Umut Adası
3,4

gokhankocgida
gokhankocgida

14 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
baslarda ıyı basladı sonuna dogru berbat oyunculuklar ve klıse turk fılmlerıne donmesıyle sıkılmama yol açtı...muzıkler eh ıste...ama koy fılmlerıne ozgu..kaval seslerı falan olmuyor artık..oyunculuklar kotu..bayagı sırıtkan oyuncular..sankı bedava fılm cekılmıs gıbi..broken angel ve ustune bu fılm ızlersenız yurt dısından nefret edersınız..bu arada turk oldugum ıcın mutluyum herseye ragmen..ama fılm 6 ıyı nıyetıme dayanarak..
wolkiwolki
wolkiwolki

30 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Film elime tesadüfen geçmişti, epey beklettikten sonra yeni izledim...Film genel itibarıyla 'fena bir film değil'. Usta oyuncuların yanında genç oyuncuların da yer aldığı Umut Adası’nda 'Kaçak Göç' teması işleniyor. Ali SÜrmeli, Zafer Alagöz gibi usta oyuncuların performansları gayet başarılıydı. Aynı şeyi genç oyuncular için de söylemek isterdim ancak maalesef beğendiğimi söyleyemeyeceğim...Umut Adası, iyi kurgulanmış bir film. Özellikle filmin açılış sahnesi ile kapanış sahnesinin aynı olması hoşuma giden şeylerdendi. Kurgusunun yanısıra tekniği de iyi bence filmin. Filmin ardından izlediğim 'Kamera Arkası'nda, filme ciddi bir emek verildiği ve özenildiği açıkça belli oluyor. Ancak kimi sahnelerdeki Türk olduğu (tipini bir kenara bırakıyorum ama) aksanından apaçık belli oyuncuların İngiliz karakterlerde görünülmesi çok acemice geldi bana...Filmi objektif olarak değerlendirmeye çalıştıktan sonra, filmle ilgili şahsi fikrim, pek de beğenmediğim yönünde olacak. Filmin genelinde o kadar ağır bir karamsarlık havası var ki, oldum olası hoşlanmam bu tip filmlerden. Yani düşünün, film bittiğinde fevkalade mutsuzdum. Tabi bu tarzı beğenenler için diyecek sözüm yok, ama benim tarzım olmadığı çok açık...
nskmourinho
nskmourinho

6 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
gözden kaçmış bir film.3 4 Puan versem yeter türk filmi sonucta düşüncesi ile izleyip begenmeme yol acmıstır kendisi.Birkaç gereksiz flash forwardlar olmasa(filmi basitleştiriyor)daha da iyi olurmuş ama bu hali de yeterli.7/10
emsalsizimm
emsalsizimm

3 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
S.a evet film cok qüzeldi süreside kısa deildi ama biraz daha sürükleyici olaßilirdi .. ingiltireye qittiler film orda ßitti ingiltere serüveni kısa idi . her$eye ragmen cok etkiyelici ßir fiLm
chinaskilker
chinaskilker

8 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
türk filmleri her zaman yoğun duygular içerir,kadınlar ağlar erkekler ağlar.Yıl 2007 lakin bu gelenek yine bozulmamış,bozulamıyor çünkü türk insanın rantı bu.Çok film izleyen hatta filmlere şiir yazan bir adam olarak ben de türk olduğumu gösterdim ve aynı yoğunluğu yaşadım.Klişemizle mutluyuz,belkide umutluyuz.
erhancetin
erhancetin

27 Eylül 2007 tarihinde eklendi
çok fazla karamsar bi film.izlenebilir
azadeferhat
azadeferhat

4 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
beklentimden çok daha iyi çıkan bir film.
giz-j
giz-j

25 Ocak 2009 tarihinde eklendi
uzun zamandır izlemeyi dşündüğüm ve sonunda dün izlediğim film; Umut Adası.

öncelikle puanının daha yüksek olması gerektiğine inanıyorum. Bence, seçtiği konuyu etkileyici bir dille anlatmış. Klasik gurbet hikayelerine benzeyen, ama bazı özellikleriyle başkalaşan bir yapıt. Son dönem de çekilen çok iyi türk filmleri arasında bence. Mutlaka izlenmeli. 6/10