HAMLET1980
8 Şubat 2010 tarihinde eklendi
10 numara bir film olmuş bence bu saçma yorumları ve puanları haketmiyor sakın izlemeden yorumlara bakarak izlememezlik etmeyin izleyip öyle karar verin böylece film hakettiği değeri bulacaktır. ...
film genel itibarıyla beğenilmesede ben beğendim. atmosfer güzel yansıtılmış. hristiyanların propogandası yapılmış deniyor. adam kalkıp bizim kutsal kitabımızı yapacak değil ya. biz daha 2 tane vatandaşımızın hakkını savunamıyoruz israile karşı , kaldı ki böyle propoganda yapalım. neyse sinema yönünden güzel film.
Haftasonu izleyip hüsrana uğradığım filmlerden birisi.Filmde kıyametten sonra ki insan topluluğu ve yeni bir yaşam oluşturmak için kutsal metinlerin toplandığı baştan sona İncilin kurtarıcılığının anlatıldığı bir yapıt. Bu filmi vakti bol arkadaşlara tavsiye ederim.İyi seyirler...Saygılar...
denzel washington ın bir mesih olma çabasını sıkılarak izledim maalesef...filmde tek merak ettiğim şey nereye gittiği idi...konu olarak belki iyiydi ama aksiyona kaçmaktan başka pek fazla bir şey olmamış...
Filme genel olarak baktığımızda çok kötü dememiz haksızlık olur, ancak film konu olarak oldukça zayıf. ayrıca yapılan hristiyan propogandasından hoşlanmadım,biraz ben efsaneyim filmini de andırdığını söylemeden geçemeyeceğim. Sadece aksiyon sahneleri,yaratılan ilginç ortam ve görüntüler hatrına izlenebilir;) iyi seyirler...
Dünya yok olmuş bitmiş,geride kalanlar acımasız bir yaşam sürmektedir.Eli ise yeryüzündeki tek incil elinde batıya doğru ilerlemektedir.Kabaca konu böyle.Belki çok sıradan ve küçümseyerek özetlendim ama filmin senaryosu çok tutarsız.Sanırım suya sabuna dokunmıyım diye düşünmüşler.Film kitap uyarlaması.Belki kitapta daha farklıdır.Bütün olanların sorumlusu din ama kurtarıcıda din.Artık nasıl oluyorsa bilmiyorum.Danzeli çok severim.Bütün filmlerinide izledim.Bu film en kötüler arasında yer alıcak.Twitterda Erdil Yaşaroğlu bu film için 'Tanrının Kitabında Denzel Washington dindar bir Mad Maxi oynuyo zannederken, filmin sonunda onun aslında Cüneyt Arkın olduğunu anlıyoruz.' demiş:)
Batı, bir kurtuluş arıyor ve bunun dinle gerçekleşebileceği mesajını veriyor bana Book of Eli... Filmi Hristiyan propagandası olarak nitelendirmek bence yanlış. Konu, kurtuluşu inanca dayandırıyor ve bunu inandıkları dine göre yapılandırıyorlar. Bundan daha doğal hiç bir şey olamaz. Ayrıca İncilden söylenen ayetlerin Kuran-ı Kerimden bazı ayetleri hatırlatması tüylerimi diken diken etti. Özellikle de toprağı insanlar lanetledi topraktak geldiniz toprağa gideceksiniz kısmında... Sonrasında da Denzel adamları toprağı gönderiyor zaten.: ) Açıkçası, konu her ne kadar Hristiyanlık üzerinden anlatılsa da evrensel bir felsefe var burada... Renk seçimi ve atmosfer gerçekten çok iyiydi. Durağanlık olması gereken bir durumdu diye düşünüyorum çünkü dünyanın bir nevi kıyameti kopmuş daha ne kadar hareket olsun. : )Washington ve Oldman hakkında bir şey söyleme cüretini kendimde bulamıyorum zaten...
çok basit ve sıradan bir film. izlerken çok sıkıldım. vasatın altında. Denzel de olmasa salonu terk edip gidebilirdim. son zamanlarda izlediğim en saçma film. 10/1
8/10..Sırf incili yükseklere cıkarıyor diye bir filme kötü diyemeyiz. Birçok filmde amerikayı göklere çıkarıyor ama beğeniyoruz.. Bence Denzel yine iyi oyun sergilemiş. Filmi beğendim. Viggo mortensenin oynadığı Road filmine benzemiş onu da tavsiye ederim..
film ilk 10 dakikasında I Am Legend izliyomuş gibi bi his yaratsada aslında daha gerçekçi ve benzer olmadığını farkediyosunuz, zaman zaman sıkıcı olsada güzel çekimlerin olduğu iyi bi film diye düşünüyorum.. Denzel muhteşem buna şüphe yok ama Gary Oldman bi kere daha kanıtlıyorki sinema tarihinin gördüğü 'en iyi kötü adam' lardan biri..10/9..***..
Dikkat Spoiler içerir!!! bu filmi bana izle çok güzel diyen insanlar oldu, izledim ve o kadar da güzel olmadığını gördüm..hatta çok mantıksız geldi bana! hadi kabul edilebilen tarafları var ama baş rol niye bu kadar mesih gibi gösterilmiş? mesih mi yani? ya da o kız ne yolculuğuna çıkıyo filmin sonunda? o havası kime? ayrıca yıllar önce yapılmış The Road filmindeki gelecek tasvirinin aynısı var burda,bana o kadar da orjinal gelmedi, araklanmış gibi..insanlar insan yemeğe başlamış,her yer mahvolmuş falan..soracığıma insanlar niye okuma yazma bilmiyo o da garip, 30 yılda bilenler bilmeyenlere öğretmemiş mi? bi de şu var ki dünyada tek bir İncil mi kalmış?hem bi tane kaldığına nası bu kadar eminler?Kalacak olsa Kuran-ı Kerim kalır..başka bi şey demiyorum..
