayrıca bütün dünyanın ağzınun suyu aka aka her şeyi kabullenmiş bir şekilde izlemesi ve "slayer" denilen mahkumların göz göre göre parça pinçik olması ve bunları çocuklarında izleyebileceğini düşünürsek, devletlerin bunu nasıl kabul ettiğini hala anlamış değiliz. Araya giren "Humanz" dışında hiçbir sosyal topluluk olaya karşı çıkmıyor. Ya da biz göremiyoruz.
Filmi bol renkli ya da bol renksiz sahnelerle güzel güzel izlerken kafamızda oluşan onca soruyu cevaplamadan, bir de bunun üstüne zayıf bir sonla bitmesi ise işte filmin neden düşük puanlı olduğunun sanırım en büyük yanıtı.