Orta halli bir yapım.I am legend tarzı bir film bekleyen varsa öyle bie film değil.Daha gerçekçi daha hiciv dolu bir film.Ben filmi vasat buldum konu biraz itici ve karakterler dar geldi 5/10
Filmi beyazperde.com un ön gösteriminde izledim..Çok ağır ilerleyip izleyiciyi sıksada finaldeki olay filmden etkilenmeye ve daha iyi anlamaya yetiyor..10/7
vasat ve yetersiz bir filmdi..'Im Legend' filmi gibi ama çok daha yetersiz...konu 'incil' ama beş para edecek diyalog yok filmde...bi öğüt yok...çok basit olmuş..bence sinemada izlenebilecek bir film değil..çok durağan ve olağan bir film..6.5/10..tabi denzel a 10 puan o ayrı:)..
uğur tazegül............................film hakkındaki yorumum10 üzerinden 7...................William Goldingin muhteşem romanı Sineklerin Tanrısı, bir grup erkek öğrencinin geçirdikleri kaza sonucu ıssız bir adada hayatta kalma süreçlerini anlatır. Zaman içinde ikiye ayrılan gruptan kendilerini avcılar olarak tanımlayanlar, diğer grubu soymaya, rahatsız etmeye ve sonunda öldürmeye başlarlar.İnsanoğlunun hiçbir kural koyucu olmadığında, çocuk dahi olsa, nasıl kıyıcı olabileceğini tüm çarpıcılığı ile anlatan kitap ile kıyameti andıran bir savaş sonrası dünya üzerine çekilen filmleri bir yönden hep benzer görürüm. Kural koyucuların olmadığı yerlerde anarşi, ister istemez hükmünü sürmeye başlar.Hughes Kardeşlerin yönettiği Tanrının Kitabı, dinler yüzünden çıktığı düşüncesi uyandırılan bir nükleer savaştan 30 yıl sonrasında geçiyor. Eli sürekli Batıya giden bir gezgin. Yolu bir gün Carnegie adında bir adamın hüküm sürdüğü kasabaya düşüyor.Carnegie yollarda terör estiren çetelerden bulabildikleri her kitabı kendisine getirmesini istemekte, buna karşılık onlara başta su olmak üzere elindekileri sunmaktadır.Eli, Carnegienin barında istemeden bir belaya bulaşınca, bu adamın dikkatini çeker ve onun bir gecelikte olsa zorunlu misafiri olur. Aradığı kitabı bulmak için her yolu deneyen Carnegie, Elinin kendisine katılması için ona temiz su, yiyecek ve son olarak da birlikte yaşadığı görme engelli Claudianın kızı Solarayı sunar.Carnegie aradığı kitabın Elide olduğunu fark eder. Bu kitap Carnegienin kurduğu düzeni daha da genişleterek yeni yerlere hakimi olmasını sağlayacaktır. Ancak Eli kendisine sunulan tüm teklifleri reddederek yoluna devam etmek istemektedir.Yönetmenliğini Huges Kardeşlerin yaptığı filmin kadrosunda Denzel Washington dışında bir başka büyük oyuncu Gary Oldman'ın adını görünce sinemaseverlerin ister istemez ağzı sulanıyor. Ayrıca Tom Waits, son dönemde yıldızı parlayan Mila Kunis ve Ray Stevensonın olması, filmi izleme isteğini daha da arttırıyor.Ne var ki Tanrının Kitabı, başta Mad Max olmak üzere pek çok filmde anlatılana benzer bir distopya sunuyor: Kuralların yerini anarşinin aldığı, insanların temel ihtiyaçlar için birbirini öldürdüğü, güçlünün zayıfı ezdiği bir dünya ve bu dünyada tek başına dolaşan bir savaşçı.Denzel Washington ve Gary Oldman fena sayılmayacak bir oyunculuk ortaya koysalar da, ileride akıllarda kalacak bir performanstan söz etmek çok zor. Özellikle Oldman'ın daha önceki akıllara kazınan kötü adam rollerine bakınca Carnegie biraz yavan kalıyor.Burada Gary Whitta tarafından yazılan senaryonun vermek istediği esas mesajı güçlü verememesinin ve karakterleri derinleştirememesinin de payı var. Film sondaki süprize odaklanmış bir aksiyon olarak görülmüş gibi...Yine de macera dolu iki saat geçirmek ve ustaları beyazperde de görmek için ideal bir yapım Tanrının Kitabı... Harry Potter hayranlarının son dört filmde Albus Dumbledoru canlandıran Michael Gambonu bu filmde oldukça farklı bir rolde göreceklerini de eklemek lazım.Sineklerin Tanrısındaki ne Ralph ile Eli, ne de Jack ile Carnegie arasında bir benzerlik görünürde yok. Ama dikkatli bakınca, anarşinin hüküm sürmeye başladığı yerde düzeni kendi çıkarına göre yeniden kurmak isteyen ve ona karşı çıkan birini görmek her zaman mümkün.